Historie volání na iPhone

Diskuze o telefonech iPhone a tabletech iPad

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Abracas 23. 12. 2020 16:28

SerifJohn: I tak mi to přijde, jako stokorunové položky, který se do takový rakety snad nemůžou naskládat, ale možná to bereš za více uživatelů ve firmě... Zajímavé je, jak je to vnímání aplikací rozdílné... Nedávno jsem si třeba chtěl nastavit na iPhonu pracovního emailového klienta a to nic zvláštního: v jaké dny a od kdy do kdy se mi bude email synchronizovat, nastavení výchozího písma (velikost a font), nastavení dvou podpisů - font, dvě velikosti a tučné písmo. Výchozí klient to samozřejmě nedá, takže jsem stáhl z androidu osvědčený klient Nine, který toto na Androidu v pohodě umožňuje a ejhle, na iOS to neumí. Pak jsem si chtěl upravit SwiftKey, také jsem neuspěl a třeba prohlížeč Opera je na Androidu super, ale na iOS úplně nepoužitelnej - ten má snad s Operou společné jen logo..:-). Nedávno mě zaskočil i Office na manželky iPadu, na Androidu je zdarma, ale tady si musí cvakat Office 365tku. Dále mi přijdou aplikace na Androidu rychlejší ve scrolování (zvláště na 120Hz displejích) než na iOS, ale zase dochází k mírným zásekům. Na iPhonu je to sice pomalejší, ale absolutně bez záseků.

Buďme rádi, že máme aspoň dva systémy. Každý má své výhody i nevýhody a každý si můžeme vybrat, co nám vyhovuje...;-).
Abracas
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod SerifJohn 23. 12. 2020 17:11

No me obecne prislo a je o tom napsano fakt milion clanku, ze ty aplikace na iOS jsou proste lepsi.
Nerikam, ze se nenajde opak. Nejsem jako zde zmineny Freddy Kruger.
Urcite se najdou apky lepsi na Androidu. Ale spis to je tak, ze vyvojar primarne cili na Android a pak dobastli neco na iOS.
Ale celkove se na iOS delaji aplikace snaze a lepe. A mnohdy jsou aplikace, ktere na iOS vyjdou i v radu mesicu drive.
S tim scrolovanim mas pravdu - to je btw. jedine, kde fakt poznas 120Hz displej. Ale zase ta optimalizace na iOS je takova, ze mi to nechybi. Zadne lagy, ani zaseky nepozoruju. U par apek jsem mel problem, ale update to vyresil. Mel jsem novy iPhone tak brzo, ze jeste nebyly updaty na vse podstatne.
Office platime, to je fakt. A opravdu platim hodne.. treba ten klientskej program me stoji 45USD mesicne - ale funguje tak svkele a nestaram se o nejake synchronizace atd. vsechno to dela, spolehlive, bez problemu.
No a na Androidu me to zlobilo - nekdy se to samo nesynchronizovalo. Nekdy apka spadla. No radosti, ktere chces resit. :roll:

-- 23. 12. 2020 17:30 --

freddy158158 píše:SerifJohn : děkuji. byl by to s tebou jen festival ztraceného času.
stejně tak jako každá moje diskuze s jablky. tam je každý argument zbytečný. jejich ego jim zastírá mysl a jak tak sleduji tak i tvou ..


Hele kdyz furt pises jak je iOS deravej a nepouzitelnej. Mam pro tebe navrh, jak si vydelat.
Najdi bezpecnosti chybu a mas vydelano.

https://mobilenet.cz/clanky/za-odhaleni-bezpecnostni-chyby-apple-nabizi-odmenu-pres-30-milionu-korun-42563
SerifJohn
Junior

Odeslat příspěvekod freddy158158 23. 12. 2020 19:09

SerifJohn : sam si ztratil .. sám si hledej .. :-P
freddy158158
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod jege 23. 12. 2020 19:44

marts píše:Řekl bych, že ta nespokojená hodnocení, ač poměrně stará, stále platí - tzn. příchozí hovory tím automaticky nezaloguješ.

Co se týče (ne)přístupu do historie volání tak to bude souviset se snahou Apple udržet image firmy která se sooustředí na ochranu soukromých informací uživatelů - a dokud nevymyslí jak dostatečně zabezpečit určitá data při použití aplikací třetí stranou, tak to radějí tato data nechají nepřístupná.
A že ta historie ukazuje jen 100 záznamů nazpět ukazuje, že masám uživatelů delší historie nechybí, jinak by to už dávno bylo uděláno jinak.
Podobně dodnes iPhone neumí nativně doručenky u klasických SMS - a upřímně řečeno se to už nejspíš nikdy nenaučí, s tím jak jsou SMS vytlačovány různými messengery.


Taky si to myslím, že to spíše nepůjde, než půjde, hlavně u příchozích hovorů. Odchozí si to možná i zapamatuje, pokud jsou vytáčeny přes appku, ale u příchozích to asi právě kvůli politice Apple nemá šanci.

Apple to zabezpečovat u aplikací 3. stran nijak nemusí, může si to pořešit sama v standardním dialeru, a nemyslím si, že o to není zájem, jelikož stížností právě na tohle je na Internetu kvantum, spíše je to kvůli tomu, že Apple ví nejlépe, co lidi potřebují, a nikdo jí do toho nebude kecat. Povolí, až když ji začnou klesat prodeje nebo lidi začnou odcházet ke konkurenci, viz. větší uhlopříčky, nebo nyní widgety.

iPhone standardně neumí doručenky? A lze ho to nějak "naučit"? 8-S

-- 23. 12. 2020 21:08 --

Tak historie hovorů by snad měla jít přes jailbreak a Cydii, což u staršího iPhone SE by neměl být problém, ovšem iPhone 12 Mini zatím jailbreaknout nejde a ani si jej v záruce netroufnu: http://moreinfo.thebigboss.org/moreinfo ... pro8SS.php, ale aspoň je vidět, že to jde a že o to je zájem.
Apple iPhone 13 Mini 128GB Black|Apple iPad mini Cellular 256GB|Apple Watch Series 8 45 mm Cellular Graphite Steel|Apple AirPods Pro 2 (2022) | Apple MacBook Air 13,3"/M1/ 8GB/256GB/stříbrný.
jege
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod marts 24. 12. 2020 09:58

Kdysi dávno byla aplikace na posílání SMS (od českého autora), která doručenky řešila. Kromě toho, že doručenky jsou zapínány nějakým příznakem mobilní sítě (iPhonem nepodporováno) tak operátoři mívají i speciální kombinaci znaků, která když se napíše před text zprávy tak to iniciuje poslání doručenky. Např. Vodafone na to má *n#
Výše uvedená aplikace to dělala právě takto. Po nějaké větší aktualizaci iOS pak přestala fungovat a dál jsem to už nesledoval - když potřebuji doručenku, tak ten kód přidám ručně :-)
"Life is a game you can't win. But it may be quite a lot of fun playing it."
marts
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod SerifJohn 24. 12. 2020 11:10

Dorucenky uz ani nepamatuju. Ja uz neposlu ani jednu SMS rocne. A ty hovory me taky fascinuji, proc jsou potreba k businessu.
S lidma si volam ohledne spoustu veci a je mi jedno, ze vim, ze jsem mu volal pred mesicem. Mam business apku, kde vim, co se dojednalo a jak na tom jsme. Takze to je fakt specifikum. Samozrejme ze kazdy s Androidem bude tvrdit, ze to je dealbreaker, ale realne po tom neni poptavka, jinak by byla tuna aplikaci. A ve firemni sfere iPhone pouziva tisice firem.
SerifJohn
Junior

Odeslat příspěvekod jege 24. 12. 2020 12:17

Pořád stejná mantra - já nepotřebuji, takže nepotřebuje nikdo! Já zase neznám nikoho, kdo by platit 45USD měsíčně za byznys appku, do které musí něco ťukat ručně, když u Androidu má skoro totéž zdarma v základní výbavě. Naopak stále narážím na majitelé iPhonu, kterým tahle funkcionalita chybí, nebo na majitelé Androidu, kteří uvádí, že by právě tohle hodně postrádali.

Ohledně poptávky je to jednoduché, Apple ví, jak se má jeho telefon používat, ví, že historii hovorů nikdo nepotřebuje (neděláš náhodou v Apple na dané pozici?), a byť mu tisíce uživatelů budou tvrdit opak, tak to nezmění, nebo to změní až v další pětiletce. Zkus se podívat na nabídku aplikací na alternativních obchodech, třeba na Cydii! Bohužel do oficiálního App Store Apple nic takového nepustí a sám to neudělá.

PS: Mám platit 45USD za sebe, 45USD za manželku a 45USD za každé dítě, kteří by potřebovaly danou funkcionalitu? Nebo existuje nějaký byznys family tarif, který tohle umožní za výhodnější cenu, ale současně oddělí jednotlivá zařízení tak, abychom se navzájem nemohli šmírovat? :mrgreen:
Apple iPhone 13 Mini 128GB Black|Apple iPad mini Cellular 256GB|Apple Watch Series 8 45 mm Cellular Graphite Steel|Apple AirPods Pro 2 (2022) | Apple MacBook Air 13,3"/M1/ 8GB/256GB/stříbrný.
jege
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod mas0n 24. 12. 2020 13:33

Sorryjako, ale uz to zacina byt trochu trapne. Nechces, nekupuj.

Kdyz to obratim - dorucenky SMS zajimaji dnes tak male procento lidi, ze to nema smysl resit. Ja treba na tuhle funkci uplne zapomnel, a nepouzival to ani na Androidu. Historie volani naproste vetsine lidi staci. Tak se tu netvar, ze bez toho je iPhone nepouzitelnej kram. A pokud to bez dorucenek nejde, musis holt hledat jinde, nikdo ti na silu nenuti. Je to na tobe.

Mel by ses smirit s tim, ze zadny uplne idealni pristroj neexistuje. Kazdy potrebuje neco jineho, a nemuzes uspokojit vsechny. Je se k vyrobkum Apple dostal tak, ze jsem si sepsal, co od smartphonu chci, a vybral ten pristroj, ktery splnil nejvetsi procento pozadavku. Doporucuji ti udelat to same.
mas0n
Junior

Odeslat příspěvekod SerifJohn 24. 12. 2020 14:03

Tak ve tvem pripade nelze mluvit o byznys funkcionalite :) Jak jsi popsal, ze to delas, to ma s byznysem pramalo spolecneho a ta appka za 45USD dela veci, ktere opravdu Android v zakladu nema :D
Ale jak jsme ti psali. Kup si Android a nevztekej se :)
SerifJohn
Junior

Odeslat příspěvekod jege 24. 12. 2020 14:54

mas0n píše:Doporucuji ti udelat to same.

Tak poraď: malý do 135x65 mm, s dobrým foťákem, s dlouhou podporou a použitelnou historii volání. Až na tu historii volání to všechno splňuje iPhone 12 Mini a jelikož se SW nedostatek jeví jako jednodušeji vyřešitelný, je logické, že to zkouším v tohle směru. Zbytek současné nabídky těžko zmenším, vylepším foťák nebo zajistím dlouhou podporu.

SerifJohn píše:Tak ve tvem pripade nelze mluvit o byznys funkcionalite :) Jak jsi popsal, ze to delas, to ma s byznysem pramalo spolecneho a ta appka za 45USD dela veci, ktere opravdu Android v zakladu nema :D
Ale jak jsme ti psali. Kup si Android a nevztekej se :)

O byznys appkach píšeš hlavně Ty, většina lidí nic takového nepoužívá a dokonce se v byznysu často ani nepohybuje, ovšem pořádnou historii hovorů potřebují také. Zrovna včera manželka hledala v historii, kdy volala na nějaké číslo, které již dávno zapomněla a v danou chvíli si nemyslel, že jej bude ještě potřebovat. Stačilo si pamatovat, že to bylo v cca polovině listopadu, a do 5 minut bylo číslo na světě.

PS: Poradíš malý Android do 135x65 mm, s dobrým foťákem, s dlouhou podporou a použitelnou historii volání
?

PSS: Když si přečteš můj původní dotaz, dočteš se tam konkrétní otázku, a ne to, jak Ty si správně představuješ podnikání. Mně ten můj způsob celkem vyhovuje, už jsem si jím postupně vydělal na 3 byty a (skoro) 2 baráky v Praze, takže asi až tak blbý nebude. Možná i proto, že jsem nemusel platit 10.000 Kč měsíčně za appky, které jsou mohl používat zadarmo. :-P
Apple iPhone 13 Mini 128GB Black|Apple iPad mini Cellular 256GB|Apple Watch Series 8 45 mm Cellular Graphite Steel|Apple AirPods Pro 2 (2022) | Apple MacBook Air 13,3"/M1/ 8GB/256GB/stříbrný.
jege
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod mas0n 25. 12. 2020 11:11

Ale no tak, to je celkem zbytecny...

Sam vis, ze krome 12 Mini zadny jiny takovy smartphone neexistuje. Mozna nejaka skladacka, kdyz je zavrena. Ale ta zase asi tak dlouho nevydrzi.

Takze proste musis zpatky do reality, a z nektereho pozadavku slevit. Slevis z historie hovoru - muzes vzit Mini. Slevis z velikosti - treba Pixel 5. Neslevis z niceho - nekoupis nic.
mas0n
Junior

Odeslat příspěvekod jege 25. 12. 2020 12:08

mas0n píše:Takze proste musis zpatky do reality, a z nektereho pozadavku slevit. Slevis z historie hovoru - muzes vzit Mini. Slevis z velikosti - treba Pixel 5. Neslevis z niceho - nekoupis nic.

Zatím to vidím na na tu 3. variantu! :D

Snad se výrobci Android telefonu nechají inspirovat iPhone 12 Mini a začnou brzo vyrábět i nějaké menší nové telefony, nebo Apple konečně vyslyší dlouholetá volání svých uživatelů a dodělá protokol hovorů do použitelného stavu.
Apple iPhone 13 Mini 128GB Black|Apple iPad mini Cellular 256GB|Apple Watch Series 8 45 mm Cellular Graphite Steel|Apple AirPods Pro 2 (2022) | Apple MacBook Air 13,3"/M1/ 8GB/256GB/stříbrný.
jege
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Mizi 25. 12. 2020 17:56

Ty tisíce uživatelů toužících po delší historii volání bych teda chtěl vidět... Založ si petici :)
Mizi
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Nissan350Z 25. 12. 2020 19:47

Pevně věřím, že kdyby tomu skutečně tak bylo, kdyby skutečně byly tisíce/desetitisíce/statisíce stížností na tuhle konkrétní věc, tak už v iPhonu dávno je :)
6,2 V8 375kW, 4,0 V8 470 kW, 3,5 V6 206 kW, 3,0 V6 200 kW a pár kafemlejnků…
Nissan350Z
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod hgfdsa 26. 12. 2020 02:32

Kdo by si stěźoval kvůli jedné funkci, když může přejít na Android a vyřešit to hned? Vždyť iPhony nepodporují ani takové základní funkce jako USB Mass Storage, USB OTG, ... a nikdy podporovat nebudou, Apple už přesvědčil své zákazníky, že to nepotřebují.
hgfdsa
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků