Nokia E7 - obecná diskuse, dostupná Belle

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Pišta_Hufnágl 19. 12. 2011 14:49

Aaaale... To je takovej bazmek... Mivaj to v chovatelskejch potrebach :-)
Pišta_Hufnágl
Junior

Odeslat příspěvekod clie 19. 12. 2011 17:20

Jen takový dotaz do davu: nastavení podsvícení má asi 5 stupňů, ale první 3 jsou naprosto stejné a víc svítí až poslední 2. Chtěl jsem si nastavit nějaký prostředek ale tenhle displej má prakticky pouze "nesvítím skoro vůbec" nebo "svítím hodně". Máte to taky tak?
Toastuji, tedy jsem ;o)
clie
Junior

Odeslat příspěvekod Hellfire-Ferry 19. 12. 2011 17:23

Ano, to máš pravdu. Vyřešil jsem to aplikací Brightnes Light (nebo tak nějak) a jsem maximálně spokojený. Zdá se mi, že displej dokonce září mnohem lépe a i barvy vypadají věrohodněji.
Google Pixel 4 (Oh So Orange)
Hellfire-Ferry
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod S-Tony 19. 12. 2011 20:21

Pišta_Hufnágl píše:Tony: A neni jednodussi a levnejsi k te televizi pripojit flashdisk?


No to není, když televize neumí přímo přehrávat MKV 720p. I když mají televize uvedenou podporu MKV, tak většinu těchto videí neumí přehrát.
TO bych si stejně musel koupit externí přehrávač.

BTW: je to pravda, že když chcete používat GPS v E7 bez přístupu na net, tak to po zapnutí zištuje polohu i deset minut?
Když se smíříte s tím, že život už nic nového nepřinese, tak teprve to je ten okamžik, kdy všechno důležité teprve začíná...
S-Tony
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod šulda 19. 12. 2011 22:30

Používám A-GPS stále ale už sem dával spoustě lidí mapy do Nokií, 3x E7 ale nikdy mi to s jen Integrovanou GPS (telefon v režimu Offline) netrvalo dýl než 3-4min. Jenže tohle taky bude kus od kusu.
šulda
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod fulminatrix 19. 12. 2011 22:56

tak tak. Je to kus od kusu a tiez to zalezi od vzdialenosti k miestu kde bola naposledy urcena poloha. Moja E7 hladala signal bez internetu 20minut a aj tak ho nikdy nenasla, s A-GPS to bolo par sekund. Niektorym ludom urci polohu len cez GPs za 1-2 minuty.
fulminatrix
Junior

Odeslat příspěvekod Hellfire-Ferry 19. 12. 2011 23:30

Nevydržel jsem a aktualizoval na Belle. Jsem překvapen rychlostí systému a plochami, které jsou vážně velmi vkusné a mírně jsem si připomněl návrat k N900. Zatím jsem nenašel nic, co by snad chybělo. Nokia Store, E-Mail, Office...vše je jako dříve. Na druhou stranu mě nepotěšilo seřazení menu bez složek. Přestože se složky dají vytvořit, všechny jsou bohužel stejné. A také bohužel nejde vytvořit další složku ve vytvořené složce.

Plusy:
- rychlost, nový vzhled, efektivita pohotovostních obrazovek

Mínusy:
- řazenost menu,
- mám pocit, že mám Android. Trošku mi chybí ten starý Symbianík. :-)
Google Pixel 4 (Oh So Orange)
Hellfire-Ferry
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod S-Tony 20. 12. 2011 01:29

Tak ono to taky jde udělat tak že než někam pojedu, tak si to zapnu doma kde mam wi-fi, tam si načtu pozici a pak rychle šup do auta a na cestu. :-D
Chci chytrý telefon, ale nevím jestli se mi chce v součastné době platit další tarif na internet. To by už byl třetí v domácnosti. To bych to musel pozměnit a mít nějaký nejlevnější tarif do PC a k tomu něco obstojného do mobilu.
I když to GPS potřebuju tak 5 krát za rok. Tak to bych mohl to dlouhé načítání pozice přežít.
Když se smíříte s tím, že život už nic nového nepřinese, tak teprve to je ten okamžik, kdy všechno důležité teprve začíná...
S-Tony
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod šulda 20. 12. 2011 05:49

Hellfire-Ferry píše:Mínusy:
- řazenost menu,
- mám pocit, že mám Android. Trošku mi chybí ten starý Symbianík. :-)

Menu úspěšně nepoužívám už několik let, zahlídnu ho jen v první den u novýho telefonu, tak to mi vadit nebude a starý Symbianík? Věděl si do čeho jdeš :wink:
šulda
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Pišta_Hufnágl 20. 12. 2011 08:04

S-Tony píše:No to není, když televize neumí přímo přehrávat MKV 720p.


Tož to pak jo, to chápu.

A ta GPS - jo, bez netu je to porod.

-- 20. 12. 2011 08:08 --

S-Tony píše:Chci chytrý telefon, ale nevím jestli se mi chce v součastné době platit další tarif na internet.


Já ti nevím... Smartphone bez internetu je trochu jako letadlo bez křídel... Vyhozený prachy.
Pišta_Hufnágl
Junior

Odeslat příspěvekod Hellfire-Ferry 20. 12. 2011 09:43

Souhlasím s Pištou. Nemít na E7 datový tarif alespoň 100 MB je podle mého názory problém. Samozřejmě, pokud někdo má doma wi-fi připojení, tak to nemusí využívat, ale zastávám názor, že náhoda je blbec.

Co se týče Belle. Věděl jsem, do čeho jdu, ale překvapilo mě, že je to až takový rozdíl. Každopádně jsem zatím nadšený z té rychlosti. A velmi se zlepšil vestavěný webový prohlížeč. Je rychlejší a při načítání už můžete v klidu rolovat stránkou (dříve to bylo šílené a strašně se ta stránka sekala a musel jsem využívat operu, protože to bylo o nervy). Navíc si můžete zvolit hned po připojení ,,Nejoblíbenější stránky'', což také usnadňuje práci. A webové zdroje jsou hned v nabídce (taky chválím).
Google Pixel 4 (Oh So Orange)
Hellfire-Ferry
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod šulda 20. 12. 2011 12:18

Tak rychlost se opravdu hodí ale pořád se stavím pesymisticky k práci s NWB, třeba mě ale konečně Nokia po x letech překvapí a už budu čekat na to stejný jen u IE :lol: Web prohlížeč je pro mě hodně důležitej a jediný co zatím Nokia zlepšila je flash (zrovna tohle mě ale nebolelo) a to je za ty roky prachbídně málo, no počkám si na oficiál a snad se to překvapení bude konat :wink: Chytrouš bez netu je opravdu poloviční invalida i když WiFi je skvělá ale na cestách ne vždy dostupná.
šulda
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Pišta_Hufnágl 20. 12. 2011 12:29

Tak jsem si ted koupil ten Data Counter Widget, a hned mi u WLAN ukazuje 5,8GB. Odkud to vytahl? To vypada, ze se ta data nekde v telefonu pocitaj, tak nechapu, proc mi je vestavne pocitadlo zatajuje :-)
Pišta_Hufnágl
Junior

Odeslat příspěvekod šulda 20. 12. 2011 14:38

Zřejmě si to telefon zapisuje do systémovejch souborů a dalo by se to asi i najít. Proč v telefonu není možnost zobrazení dat proteklých přes WiFi (teda asi tam není, já to nikdy nehledal) je otázka do Helsinek :lol: No, jelikož je widget placený (dozvěděl sem se až teď) tak se jedna odpověď nabízí :twisted:
šulda
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod andy321 20. 12. 2011 16:47

Objem přenesených dat je v protokolu. Jeho historie je tuším 1000 záznamů
pisto: ty jsi ten expert na stahování :-)
andy321
Junior
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků