DATAMÁNIE aneb 100 GB a 1000GB dat od O2

Vše o internetu v mobilu a mobilním surfování

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod radim 2. 2. 2022 16:39

- Die Simulantenbande.
- Češi.
- Die Simulantenbande.
- Češi.
- A nyní si žekneme selé věty.

:D
radim
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mara09 2. 2. 2022 17:59

V sobotu jsem vyčerpal FUP, v pondělí jsem si dobil 300 Kč a čekal jsem, že se mi automaticky balíček obnoví. Přestože mám aktivní Obnovení objemu dat, tak nic ani po restartu routeru. Na lince O2 dostávám protichůdné informace a nejsou schopni mi pomoct. Nemáte někdo nějakou radu, co zkusit?
mara09
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod odlisny 2. 2. 2022 18:25

já si taky dobil 300 (klasicky bankovním příkazem) a nejelo to...
pak jsem zjistil, že mi to sežralo dvě koruny, nevím proč a za co... tudíž tam bylo 298 a internet se nerozběhl.
odlisny
Junior

Odeslat příspěvekod mara09 2. 2. 2022 18:37

To nebude tím, kredit mám přesně 300 Kč.
mara09
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jjrr 2. 2. 2022 19:22

Musíš dát SIM do mobilu s internetovým prohlížečem a nabídne ti to webovou stránku s volbami, zda obnovit balíček atd. ...
Naposledy upravil jjrr dne 3. 2. 2022 00:45, celkově upraveno 1
jjrr
osobne

Odeslat příspěvekod mara09 2. 2. 2022 19:51

Já věděl, že tam nějaká možnost byla, protože jsem to stopro v minulosti nějak dělal, ale já hlava děravá zapomněl, jak to bylo. Sice mě netěší, že večer budu muset jet k bráchovi, u kterého je sim v routeru, ale aspoň když to bude fungovat.

Hlavně, že mi na lince O2 tvrdili, že to vůbec není možné. Fakt banda diletantů :(
mara09
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ředitel ČTÚ 2. 2. 2022 20:04

Český Vodafone začíná prodávat nový 5G router GigaCube

Router GigaCube 5G vyjde na 6 977 Kč včetně DPH.

https://www.svetandroida.cz/vodafone-router-gigacube-5g-cr/

:D
Ředitel ČTÚ
Vrátnej na ČTÚ

Odeslat příspěvekod polda 2. 2. 2022 22:39

mara09 píše:Já věděl, že tam nějaká možnost byla, protože jsem to stopro v minulosti nějak dělal, ale já hlava děravá zapomněl, jak to bylo. Sice mě netěší, že večer budu muset jet k bráchovi, u kterého je sim v routeru, ale aspoň když to bude fungovat.

Hlavně, že mi na lince O2 tvrdili, že to vůbec není možné. Fakt banda diletantů :(

Si zapomněl přístupy do MojeO2 ? Jinak nemusíš mít sim fyzicky.
polda
Pokročilý

Odeslat příspěvekod mara09 2. 2. 2022 22:52

Moje O2 mám, ale ani na webu ani v telefonu jsem žádnou možnost neobjevil. Můžu poprosit o přesný postup?
mara09
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod polda 2. 2. 2022 22:55

V MojeO2 toho konkrétního čísla bys měl mít nabídku na navýšení GB.
polda
Pokročilý

Odeslat příspěvekod mara09 2. 2. 2022 23:03

Na webu mám tam tlačítko "Dokoupit volné jednotky" a tam mám nabídku viz příloha.

V mobilu v apce je "Dokoupit balíčky" a tam není pro data žádná volba, pouze stav balíčku 100 GB.

Mám tam mít něco jiného nebo koukám někam blbě?
Přílohy
o2.png
mara09
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod polda 2. 2. 2022 23:13

To vypadá, že špaténka. Dřív to tam určo bylo.

Objem dat si ale můžete jednorázově dokoupit v Moje O2 nebo pomocí odkazu v informační SMS zprávě, kterou vám při vyčerpání 100 % dat pošleme. Automatické obnovení objemu dat si můžete kdykoliv zapnout nebo vypnout v internetové samoobsluze Moje O2.

Tak budeš muset pro Sim.Snad odkaz tam ještě visí.
polda
Pokročilý

Odeslat příspěvekod lk32 3. 2. 2022 00:16

mara09 píše:Na webu mám tam tlačítko "Dokoupit volné jednotky" a tam mám nabídku viz příloha.

V mobilu v apce je "Dokoupit balíčky" a tam není pro data žádná volba, pouze stav balíčku 100 GB.

Mám tam mít něco jiného nebo koukám někam blbě?

Zkus to prodloužit přes tento odkaz: http://mo2.cz/vicedat
Odkaz musí být otevřen na datech dané sim karty
lk32
Junior

Odeslat příspěvekod mara09 3. 2. 2022 00:17

polda píše:To vypadá, že špaténka. Dřív to tam určo bylo.

Objem dat si ale můžete jednorázově dokoupit v Moje O2 nebo pomocí odkazu v informační SMS zprávě, kterou vám při vyčerpání 100 % dat pošleme. Automatické obnovení objemu dat si můžete kdykoliv zapnout nebo vypnout v internetové samoobsluze Moje O2.

Tak budeš muset pro Sim.Snad odkaz tam ještě visí.

V Moje O2 to prostě podle mě už není.

Pro využití odkazu z informační sms zprávy musím mít tu sim vloženou v telefonu, jinak to odkazuje na Moje O2.

Automatické obnovení objemu dat lze v Moje O2 pouze vypnout a pak už ho nezapneš, protože prostě ta nabídka zmizí. Museli mi to znovu zapnout po zavolání na linku.

Takže jediná možnost byla se sebrat, sednout do auta a dojet k bráchovi. Tam jsem sim vložil do telefonu, otevřel jsem prohlížeč a jen potvrdil, že chci obnovit data. Ani ta sms nebyla potřeba. Takže třičtvrtě hodiny kvůli pětiminutové "práci", a to do toho počítám i restart routeru a chvilku testování. Aspoň jsem za to dostal flašku vína, co se mi už chladí v lednici :)

-- 3. 2. 2022 00:21 --

lk32 píše:Zkus to prodloužit přes tento odkaz: http://mo2.cz/vicedat
Odkaz musí být otevřen na datech dané sim karty

Už vyřešeno, viz předchozí moje odpověď.

Jen pro příště. Musí se teda vkládat sim do telefonu nebo stačí v telefonu být připojený k wifi na routeru, ve kterém je simka, a otevřít ten odkaz?

EDIT: Už to vidím, píšeš, že musím být na datech, takže vložit do telefonu.

Nejhorší na tom je, že tohle ti nikdo nedokáže říct na jejich lince. Dneska jsem tam volal šestkrát a každý tvrdil něco jiného. Nejblíž byla asi jedna, co tvrdila, že musím být u toho routeru, jinak to neobnovím, ale o vložení sim do telefonu taky netušila. Další pak tvrdil, že to blokuje nějaké nastavení, které když vypne, tak to hned pojede, zbytek pak buď tvrdil, že to nejde, nebo netušil vůbec nic.
mara09
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jjrr 3. 2. 2022 00:28

Ti operátoři nemůžou znát všechno jako já. 8-)
Naposledy upravil jjrr dne 3. 2. 2022 00:46, celkově upraveno 1
jjrr
osobne

Předchozí stránkaDalší stránka