Fotomobil bez limitu

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod hurec 24. 5. 2023 06:46

Což pro lidi, co mají děti , či zvířata a chcou momentky z narozenin, svateb a dalších akcí, pořádané v interiéru. Je ten foun nevhodný. Jo, můžu si vyfotit měsíc, či věž kostela který je xy km daleko. Jenže to je tak vše.
Takže ta kritika je oprávněna a patří tady se o tom zmínit. Ať někdo nevyplázne 25t kč s kecem, že je to nejlepší foun na světě a není pak zklamaný.
Kdo děcka nemá a fotí hlavně venku přírodu se zoomem. Ten spokojený bude.
hurec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Domin7 24. 5. 2023 07:08

Já ten zoom u Ultry využil maximálně na dovolené, když se děcka koupaly v moři nebo byly na nějaké atrakci, tak jsem si je zoomnul. Jako foto byl spíš flek než fotka, protože se děcka samozřejmě hýbaly a ještě na tu vzdálenost... Na video se dalo dívat, ale fakt jen jako vzpomínka. Do nějakého videa na následný střih bych to nedal.
Věnujeme se doma běhání po horách a tak jsem zoom zase párkrát využil, že jsem z jednoho kopce zoomnul druhý. Ale to byla spíš taková blbost. Co bylo pro mě (a vždy opakuji, že to je můj názor) nepřekonatelná překážka, tak je ta velikost Ultry!
Když běžíme a chci natočit nějaké video, tak vytáhnout mobil velikosti iP14 Pro (nebo i S23) a točit jednou rukou, je v pohodě. Když jsem to chtěl s Ultrou, tak to je na vypadnutí z ruky. Na kole pak o to horší, protože si moc druhou rukou nepomůžete.
A nosit tenhle mobil v létě je pro mě šílené peklo! Jednak se do kapsy prakticky nevejde a když už, tak vám ty kraťasy stahuje až ke kolenům :D
Domin7
Schvalování příspěvků

Odeslat příspěvekod orgáč 24. 5. 2023 07:16

No, že by kraťasům vadilo 30g navíc oproti 14 Pro? :D
orgáč
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod hanes1 24. 5. 2023 07:22

O pomalej uzávierke vieme všetci...Ale dá sa to riešiť (len to už nie je také pohodlné ... na mobile za 30k Kč by to malo fungovať ako na Pixeli .. vyberiem, vytiahnem a fotim....)

Ale čo sa týka statických objektov, či fotenie prirody, je to subjektívne lepší foťák, než iPhone 14 Pro.... Hlavný, šíro, a najmä 10 násobný optický zoom.... Aj fotenie večer s nočným režimom... Pokiaľ nefotite pohyb :D
hanes1
Junior

Odeslat příspěvekod hurec 24. 5. 2023 07:45

Spíš řeší rozměry.
Být S23 s výbavou ultry. To by byla pecka.
Ano, mělo by to fungovat jak u pixelu a byl by klid. Což nefunguje.
hurec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 24. 5. 2023 08:26

Velikost mobilů je teď průšvih, u mě třeba hlavně s ohledem na velikost kapes. Už ten Pixel 7 Pro je hodně na hraně a S23 Ultra je ještě maličko větší. Auto mi to nevezme (přihrádka na bezdrátové nabíjení v něm byla vyrobena někdy 2017 a to byly mobily minimálně o centimetr kratší) a z kraťasů mi pravidelně vypadává, když se někde blbě nakloním. Ten hon za co největší úhlopříčkou moc nechápu, pokud člověk nehraje hry, tak nějakých 6.0" je za mě pohodově dostačující. Ty 6.8" apod. je zvěrstvo, blbě se na tom píše, blbě se to drží rukou a do kapsy se to prostě často nevejde a odmítám nosit kvůli tomu nějakou tašku :-D
Mr.Scully
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Domin7 24. 5. 2023 11:21

orgáč píše:No, že by kraťasům vadilo 30g navíc oproti 14 Pro? :D


Asi jsem to špatně napsal, jde o tu jeho velikost. Ze zadní kapsy to trčí jako malá televize a v přední je to jako by byl člověk Dalibor Janda (pokud víte, o co jde) :D

-- 24. 5. 2023 13:19 --

hanes1 píše:O pomalej uzávierke vieme všetci...Ale dá sa to riešiť (len to už nie je také pohodlné ... na mobile za 30k Kč by to malo fungovať ako na Pixeli .. vyberiem, vytiahnem a fotim....)

Ale čo sa týka statických objektov, či fotenie prirody, je to subjektívne lepší foťák, než iPhone 14 Pro.... Hlavný, šíro, a najmä 10 násobný optický zoom.... Aj fotenie večer s nočným režimom... Pokiaľ nefotite pohyb :D


Naprosto souhlasím!
Domin7
Schvalování příspěvků

Odeslat příspěvekod Domin7 24. 5. 2023 12:21

hurec píše:Spíš řeší rozměry.
Být S23 s výbavou ultry. To by byla pecka.
Ano, mělo by to fungovat jak u pixelu a byl by klid. Což nefunguje.


Přesně to samé říkám pořád! Když už nic, tak kdyby alespoň foto výbavu Ultry narvali bez Spenu do Pluska! To by bylo požehnání! Plusko jsem asi měsíc používal a naprostá pohoda co se velikosti týče, protože ty zaoblené rohy delaji fakt dost.

-- 24. 5. 2023 13:22 --

Mr.Scully: je to tak. A nosit to obří pouzdro na opasek nebo na klipsnu jako nějakej starej dědek před 20lety s Nokii 3310, to ani náhodou :D
Domin7
Schvalování příspěvků

Odeslat příspěvekod maniakovzostravy 24. 5. 2023 15:02

Další věc co se mít dost libí na Androidu je fajn správa souboru. Není problém kopírovat z USB či počítače na přímo bez dalšího software. To u Applu člověk musí dělat vše přes iTunes. Tedy pokud nemá MacBook.

Je jen skoda, že se Apple a Google nedohodli ohledně sdílení technologie pro iMessage. Dost lidi v okolí má iPhone a bylo pohodlně posílat obrázky či videa přes iMessage. Teď musím využívat nějakého kecálka.
maniakovzostravy
Junior

Odeslat příspěvekod drive18 25. 5. 2023 11:18

To máš pekne staré info o Apple. ITunes som na iPhonu používal tak 5 rokov spat. Teraz s apkou FE File Explorer mozes kopirovat subory hore dole a kam chces z/do mobilu i z Google disku ci samba / NAS disku. I nativni apka Soubory to vie, i s archivy,, akurat ma omezeni na sambu ver. 1.1.
drive18
Junior

Odeslat příspěvekod hanes1 25. 5. 2023 22:20

drive18 píše:To máš pekne staré info o Apple. ITunes som na iPhonu používal tak 5 rokov spat. Teraz s apkou FE File Explorer mozes kopirovat subory hore dole a kam chces z/do mobilu i z Google disku ci samba / NAS disku. I nativni apka Soubory to vie, i s archivy,, akurat ma omezeni na sambu ver. 1.1.


Ale musíš byť na sieti a nie vždy to funguje korektne ... keď som mal 13 Pro Max a chcel som si fotky uploadnúť ručne na Google Drive, tak som to musel robiť po častiach, pretože keď som naraz označil všetky fotky (vyše 5000 fotiek), tak mi appka po čase spadla :D ... to isté aj pri lokálnom kopírovaní v Documents by Riddle, ShareIT, ES File Explorer a samozrejme aj v natívnej appke "súbory".

Práca so súbormi je katastrofa.

Na Androide si môžem so súbormi robiť, čo chcem ... a app-ky sa mi udržia na pozadí bez toho, aby sa časom zastavili ...

Už aj pri takej primitívnej veci, ako je sťahovanie offline hudby v Spotify musí byť app-ka v iPhone otvorená, lebo inak sa sťahovanie pozastaví ...

A vedel by som menovať ....
hanes1
Junior

Odeslat příspěvekod drive18 26. 5. 2023 08:18

5000 fotiek! To ako vážne? Čo fotíš každý víkend svadbu? Ak nie, tak preco si ich priebezne nekopirujes / nezalohujes prec z mobilu?. Sorry, ale to mi pride skor ako lajdactvo nechat si 5000 fotiek na jedno cistenie. Potom by som to radsej nechal, aby si to iPhone sam zosynchronizoval na iCloud cez noc, a po castiach (ak mas omedzene miesto) si ich z iCloudu skopirovat na PC/Mac. Alebo cez Light-USB2 kabel.

Ale to oznacovanie suborov (po 1000-ckach) by bolo asi za trest, pretoze nie je nad Total Cmd na Androidu. Mozna na iPhonu si vytvorit alba, a ty pak kopirovat ako celky.
drive18
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 26. 5. 2023 11:35

Fotoduel iPhone 14 Pro vs. Samsung S23 Ultra
https://www.mobilenet.cz/clanky/fotodue ... lepe-48238
Nick Cave
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod hurec 26. 5. 2023 13:45

Já vždy vše v mobilu při přetahování hodně věcí to hodil do zipu. A žádný problém. :-) . Fakt nevidím rozdíl mezi ios a android. A to mám nyní Xiaomi 13 pro jako test a denní mobil mám i14PM.
hurec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod maniakovzostravy 26. 5. 2023 14:07

A jak jsi spokojený s Xiaomi? Nějaké problémy? Chodí všechny notifikace v čas? Díky
maniakovzostravy
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků