Několik dotazů k Androidu.

Diskuze o Androidu a příslušných aplikacích

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Biker65 17. 3. 2011 12:57

Včera jsem si koupil HTC Desire a prosil bych o několik rad.

1. Vytvoření nového kontaktu z příchozích nebo odchozích čísel. Nedaří se mi číslo uložit do kontaktů.
2. Wifi. I když v nastavení a bezdrátových připojení a sítě kliknu na WiFi, ta stále vyhledává. Přitom notebooky se na domácí WiFi bez problémů připojí.
3. 3G sítě. Naše město (Kladno) je pokrito signálem 3G, mám na horní liště pořád jen symbol H, což si myslím, že není 3G.
4. České znaky. Kde se nastavují české znaky pro psaní zpráv. Například v mailu se by to hodilo.

To je zatím asi tak vše. Díky předem za vaše rady.
Biker65
Junior

Odeslat příspěvekod z.pepa 17. 3. 2011 14:49

ad3) mýlíte se označení "H" je HSDPA = 3G
z.pepa
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 17. 3. 2011 14:50

HSDPA je nádstavba, je to rychlejší, než 3G
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod PepiQ 17. 3. 2011 22:56

HTC Desire vlastnim, tak zkusim doplnit zbyle otazky:
1) Dejme tomu, ze mam neprijaty hovor z neznameho cisla, tak mu zavolam a zjistim, ze to byla slecna ze sporitelny, ohledne udalosti XY a ze si to cislo muzu ulozit, ze skrz nej komunikuje se zakazniky. Jak na to?
- na zakladni obrazovce stisknu ikonu (u me je to ikona sluchatka uplne vlevo, ale mam zmeneny vzhled, kazdopadne to bude neco podobneho) pro zobrazeni hovoru (prijatych, neprijatych...)
- zobrazi se mi seznam hovoru a volani a bude videt klavesnice. Tu deaktivuji tlacitkem uplne vlevo dole, cimz se mi zobrazi jen ty hovory
- pohledem najdu cislo, s kt. chci manipulovat a:
a) stisknu plus vpravo od cisla
b) prilozim na cislo prst a chvilicku pockam, vyskoci nabidka a vyberu "Uložit na kartu Lidé"
- mam na vyber, zda vytvorim k cislu novy kontakt ci ho pridam k jiz existujicimu kontaktu

2) S Wifi jsem nikdy nemel problem, zkontrolovat, zda:
Menu - Nastaveni - Bezdratva pripojeni... - je zaskrtnuto Wifi
...v temze podmenu kliknout na "Nastaveni Wifi", kde ma byt zaskrtle "Oznamovani site"
...wifi by se mela zobrazit v seznamu v tomto podmenu, kliknout na ni, zda je zaheslovana, tak vlozit heslo a stisknout "Pripojit"

3) Zodpovezeno, jen dodam, ze kdyz korzuji jednou za cas treba Brnem, tak obcas najdu lokality, kde to s 3G neni uplne slavne a musim se docasne spokojit s nizsi rychlosti (EDGE...); takze se ma sice za to, ze Brno je pokryte 3G, ale obcas se najde misto, kde signal neni idealni

4) Melo by stacit podrzet pismeno, ktere ma ekvivalent s hackem/carkou, napr "č" pisu tak, ze stisknu "c", porad ho drzim, vyskoci nabidka se 4 moznostmi symbolu, vidim, ze "č" je uplne napravo, takze porad drzim prst na displeji, ale posunuju ho doprava a kdyz se pozadovany symbol zvyrazni zelenou barvou, pak teprve spoustim prst z displeje

Snad ti ty odpovedi budou takhle stacit. :-)
PepiQ
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Biker65 18. 3. 2011 00:10

Všem děkuji za odpovědi a především PepiQ. Vše kromě přidání kontaktu jsem vyřešil sám nebo spíše můj syn.
Zítra vyzkouším kontakty a snad to půjde.
Ještě bych se chtěl zeptat na počasí. Vím, že i když mám nastaveno aktualizovat každou hodinu, že nezáleží na telefonu ale na někom, kdo tuto službu poskytuje.
Teplota na Widgetu více méně souhlasí, jen poloha nějak blbne. Jsem z Kladna a pokud přejedu z jednoho konce na druhý poloha se hodně mění. Někdy tam mám Dolany, Přítočno, Unhošť ap. ale ne Kladno. Také jsem si všiml, že to nesouhlasí hlavně ráno. V úterý bylo dopoledne 10 - 12 stupnů a modrá obloha. Telefon mi až do cca 12ti hodin ukazoval teplotu správnou, ale na widgetu celou dobu mlhu a i jinou polohu.
Biker65
Junior

Odeslat příspěvekod PepiQ 18. 3. 2011 00:27

Neni zac, snad uz ti pujde i to ulozeni kontaktu. :)
K tomu pocasi - predinstalovana aplikace s pocasim (ta soucasti hodin) mi fungovala relativne spolehlive, ted si trosku hraju se zmenou vzhledu a nelze pouzit defaultni hodiny s pocasim od HTC, proto hledam alternativu. U spousty aplikaci to neni uplne idealni. Jsem z mensiho mesta (6-8tis. obyv.) a vetsina aplikaci mi zobrazuje pocasi z dediny, ktera ma par desitek/stovek obyvatel nekolik km odsud, ale na rozdil od meho bydliste je tam umisteno zarizeni, kt. zpristupnuje aktualni data o teplote; stejna situace jako u widgetu na plose ve Windows 7, ten rovnez ukazuje udaje z te vesnicky.
Nechci tim rict, ze "si to dela co chce", ale vzdy zalezi na tom, jak presne dokaze mobil urcit tvoji zemepisnou polohu a zda je nekde pobliz tve lokality zarizeni, kde se ta teplota meri. Samozrejme musi mit dana aplikace pristup k udajum z te "meteobudky". Aspon si myslim, ze to tak funguje - i v roce 2011 je proste nejlepsim zpusobem zjisteni aktualniho pocasi prosty pohled z okna. ;-)
PepiQ
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Biker65 19. 3. 2011 09:06

Ještě bych se chtěl zeptat na mapy. Jsem z Kladna Rozdělova. V Rozdělově telefon ukazuje polohu správnou, ale když se přemístím k přítelkyni, ta bydlí na druhém konci Kladna tak telefon ukazuje stále polohu Jeneč, která je asi 15km od Kladna směrem k Praze.
Biker65
Junior

Odeslat příspěvekod mpolan 21. 3. 2011 09:22

Záleží, pod kterou buňku tě to umístí. Pokud je to opravdu na okraji Kladna, může tě klidně poslat už pod Jeneč.
Není důležité zvítězit, ale pořádně si to užít!
Mám o osm koleček víc!
mpolan
Junior


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků