Manuál k SE Xperia pro - neumím Android

O mobilních telefonech značek Sony i Sony Ericsson

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod ZdenekP 9. 3. 2012 14:07

Zdravím,

koupil jsem si telefon Sony Ericsson Xperia pro. Je to můj první mobil s Androidem a moc mi chybí manuál. V krabici byl jen jakýsi složený leták, ale plný manuál ne.
Web www.sonyericsson.cz nefunguje a na www.sonymobile.com český manuál není. Nevíte, kde by se dal sehnat? Googlil jsem, ale nic (nebo googlím blbě).

Třeba vůbec nevím, jak ukončovat aplikace. Ukončím je jen návratem na plochu, ale Ukončit jako takové nikde nemůžu najít.
Nebo internet: při spuštění prohlížeče se mi spouští poslední načítaná stránka, ale chtěl bych, aby se vždycky načetla domovská. Asi je to špatným ukočením prohlížeče, ale kde má tento nějaké tlačítko Konec? Prošel jsem nabídky, nastavení a nic.

Prosím pomozte. :oboze :roll:
ZdenekP
Junior

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 9. 3. 2012 14:33

Aplikace se tak na Androidu ukončují. Vrátíš se na plochu a hotovo. Telefon se o tohle stará sám. Až mu bude docházet RAMěť, tak si něco ukončí.
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ZdenekP 9. 3. 2012 14:38

Aha. Jsem zvyklý na Symbian z Nokie C6-00. Na té mi vadila malá RAM paměť, tak jsem koupil Xperii.

A ten manuál by nebyl? Akt.: Příručku jsem našel v Nastavení/Info o telefonu. Tak kdyby to někomu pomohlo...

Ještě multitasking by mě zajímal. Dejme tomu, že spustím pár aplikací, ukončím je vrácením na plochu, ale ony tedy pořád běží. Můžu je někde zavolat ze spuštěného stavu? V Symbianu na toto byla volba Spuštěné aplikace.
ZdenekP
Junior

Odeslat příspěvekod kubik88 9. 3. 2012 14:53

Nevím, jestli to je základní vlastnost Androidu nebo to umí jen některé custom romky, ale zkus podržet dlouze klávesu domů. Měly by se ti zobrazit poslední spuštěné programy. Ještě si můžeš stáhnout třeba Go launcher a tam máš seznam spuštěnych i naposledy spustenych aplikací.
kubik88
Junior

Odeslat příspěvekod ZdenekP 9. 3. 2012 15:53

Jo, díky. Funguje to; ale ukončit nejdou. :'(
ZdenekP
Junior

Odeslat příspěvekod ZdenekP 9. 3. 2012 17:26

Neporadili byste ještě, jak se dostat k souborům staženým přes bluetooth? Poslal jsem z jiného telefonu pár htm souborů. Otevřel je ze seznamu v horní liště, ale otevíráním se postupně ztrácely - asi ukládaly - ale nevím kam. Žádný správce souborů tam nikde není. Nebo ho musím doinstalovat? V základní výbavě není nic?
ZdenekP
Junior

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 9. 3. 2012 17:32

Si ho stáhni z marketu, ne? Nebo připoj telefon k pc.
A používej tlačítko upravit, neposílej dva příspěvky pod sebe.
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ZdenekP 9. 3. 2012 17:37

Něco jsem stáhnul, ale stejně nikde ty soubory nemůžu najít. Kam se ukládají soubory stažené přes bluetooth?

Už jsem to našel. Je to přímo na paměťovce ve složce Bluetooth, tak kdyby někdo tápal, jako já, tak hledejte tam. To připojení k PC mě navedlo - díky.

Časem na to všechno dojdu O:-)
ZdenekP
Junior

Odeslat příspěvekod kubik88 9. 3. 2012 17:52

Na ukončení si můžeš stáhnout nějaký task killer nebo to jde i přes ten go launcher. Ale je to zbytečné ukončovat, Android se o vše postará sám.
kubik88
Junior

Odeslat příspěvekod ZdenekP 9. 3. 2012 17:59

Hmm, díky. Budu zkoušet.

A ještě se zeptám: U SMSek je všechno OK, ale v nabídkách se mi zapíná něco jako T9, ale v angličtině. Dá se to úplně vypnout? Chytrou klávesnici mám vypnutou.

A česká diakritika ... ěščřžýáíé ... je tam někde? Hledám, ale nenalézám.
ZdenekP
Junior

Odeslat příspěvekod Brůča1 9. 3. 2012 18:34

Task Killer nedoporučuji, sice ti něco povypíná, ale systém si to za chvíli zase zapne, takže takhle to bude stále dokola a jen to zbytečně zatěžuje telefon.
Brůča1
Junior

Odeslat příspěvekod kubik88 9. 3. 2012 19:31

Android je takový, že si můžeš na všechno stáhnout nějakou aplikaci. Jak na SMS, seznam kontaktů nebo třeba i klávesnici. Takže ti doporučuji si stáhnout nějakou klávesnici. Zdarma je dobrá třeba Go klávesnice, já používám SlideIT, ale ta je teď docela drahá, takže bych ti doporučil tuhle klávesnici ( http://goo.gl/fFJSx ), která je teď za super cenu ve slevě. Můžeš si k tomu stáhnout český slovník, nastavit si to jak chceš, jen si s tím musíš pohrát.
kubik88
Junior

Odeslat příspěvekod TheRendy 9. 3. 2012 23:09

Swiftkey x je fakt dobrý. Vona ta nativní klávesnice je taky super, vlastně mě zatím přijde že jsem psal rychleji v ní, ale je to nejspíš jen tím že jsem se ještě zcela nesžil se swiftkey. Ale má spoustu nastavení a velmi chytrý napovídač. Ale ty máš hw klávesnici a to nevím jak to bude fungovat ve spojení s ní.

Nicméně diakritika se v nativní dělá podržením příslušného písmenka.

S tou T9 nevím kde myslíš takže nemohu poradit.
TheRendy
Junior

Odeslat příspěvekod ZdenekP 10. 3. 2012 16:05

Díky. S T9 jsem na to trochu přišel: v nastavení klávesnice je potřeba povypínat všechny možné pomocné funkce a tím se to eliminuje; i když ne úplně.

Potřeboval bych ale ještě poradit, jak přenést z Nokie C6-00 kalendář do SE Xperia pro. Přes bluetooth to z nějakého důvodu nejde, přes Ovi taky ne. Už jsem je kdysi importoval ze SE C905, tak to bude asi tím. MS Outlook nemám. Sony PC Companion už neumí spravovat kalendář a ručně se mi všechno přeťukávat fakt nechce :pozor :potichu :oboze :hm
ZdenekP
Junior


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků