Diskuze o aplikaci Jimm (otázky a odpovědi)

O různých operačních systémech (Sailfish, KaiOS, Symbian a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Radek E. 2. 6. 2006 11:32

Sentry píše:Nooo ... nevim o nicem, ze by nektery z operatoru blokoval komunikace pro urcita data...

Odemě je to OT a možná i pro samostatnou diskuzi. Včera mě zaujal jeden článek na iDnes. Krátký výtah z něj:

T-Mobile zakazuje internetovou telefonii i ICQ
...Jako součást omezujících podmínek Fair User Policy (FUP) se ovšem objevila ve smlouvě klauzule zakazující využití internetové telefonie nebo kecálků včetně ICQ.

"V případě detekování kterékoliv z těchto služeb si T-Mobile vyhrazuje právo ukončit okamžitě smlouvu se zákazníkem a odpojit jeho SIM kartu od sítě," uvádí smlouva na poskytování služeb...

Jen chci říct, že co tu není dnes, může tu být už zítra.
Ale v případě lesan je za tím podle mě Async - zaškrtnout.

Informace se týjkají 3G sítí. Zdroj: http://mobil.idnes.cz/t-mobile-zakazuje-internetovou-telefonii-i-icq-fl9-/mob_svet.asp?c=A060510_131442_mob_svet_dno
"De Funès"
Radek E.
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Sentry 2. 6. 2006 11:42

Ale jo De Funes, ja jem to taky zaregistroval, ale prakticky by byl operator sam proti sobe .... a myslim ze vubec by to bylo nepochopitelne u novych a rychlych dat (3G) ... navic nikdo tu zpravu ze strany nektereho z operatoru ani nepotvrdil ani nevyvratil ....
OnePlus Nord 3 5G - 16GB / 256GB
Model: CPH2493
OxygenOS 13.1.0.592(EX01)
Sentry
Junior

Odeslat příspěvekod Radek E. 2. 6. 2006 11:54

Já to také nechápu, v případě 3G sítí, rychlých dat, budou FUP limity nastaveny zcela jinak než v dnešních datových sítích.

Nedokážu si představit zneužití sítě zrovna instant messageingem. Skype je sice datově náročnější, ale je přece jen na mně, jak využiji datový balíček, který platím.

Jestliže se objeví konkrétní restrikce, proti konkrétním programům (právě Skype nebo ICQ), nejedná se o zamezení zneužití sítě, ale o diktát operátora zákazníkovi, aby laskavě ke komunikaci využíval standardní GSM/3G služby. Služby, které jsou nesrovnatelně dražší a zřejmě také pro provozovatele výnosnější.

A toto není fér. Snad se k tomu neuchýlí všichni operátoři.
"De Funès"
Radek E.
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Sentry 2. 6. 2006 11:58

Ale pokud to zavede nekdo jako prvni, pak je sam proti sobe a v nevyhode oproti ostatnim operatorum, to je celkem logicke, leda by se nekdy v budoucnu dohodli na nejakem spolecnem postupu a to zase zavani kartelovou dohodou .. myslim ze to byla jen kachna ... nevidim pro to zadne logicke opodstatneni, uz vubec ne u novych rychlych datovych sitich ... Skype pravda je datove narocnejsi, ale co s tim ma spolecneho ICQ ? Dost o tom, je to uplne jine tema, nez se tady probira ....
Sentry
Junior

Odeslat příspěvekod lesan 2. 6. 2006 14:10

Jimm už fičí a nerestartuje mi 6230!!Pomohlo mi zadání jiného ICQ účtu a pak znova toho starého(pročetl jsem fóra a u T-Mobilu to už taky tak někomu dělalo a rada zabrala i u mě).
lesan
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Sentry 2. 6. 2006 23:39

Protoze se ukazalo, ze verze bez modulu FILES odesilala text a diakritika tohoto textu se spatne zobrazovala na ostatnich klientech icq, uvadim link na verzi jimma 0.5 beta z 28.5.2006 se vsemi moduly. Zde je jiz diakritika v poradku, jak na samotne aplikaci, tak take na ostatnich klientech, se kterymi komunikuje.

http://rapidshare.de/files/22053439/Jimm2805.jar.html

Jimm 0.5.0xb od BuStArDa :
- komplet cestina s diakritikou !
- upravena verze se zvuky mid (3)
- verze s malymi smajliky
- verze s ikonkami v menu
- moznost nastaveni stavu pred prihlasenim
- celoobrazovkovy rezim
- volitelne upozornovaci vyskakovani okna chatu
- volitelne upozorneni, ze uzivatel pise (jako v PC verzi)
- velikost 173 kB
- zvuky a ikony lze zmenit podhozenim vlastnich souboru

Nebo primo z mobilu pomoci wapu (Jimm05xb_n6230_cz):

http://wap.mojelogo.cz/javazona/javazonalogin.asp

wap kod je: pokuspokus
Sentry
Junior

Odeslat příspěvekod zbynek machalek 3. 6. 2006 14:27

potřebuji trochu pomoct a poradit jakou verzi jimma a kde sehnat na 6280 ? pokud možno v češtině. díky
zbynek machalek
Junior

Odeslat příspěvekod Sentry 3. 6. 2006 15:34

Tuto jsi zkousel ?
Sentry
Junior

Odeslat příspěvekod zbynek machalek 3. 6. 2006 15:57

tak už to cucám :-)) a co dál ?
zbynek machalek
Junior

Odeslat příspěvekod zbynek machalek 3. 6. 2006 16:32

nemám odpověd ze serveru 118.0 něco jsem tam už nastavil ale něco asi ne :-))
zbynek machalek
Junior

Odeslat příspěvekod Sentry 3. 6. 2006 16:55

porad chyba v nastaveni ...hledej co nemas zaskrtnuto
Sentry
Junior

Odeslat příspěvekod petriks-x 3. 6. 2006 21:16

Má někdo funkčního Jimma 5 na N70? Potřeboval bych helfnout
petriks-x
Junior

Odeslat příspěvekod Radek E. 4. 6. 2006 13:42

Ano, v pohodě. Pro více informací mě můžeš kontaktovat mailem (viz tlačítko e-mail), nebo svůj problém popiš tady ve fóru, abychom pomohli i ostatním s podobným problémem.
"De Funès"
Radek E.
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod kuboss 4. 6. 2006 15:22

http://wap.mojelogo.cz/javazona/javazonalogin.asp tenhle odkaz je sice pekny, ale jen pro ty, kteri maji oskara. zkousel jsem si ve sve 6230i zakoupene u t-mobile pokusit zmenit nastaveni (musi tam byt vytacene cislo oskara) ale po cvhili jsem to vzdal.. nevite o jinem odkazu na noveho jimma?
kuboss
Junior

Odeslat příspěvekod petriks-x 4. 6. 2006 15:45

Když se chci připojit na Jimmovi 5 v CZ,tak se ukáže:NEMÁM ODPOVĚĎ OD SERVERU(#118.0). GPRS mám nastavené dobře. Poprvé, když mi to šlo, tak se zeptal přes co se chci připojit a teď ani to ne.
petriks-x
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka