CDMA - nové FUP! Potvrzeno

Vše o internetu v mobilu a mobilním surfování

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod MobilMania 26. 3. 2005 21:30

Pokud se občas podíváte na diskusní fórum http://www.cdma.cz, tak vám asi neušlo, že tam hodně lidí psalo o nové verzi FUP. Nevěřil jsem tomu a myslel jsem si, že je to hoax pocházející od nějakého chorého mozku (takových je na tom fóru hodně). Ale dneska, když se celej den snažím stáhnout z různých FTPček BiA, tak jsem zjistil že je opravdu zavedená nová verze FUP!!

Ta spočívá v tom, že se vám po stažení určitého objemu dat (někdo tam psal 80MB, podle mě to zhruba odpovídá), sníží rychlost stahování na 10kB/s na zbytek té hodiny, kdy jste začali stahovat. Po uplynutí jedné hodiny se vám rychlost stahování vrátí na maximum a tak pořád dokola. Prostě jednoduše řečeno, je zaveden objem stažených dat na 80MB/hodinu.

Jak už jsem psal, myslel jsem si, že je to nějaký hoax, ale dneska se to dostavilo i ke mně (zkoušejí to asi postupně v nových regionech). Jak se to konkrétně u mě projevilo: našel jsem FTP, ze kterého jsem stahoval BiA rychlostí 60KB/s, zároveň jsem stahoval z jiného rychostí 10kB/s. Po pár minutách se rychlost obou FTP zmenšila u každého na cca 5kB/s. Po vypnutí jednoho se rychost druhého okamžitě zvedla na 10kB/s. Hned mi bylo jasný o co jde a posledních pět hodin jsem to testoval a - funguje to jako hodinky. Testoval jsem všechno - zapnul jsem třeba pět FTP přenosů a součet v Netlimiteru zase 10kB/s, když jsem je vypínal tak se to zase akorát přelévalo. Takže mi můžete věřit: FUP2 není žádný hoax, ale fakt. Eurotel si fakt myslí, že si může dělat co se mu zlíbí.
MobilMania
Junior

Odeslat příspěvekod Ronaldok 28. 3. 2005 09:47

Jak to kdyz je FUP2, tak me se jeste NEDOTKLO????
Ronaldok
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Railbot 28. 3. 2005 09:48

No hlavne by si mel ET prenastavit hodinky, pac od 02:00 - 10:00 jede CDMA bez FUP, coz je trochu mimo kurz :lol: Jinak nevim cim to bylo, vcera jsem jel cely den bez hodinoveho datoveho omezeni, tj, cely den plnou rychlosti. Zajimave... :?:
Railbot
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Ronaldok 28. 3. 2005 09:50

Railbot píše:No hlavne by si mel ET prenastavit hodinky, pac od 02:00 - 10:00 jede CDMA bez FUP, coz je trochu mimo kurz :lol: Jinak nevim cim to bylo, vcera jsem jel cely den bez hodinoveho datoveho omezeni, tj, cely den plnou rychlosti. Zajimave... :?:


Nevim,ale ja sem nebyl nikdy omezovan rychlosti po stahnuti nekolika MB a to opravdu hodne stahuji!!!
Ronaldok
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Railbot 28. 3. 2005 09:55

Ronaldok píše:Nevim,ale ja sem nebyl nikdy omezovan rychlosti po stahnuti nekolika MB a to opravdu hodne stahuji!!!


Tak ted jsi mi odpovedel na moji otazku v jinym tematu, no dobry :D Je to divny...fakt nekecas? V tom pripade by me zajimalo JAK JE TO MOZNE. Nepracujes u ET? :lol:
Railbot
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Ronaldok 28. 3. 2005 10:01

Nemam proc kecat!!! Ale ja stahuju pouze s FTP a HTTP a 250MB mam stazeno za cca 40 minut. A stahuju cely dny a noci!!! A ze by mi klesla rychlost znicoho nic se mi nestalo. A jestli to takle zustane tak sem moc spokojeny uzivatel. Bydlim na vesnici a mam od sebe vysilac vzdalen 4km koupil sem smerovku a od te doby je to tak mesic mi to jede celkem skvele. Je to tim ze asi v okoli neni moc lidi s CDMA ja ani nikoho jinyho s CDMA neznam.

(Upraveno moderátorem: nepoužívejte dlouhé citace, jinak bude fórum nepřehledné)
Ronaldok
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Railbot 28. 3. 2005 10:07

Takze jsi na BTS nejspis sam, nebo je vas tam doslova jen par...to by mozna vysvetlovalo proc se te zadna FUP nedotkla. I kdyz mi to prijde divny, protoze kdyz uz zavadim nejaky omezeni, tak pro vsechny, a ne selektivne. Kazdopdne tak jako tak je to divny :roll:

(Upraveno moderátorem: nepoužívejte dlouhé citace, jinak bude fórum nepřehledné)
Railbot
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Ronaldok 28. 3. 2005 10:11

Takze jsi na BTS nejspis sam, nebo je vas tam doslova jen par...to by mozna vysvetlovalo proc se te zadna FUP nedotkla. I kdyz mi to prijde divny, protoze kdyz uz zavadim nejaky omezeni, tak pro vsechny, a ne selektivne. Kazdopdne tak jako tak je to divny :roll:[/quote]

Divny to mozna je ale me to nevadi :-) kdyz sem jel odzkouset CDMA ke kamosovi do Prahy 8 tak sem myslel ze to bude silene pomali ale nebilo. Prave naopak, rychlost mu neklesla po 700KB/s a stahovalomu to v patek vecer tri hodiny v kuse 100 az 120KB/s. Tak nevim.

(Upraveno moderátorem: nepoužívejte dlouhé citace, jinak bude fórum nepřehledné)
Ronaldok
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 28. 3. 2005 10:29

Mírněte se prosím v používání citací. Citovaný příspěvek v takovém případě vždy zkraťte jen na část, na kterou reagujete. Případně stačí klepnout na tlačítko Odpovědět. Fórum jinak bude velmi nepřehledné a právě z tohoto důvodu teď citované části zkrátím.
Marek Lutonský
Hlavní administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Railbot 28. 3. 2005 13:44

Marek L. píše:Mírněte se prosím v používání citací. Citovaný příspěvek v takovém případě vb]vždy zkraťtet/b] jen na část, na kterou reagujete...../quote]


Ano, poucil jsem se :D
Railbot
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Lord Mystic 28. 3. 2005 14:31

Nevím jak jinde, ale u mě na Strakonicku jsem před chvílí sosal z ftp nonstop několik hodin přes 200MB a žádné zpomalní se nekonalo, celou dobu byla rychlost konstatní i po překročení 60MB limitu na hodinu - sosnul jsem mnohem více.
Lord Mystic
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod mahonn 30. 3. 2005 12:06

Ahoj lidi,toto jsem našel na "žumpě"cdma foru.Měl to psát někdo kdo jako nick použil eurotel,co je na tom pravda nevím,ale relativně by údaje fup mohli odpovídat tomu co lze vypozorovat,Jsem zvědav na vaše názory.

Konec diskusí a nekonečného kňučení sosáčů kolem CDMA FUP2. Tady je definice:

1) WWW a E-Mail jede celých 24 hodin bez jakéhokoliv omezení !!!!!!!!!!!!

můžete stahovat trial her, můžete upgradovat Windows, můžete stahovat SW, můžete prohlížet obrázky a videa BEZ OMEZENÍ. Většinou to vše musíte naklikat v Internet Exploreru (Firefoxu, ...) však nemůžete použít nějaký automatický program pro stahovaní dat z P2P (např. DC++) nebo FTP.

2a) FTP, streaming, IP VPN, DC++(na zvláštních portech) a další jedou od 1.00 do 9.00 BEZ OMEZENÍ, tj. plnou rychlostí

2b) Od 9.00 do 18.00 je pro tyto programy určen hodinový limit 60 MB. Pokud potřebujete přenést během hodiny víc než toto množství, bude vaše rychlost snížena na 80 kbit/s = 10 kB/s. Tedy ten kdo chce stahovat kontinuálně celou hodinu a to průměrnou slibovanou rychlostí 256 kbit/s, ten narazí za 32 minut na hodinový limit.

2c) Od 18.00 do 1.00 je hodinový limit 30 MB. Po přenesení 30 MB bude rychlost opět snížena na 80 kbit/s = 10 kB/s. Což odpovídá stahování cca 16 minut plnou rychlostí 256 kbit/s.

3a) Streaming radií na 64 kbit/s pojede vždy, protože nemůžete vyčerpat hodinový limit ani 30MB ani 60MB a rychlost omezení 80 kbit/s se Vás netýká.

3b) Ano, televize na 256 kbit/s pojede přes den max. 30 minut. Vy, kteří to používáte však blokujete síť pro ostatní !!!!!!!!!!!!!!!! Hele zapni si telku.

3c) Tomu, kdo nastrká do fronty DC++ stahování, což je jeden z nástrojů, který dlouhodobě vytěžuje kapacitu sítě v neprospěch ostatních uživatelů, MU BUDE OMEZOVÁNA jeho RYCHLOST (zatím třeba na hodinovém principu, ty reconecty Vám nepomohou!!!). Což je v souladu s principem zajišťovní spravedlivých podmínek pro všechny a v souladu s podmínkami služby.
mahonn
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod _-0-_ 30. 3. 2005 12:18

Neodpovídá to pozorováním, ani současnému stavu. Mimochodem, co jsou to "zvláštní porty"?
*** DON`T PANIC! ***

--> EFnet #cdma.cz <--
_-0-_
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod callisto 30. 3. 2005 12:42

Panove nove FUP je neustale v testovacim provozu, sam et jeste nevi jestli ho zavede. Staci se zeptat na infolince, odpovida tomu i to ze i me se to obcas spadne na 10kB/s. Ikdyz neni problem ho obejit, ja to delam tak ze kdyz potrebuju neco stahnout tak pouzivam pro pripojeni dialer z fora cdma.cz (ktere mu tu nevim proc rikate zumpou, jestli to je tim ze vsichni hlasi na ET tak s tim nesouhlasim protoze pristup ET je na ZABITI!!!!!) ktery po 10 minutach resetuje spojeni, a kdyz si jen ctu nebo posloucham radio tak pouzivam se pripojuju standartne. ten program naleznete zde http://www.mikesoft.cz/cdma/cdma.zip Osobne doufam ze et nic nezavede, ale pokud ano tak to rohodne sosace nezastavi, neni problem dene stahnout kolem 8 giga kdyz je na ftp dobrej zdroj.
callisto
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod FiNCh 30. 3. 2005 17:24

callisto píše:... cdma.cz (ktere mu tu nevim proc rikate zumpou, jestli to je tim ze vsichni hlasi na ET tak s tim nesouhlasim protoze pristup ET je na ZABITI ...


Pristup ET je sice na ZABITI, ale ZUMPU z fora cdma.cz udelali jeho prispevovatele stylem sveho vyjadrovani. :(
FiNCh
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků