Android - obecná diskuze

Diskuze o Androidu a příslušných aplikacích

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod harleymaster 14. 10. 2010 19:06

Ahoj jako cerstvy majitel Galaxy S bych mel dotaz na zaplneni ram vs. vydrz baterie. Pokud mam volne ram napriklad 100mb, vybiji se baterie rychleji nez kdyz mam volne napriklad 200mb?
harleymaster
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Motyll 15. 10. 2010 14:12

Kdo neplatí daně, neměl by disponovat volebním právem.
Motyll
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod marrino 4. 11. 2010 15:31

Zdravím, chtěl bych se zeptat jestli existuje nějáký Android mobil, který by podporoval i Javu (jde mi hlavně o hry) například sem četl recenzi na Samsung Galaxy 3 a psalo se v ní že Javu némá, ale pak sem se díval v jednom internetovém obchodě a tam bylo že telefon Javu podporuje.

Všem předem dík :-)
marrino
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod slivamichal 8. 11. 2010 19:29

onlavu píše:Prosím vás, velmi jednoduchá otázka, možná až moc lamácká:)


Tak jestli půjde udělat oficiální update záleží přímo na výrobci telefonu (v tvém případě SE). On musí upravit svojí UI nástavbu do nové verze androida - u SE nejspíše 2.1.
Nebo můžeš jít potom neoficiální cestou. Udělat root telefonu a potom si tam nahrát romku kterou budeš chtít (u SE zrovna nevím jaké má zastoupení alternativních rom).

-- 8. 11. 2010 19:33 --

marrino píše:Zdravím, chtěl bych se zeptat jestli existuje nějáký Android mobil, který by podporoval i Javu (jde mi hlavně o hry)


Co vím, tak telefony s Androidem nemají v základu podporu Javy. Měl by existovat nějaký emulátor, ale prý není zrovna moc funkční.
Pročpak chceš hrát hry na Javě? Vždyť si můžeš z marketu stáhnout spousty různých her přímo pro Android a to jak free tak i placený.
slivamichal
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jannk 8. 11. 2010 19:42

muzu si na Androidu synchronizovat kontakty s uctem na Google App/Gmailu a kalendar pomoci HTC Sync primo s Outlookem?
Tj muzu oboji synchronizovat s jinym zdrojem?
jannk
Junior

Odeslat příspěvekod slivamichal 8. 11. 2010 20:22

Kontakty jdou normálně synchronizovat s gmail účtem - tam si je i můžeš upravovat, mazat, přidávat. Vše se během okamžiku nahraje do telefonu a je vše upravené.
Nevím jestli jde synchronizovat pomocí HTC Sync kalendář, ale opět jde synchronizovat přímo s gmail kalendářem. Nevím jestli sem ti nějak významně pomohl, ale outlook nepoužívám.
slivamichal
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jannk 8. 11. 2010 20:40

no nepomohl :-) (ale dik)
ze jde oboji synchronizovat s gmailem je jasne - ale ja prave chci kalendar synchronizovat s outlookem (kde mam firemni info). a ne - nechci/nemuzu kalendar synchronizovat primo s exchangem (i kdyz to jde), chci to delat pres klienta, tj pres desktop. Taky nechci outlookovsky kalendar synchronizovat s gmailovym (coz taky jde)
jannk
Junior

Odeslat příspěvekod majkloscz 13. 11. 2010 10:47

Ahoj, mám HTC Desire Z s Androidem 2.2 a chtěl bych si koupit větší microSD kartu. Stačí k výměně SD karty překopírovat obsah staré SD karty na novou (např. v PC na total commanderu)? Neztratím přitom data ani nainstalované aplikace na staré kartě? Nebo je v tom nějaký háček jakože musím kopírovat vč. skrytých souborů apod.?
majkloscz
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Kylian 20. 11. 2010 17:31

Stačí prostě a jednoduše překopírovat obsah z jedné karty na druhou. Žádnej háček v tom není.
Kylian
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod m.a.x.i.m.u.s 23. 11. 2010 13:35

Lze kopírovat údaje z kontaktů, nebo celý kontakt mezi gmailem, facebookek a telefonem? A to stejné u kalendáře?
Telefon Desire s 2,2
m.a.x.i.m.u.s
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod jannk 7. 12. 2010 16:05

trochu me stve a prekvapuje, ze pri vyhledavani se musi jmeno psat i s diakritikou ... mam nektera jmena s diakritikou a nektera bez (historicke duvody), takze me hledani moc nepomaha.
(a ano - muzu si v kontaktech udelat poradek, ale stejne to moc nepomuze, diakritika se pise pomaleji. Zrovna tohle me u google trochu prekvapuje, tohle mivaji vyresene dobre)
jannk
Junior

Odeslat příspěvekod VladexAndroid 9. 12. 2010 17:38

prosimte zakoupil jsem Nexuse One z USA a v telefonu mu radikalne dochazi misto, jak jej vycistim a vyresetuji ? a kolik ma vyhrazeno pameti na aplikace ? a jdou presouvat na kartu SD i aplikace, co normalne nejdou presunout ?
VladexAndroid
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod hcrevize 13. 12. 2010 19:06

Mám telefom Samsung Galaxy S, Android 2.1,
Přešel sem ze Symbianu Nokie N95. Teprve se s tím učím. Dá se nějak na Galaxy S kopírovat a vkládat text. Něco jako na mé bývalé Nokii N95 fungovalo tlačítko tužtička?
^^
hcrevize
Junior

Odeslat příspěvekod jannk 13. 12. 2010 19:15

delsi pridrzeni prstu nad vybranym textem
jannk
Junior

Odeslat příspěvekod retrocrew 13. 12. 2010 21:30

Dobrý den,chci si koupit první mobil s Androidem (do teď jsem měl Symbian,Windows Mobile...) takže nemám s tímto OS žádné zkušenosti a když jsem dnes četl v jedné recenzy názory uživatelé na jeden telefon,jeden člověk tam napsal že aplikace je možné z marketu a PC ale že prý to je ne legální,zdá se mi to jako hloupost ale nikdo na to nereagoval takže jak to tedy je?Mohu si normálně stáhnout hry z netu pak je nakopírovat na kartu a nainstalovat v mobilu?
retrocrew
Junior
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků