LG G5, ma jeste smysl nebo jiny s vyjmatelnou baterii?

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod ripper6 21. 7. 2021 08:50

Zadam o nazor, zda je dobry napad koupit starsi telefon z ebay?
Riziko poruchovosti? :hm

Zaujalo me ze je dnes stale k dostani LG G5 s uzivatelsky vymenitelnou baterii a ma one maximum tj 4GB RAM pamet.
Sedivka v CR za 4100czk nebo z ebay za cca cenu 2200czk.

Ma to jeste dnes smysl a nebo je me pocinani uz mimo? :hm
Docela me to s*** ze dnes nejdou u mobilu menit baterie.
Chtel jsem Motorolu E6 ale nevzal jsem a dnes uz je jen E6s - stejna ale nelze menit baterka :(
Ukazal se i Cubot Note 40, ale k tomu nemam duveru, reakce jsou rozporuplne.

Argument je PowerBanka. Ano zkusil jsem, ale kdyz jdete na vylet, zapnu PowerBanku a ta se nespusti (byla nabita puvodne na 70% a lezela doma 4 mesice, 4x do roka pouzita) ackoliv jsem s ni nic nedelal a pouzil ji tu a tam do roka, putovala na reklamaci. Male menitelne baterky jsou lehci, takze to je duvod meho uvazovani :)

Treba neco s tim zmeni EU narizeni pokud vyjde v platnost, ale netusim v jake je to fazi.
ripper6
Junior

Odeslat příspěvekod Cardic 21. 7. 2021 09:36

Riziko poruchovost LG na mobilech je neskutečná zvlášť G5. Nekupovat.
Cardic
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 21. 7. 2021 10:15

kup Motorolu G8 Power s baterií 5000mAh a powerbanku nebudeš potřebovat
Nick Cave
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod roy1 21. 7. 2021 10:36

Tak každá powerbanka se po půl roce nepoužití vybije. To je opravdu takový problém než vyrazím na túru si ji dobít na plnou kapacitu? Omg.
S čím že ji reklamuješ?
roy1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod yndezit 21. 7. 2021 11:32

Pokud ta G5 vydržela doteď, tak si myslím že ještě vydrží.
Každopádně sám mám jinou LG právě kvůli vyměnitelné baterce, už jsem ji měnil dvakrát, a šlape zatím 3 roky bez problému. Pořídil jsem po rodině pak ještě 3 stejné kusy, a zatím s nimi problém není.
yndezit
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod radim 21. 7. 2021 12:22

Taky si myslím, z vlastní zkušenosti, že Cardicovo hororové strašení je jedna z urban legends. Chybí tam už jen ta černá dodávka.
radim
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ripper6 21. 7. 2021 13:04

roy1 píše:Tak každá powerbanka se po půl roce nepoužití vybije. To je opravdu takový problém než vyrazím na túru si ji dobít na plnou kapacitu? Omg.
S čím že ji reklamuješ?

No to je problem, kdyz s tim nic nedelas, vis urcite ze mela tak 70%, chces jit dalsi den na turu a nejde to zapnout uz? Das to nabit a nic? Potom jsem zjistil ze jde jen na nabijecce, to fungovala s mobilem, ale jak jsem vytahnul nabijecku tak klekla :D
Reklamace, 30dnu nic, 35dnu nic... vraceni penez ani se radsi servis k tomu nehlasil :D
Viking Smartech III
:D

-- 21. 7. 2021 14:05 --

Nick Cave píše:kup Motorolu G8 Power s baterií 5000mAh a powerbanku nebudeš potřebovat

Jednu mam Motorola One Vision 3500 baterie. I tech 5000 ti proste nekde cestou dojde, neni to zadna zaruka :)
ripper6
Junior

Odeslat příspěvekod cz.hook 21. 7. 2021 15:33

To že umře baterka je vcelku "normální", stejně tak ti mohla umřít náhradní baterie do telefonu a byla by to exaktně stejná situace. :-)

Ono se docela často stává, že si člověk koupí powerbanku nebo baterii obecně a ona už se nějakou dobu totálně vybitá válí u obchodníka a to je potom do budoucna problém, chce si to hlídat.
cz.hook
Junior

Odeslat příspěvekod roy1 21. 7. 2021 16:29

Tak on je problém nechat válet powerbanku bez nabíjení, každý akku bez péče odejde. Chce to nebýt líný a občas z ní foun nabít I když jsem doma a zase ji dát cucnout, odvděčí se spolehlivou službou.
roy1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pan.nikdo 21. 7. 2021 16:44

Větší smysl mají Motoroly řady Z (1,2,3,4). Měl jsem z3 a kamarád ji stále používá ( pokud bych ji nezničil mám ji dodnes). Mají také výměnné moduly, lépe řešené jak LG, při výměně nedochází k restartu a celkově je řešení konstrukčně uděláno lépe.
V tvém případě se podívej na battery moduly ( buď klasické tuším 2200mAh, případně turbo, které měly snad 4400mAh a šly nabíjet externě pomocí USB C.) Ale nevím za jakou cenu je dnes seženeš, já koupil ve výprodeji 2x 2200mAh za 300kč (ano za obě :)).
pan.nikdo
Junior

Odeslat příspěvekod Mirdyn 21. 7. 2021 17:28

Měli by to nařídit co nejdřív, odešla mi baterka po půl roce. Místo jednoduché výměny baterie jsem musel dát továrko, poslat do servisu (uznaná reklamace) a po 22 dnech všechno znova nastavit(obnovení ze zálohy). Prostě opruz.
Mirdyn
Junior

Odeslat příspěvekod Cardic 21. 7. 2021 19:27

radim píše:Taky si myslím, z vlastní zkušenosti, že Cardicovo hororové strašení je jedna z urban legends. Chybí tam už jen ta černá dodávka.


Ano nemluvím ze své zkušenosti, ale o dvou z rodiny kdo ji měl bratr a mamka 3x reklamace. Takže nemám důvod kecat. Lg kromě tv mi nesmí do baráku.
Cardic
Junior

Odeslat příspěvekod ripper6 22. 7. 2021 13:09

Cardic: dekuji za info, verim tomu proc ne. Je dobre ale vedet od vic lidi, kazda vec se nam muze 1x pokazit. Me treba kazdej rikal ze LG a Lenovo hruza.

Na test mam 1x telefon Lenovo A Plus. No baterie jedna zlobila, ale jina ok, jinak drzi na to nejnutnejsi tj pouziti jako hloupej telefon + bonus gps nouzove + authenticator na ty kody bez netu.

-- 22. 7. 2021 14:14 --

pan.nikdo píše:Větší smysl mají Motoroly řady Z (1,2,3,4).

O te Motorole Z 4 zrovna co pises dobre vim. Dokonce to bylo velke lakadlo, ze jsem se na ni i ptal ale ma jeden problem a to uz take napevnu aku.
Proste to funguje ze mody ok, baterku nabijes a das k tomu. Jenze uvnitr telefonu je jeho baterie a pres tuto svoji baterii nejak ten tel cerpa navic energii. Pokud se znici baterie uvnitr telefonu, mas opet problem.
Potom to bude asi nejak zrat z toho modulu ale budes muset stejne dle meho nazoru do servisu na vymenu :(
Tedy proti LG G5, pripadne LG G4 (ten mel nachylnost na umirajici zakladni desku), tam proste rozdelas telefon a cvaknes a jede to zase.

-- 22. 7. 2021 14:15 --

roy1 píše:Tak on je problém nechat válet powerbanku bez nabíjení, každý akku bez péče odejde. Chce to nebýt líný a občas z ní foun nabít I když jsem doma a zase ji dát cucnout, odvděčí se spolehlivou službou.

1x mesicne nebo jak casto? :) Mel jsem ji ve skrini lezet cca 4 mesice pres zimu :(

PowerBanka doplnek...
je super ze na vylete taham velkou, krasnou PowerBanku, ale k cemu mi je kdyz zapomenu kabel? :D
Ano to se mi stalo, proste jsem jej nevratil, nechal doma na policce. Potom jsme nastesti kabel pujcili v noci na benzince za nechani zalohy :D
I takove uskali a nevyhody to nekdy ma :D

-- 22. 7. 2021 14:20 --

Mirdyn píše:Měli by to nařídit co nejdřív, odešla mi baterka po půl roce. Místo jednoduché výměny baterie jsem musel dát továrko, poslat do servisu (uznaná reklamace) a po 22 dnech všechno znova nastavit(obnovení ze zálohy). Prostě opruz.

Me pritom trochu silnejsi telefon nevadi, nevim proc vetsine lidem se libi telefon co nejtensi jako papir, vetsina lidi nechce pametovku, ani uz jack konektor proste nic :(
Podobne to vidim u mladych lidi, ptam se a casta reakce je, ze je to nebavi at uz rozebrat a nebo vubec nekde neco nastavit. Vse musi byt nastaveno a udelane samo.

Uvaha...
Zajmave je ze kdyz jsem trochu nesika a chci nejaky servis u zbozi v obchode (myslim tim i velkou vec napr vrtani, veseni, vodovaha, mereni vyzadujici dalsi naradi), tak je mi receno ze to clovek sam zvladne a staci vrtacka :hm Ze by narod Cechu byl pouze narod kutilu (vodarenke veci, trubky, cihly) ale na jemnou elektroniku uz ne :?: :hm
ripper6
Junior

Odeslat příspěvekod cz.hook 22. 7. 2021 14:02

"1x mesicne nebo jak casto? :) Mel jsem ji ve skrini lezet cca 4 mesice pres zimu :("

Já powerbanku taky čas od času vybiju a nabiju, i když jí mám jen doma ... většinou jak si vzpomenu, tak jednou za měsíc až tři. 4 měsíce by měla zdravá powerbanka vydržet úplně v pohodě, to bys ji musel nechat celou dobu totálně vybitou a v teple, aby umřela. Spíš to byl vadný kus nebo byla stará.
cz.hook
Junior


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků