Rychlost navigace

Navigační aplikace, samostatné přístroje pro navigaci, mobilní i jiné mapy

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Art007 29. 10. 2007 05:43

Mám dotaz - jako "navigátor amatér". Velice často se mi stává - především v centru větších měst (Praha, Plzeň) - že se navigace výrazně zpožďuje. Například informaci "odbočte doprava" mi přístroj hlásí 10 m za křižovatkou - případně v křižovatce, kdy už se nedá odbočit. V přísrtroji nemám zapnuté skoro žádné body zájmu - pouze stacionární radary, Mám aktualizovanou mapu východní evropy 6.80 a při kontrole se mi zobrazuje minimálně 6 satelitů. Na okreskách je všechno v pohodě - kromě projíždění pod podjezdy nebo mosty - kde se navigace vždycky "zblázní" asi na 10s - ale pak je vše ok. Ale tam, kde by byla potřeba nejvíc - v centru měst - zejména Prahy, to občas má fakt velké zpoždění. Mluvím samozřejmě o jízdě cca 50km/h rychlostí. Zná někdo důvod? Je to normální? Mám TOMTOM ONE XL
Art007
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Honza_LT 29. 10. 2007 23:02

Tohle je asi "trochu" normální. V zástavbě, nebo v hustém porostu (stromy) navigace ztrácí přesnost, pak odbočky hlásí o cca 10-50 m mimo.
Honza_LT
Junior

Odeslat příspěvekod Art007 30. 10. 2007 10:44

to je hloupe... doufal jsem ze prave ve mestech, kde se clovek neorientuje to pomuze.... a jak je na tom pocasi? ma to vliv?
Art007
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod stedy 30. 10. 2007 11:53

Já mám tedy jen ty nejlepší zkušenosti s TT. Mám ho v N73 a GPS Nokia. Kdekoli v Praze naviguje s přiměřeným odstupem. Nikdy se nestalo, že by neměl signál.
stedy
Junior

Odeslat příspěvekod Art007 30. 10. 2007 12:04

no podle zobrazeni na displeji signal ma vsude, ale napriklad v Holesovicich nedokazal vcas navigovat - a pritelkyne nekolikrat prejela krizovatku, protoze hlasil "odbocte vpravo" tak 30 m za danou krizovatkou. A take se stava - predevsim pri sjizdeni z dalnice a naslednemu jejimu podjizdeni (RS na Slany - sjezd na Repy) ze cca 15 sekund se na mape pohybuje sipka "v polich" a neni schopna se zaradit spravne na silnici... A pak jsou to takove drobnosti, kdy pro prujezdu krizovatkou rovne, na mape ukazuje rovne, ale hlas vytrvale posila "doprava"....
Art007
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod OziToretto 18. 12. 2007 10:12

Reaguji na posledni prispevek, mam s TomTomem stejny problem, zkousel jsi i ruzne verze programu, ale nejak se mi to proste nechyta.
Docela dlouho jede navigace v pohode, ale najednou ji hrabne a skace mi po polich a mezitim jen problikava spravna aktualni poloha. Hlasova navigace mi jede vpoho a naviguje spravne, i kdyz je obraz v polich.
Takze nevim uz co s tim, mam zobrazene jen 4 body zajmu a to radary. Jinak jsem vsechno povypinal v celem PDA a porad to nepomaha. Mam Acer N35. Za kazdou radu budu vdecen...
OziToretto
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Art007 18. 12. 2007 10:18

me to dela hlavne za deste, v noci a predevsim v Praze - v centru - coz je neprijemne. Nevim jestli maji vliv mosty, troleje atp. ale nekdy to slape perfektne, a pak najednou mi to hlasi "odbocte vpravo" cca 50 m za krizovatkou - takze nezbyva nez se nekde otocit - nebo spolehat ze najde alternativu, jenze pak to zase rekne pozde... Ale je to jen vyjimecne... vetsinou slape v pohode - nainstaloval jsem nove "7ckove" mapy a aktualizuju Toma prubezne jednou tydne...
Art007
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod OziToretto 18. 12. 2007 10:27

Tak ja taky vyzkousim nove mapy, aktualizace co jsem provedl naposled trochu pomohla, ale stejne to nebyl zadny zazrak...
Me to nedela jen v Praze, ale treba i na krasne prazdnem useku D5, nebo R4 za jasneho pocasi.
Ve meste bych jedinou sanci daval asi tem trolejim, ale nevim proc to dela mimo, kdyz kolem neni nic co by mohlo signal rusit. Navic to nedela pokazde na stejnem miste, a dela to i pri plnem signalu (skoro bych rekl casteji, nez kdyz mam tri satelity).
OziToretto
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod warhead_cz 18. 12. 2007 10:29

no tak ono je lepsi kdyz ohlasi s prestihem se pri priblizeni kouknout ktera z nejblizsich odbocek to je :wink:
warhead_cz
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod OziToretto 18. 12. 2007 12:29

warhead_cz píše:no tak ono je lepsi kdyz ohlasi s prestihem se pri priblizeni kouknout ktera z nejblizsich odbocek to je :wink:


No ono to ze to nahlasi s predstihen nejni zas takovej problem jako to, ze ja pak ten nakres kde mam odbocit nevidim, protoze mi to porad skace nekde mezi polem a cestou a neda se na to koukat, pokud ridim... :?
OziToretto
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod warhead_cz 18. 12. 2007 13:07

no jestli to skace z cesty mimo cestu tak je to podle me jasna nepresnost gps
warhead_cz
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod OziToretto 18. 12. 2007 13:59

Do to bych byl ochopen pochopit, kdyby to delalo porad, ale dela to jen obcas, pokazde v jinem miste. Na sile signaulu to nezavisi, protoze klidne se to ztrati i pri plnem signalu a drzi se to nekdy i pri hodne slabem.
A hlavne mel jsem od znameho pujcene iGO a to se ve stejnych mistech ani nehnulo ze silnice. Proto zatim zkousim spise najit problem v TomTomovi.
OziToretto
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod .mtn 18. 12. 2007 14:27

OziToretto
A to iGO bezelo na tvem Aceru? N35 ma integrovany 12ti kanalovy prijmac, ktery tak bude nachylnejsi na ruseni. Podle ukazatele signalu se ridit nemuzes, je jen orientacni a vetsinu vypadku ti neukaze. Z recenze na ce4you cit.:
"Našel jsem tak pouze jeden zajímavý rozdíl - zatímco Mio po návratu do budovy všechny satelity ztratilo, Acer držel v paměti poslední hodnoty a ty nabízel programu, takže ten se tvářil jako fungující."
http://www.ce4you.cz/articles/detail.asp?a=190
.mtn
Junior

Odeslat příspěvekod OziToretto 18. 12. 2007 15:54

iGO mi bezelo naprosto v pohode, mimo to mi sel v pohode i PocketKiM, ktery byl s PDA primo dodavany.
Dobra, pokud se nebudu ridit ukazatelem sily signalu, tak stejne pokud mi v TomTomu zacnbe skakat obraz do pole, tak by logicky nemel byt schopen me hlasove navigovat, ale to on je. Rika sice treba krizovatky o 100 metru drive, ale to neni tak strasne. Pokud bych byl skutecne bez signalu, nebo by byl signal zmaten, nemelo by to pak prestat i napovidat???

A to co citujes, tak to neni tak moc pravda, me treba po vypadnuti signalu udrzi v iGO jakousi polohu, ale tak maximalne na 3-5 vterin, podle toho jak rychle do objektu zmizim. Takze si myslim, ze dlouhodobe si to v pameti neuchovava...
OziToretto
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod .mtn 18. 12. 2007 22:09

Napovidat muze "spravne" i bez signalu. Proste vypadky preklene pokracovanim v predpokladane trase. Tezko rict proc jen v hlase a mapa ukazuje realne chyby v prijmu signalu. I kdyz hlasova navigace u TT byla vzdy tak trochu sama za sebe. Navic hlas nemluvi neustale jako se zobrazuje mapa a pripadne chyby se tak lepe skryji. Avizo na krizovatku o 100m drive muze byt jednou z tech, ktera skryta nezustala.
iGO to ma ocividne sladene tak, aby navigace pusobila hladce.
.mtn
Junior

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků