Samsung S5830 Galaxy Ace - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod dzacatecnik 10. 7. 2012 21:35

zdravím, nemáte někdo dobrý typ na dobrý kalendář, který spolupracuje s outlockem? a potom app která mi zobrazí nepřijaté věci na jednom z předních senz. tlačítku ne přímo na displeji jako NoLED? vím že je to napsáno, ale to je na dlouho. díky
dzacatecnik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod hovnik 11. 7. 2012 15:47

ahojte. mam oficialnu 2.3.7 verziu ale po nainstalovani par aplikacii mi doslo miesto v telefone. uz dlhsi cas spekulujem nad nejakym cyano. tak sa chcem spytat, ci mi to pomoze. jednoducho ci budem mat v telefone viac volneho miesta (viem ze existuje aj moznost presuvat aplikacie na kartu, ale zaujima ma ci aj tieto alternativne fe maju v sebe kopu balastu).
Dalsia vec co ma trapi, ci si mozem spravit zalohu tak, aby som mal aj po preinstalovani na cyano zachovane napr. prejdene levely v angrybirds, pripadne nastavenia v inych hrach alebo aplikaciach.
Do tretice - nikde sa nedocitam, ake zmeny obsahuju jednotlive nightly, resp. ci ma cm-7-20120708-NIGHTLY-cooper vychytane vsetky problemy.
viem, ze existuje vela verzii od vela skupin, kde by sa dali poprezerat (videa, screeny), pripadne nieco si o nich precitat (skusenosti)? dik vsetkym za odpoved
hovnik
Junior

Odeslat příspěvekod radioektyf 11. 7. 2012 23:04

@hovnik

Já to dělám tak, že mám stock rom, root, CWM, přes Titanium Backup všechen balast odinstaluju, jedu na Go Launcheru, mám ext3 oddíl na sd kartě, přes app Link2SD libovolně přesouvám, důležité app nechávám v tlf. Stabilita, spokojenost. Na nějaký hokusy pokusy s CM a dalšíma romkama už nemám náladu, chci aby to fungovalo a ne se v tom furt hrabat a něco testovat. ;)
SGA: Root, CWM 5, StockLite v8, Link2SD ext4 script
radioektyf
Junior

Odeslat příspěvekod Radour 13. 7. 2012 13:03

Ahoj všem. Mám dotaz k bluetooth. Mám telefon spárovaný s HF Parrot, vše až dosud fungovalo OK. Jenže jsem předělávat SD kartu v telefonu (tvorba sdext oddílu) a provedl factory reset. Následně provedl obnovu všech aplikací přes Titanium backup a obnovu nastavení go launcheru, seznamu volání, zpráv a seznamu wifi AP prostřednictvím GO backup. Obnovilo se vše včetně seznamu uložených wifi, a také spárovaná zařízení bluetooth. Jenže v seznamu spárovaných bt zařízení nelze provést zrušení párování. Zkoušel jsem všechny možné app, bez úspěchu. Nelze smazat. Problém je v tom, že jsem vyresetovat HF v autě a teď po každém nastartování HF chce spárovat zařízení. Jenže telefon si myslí, že už je spárovaný s HF je. Prostě slepá ulička. Nemá někdo nějaký neinvazivní nápad na reset seznamu zařízení v telefonu? Factory reset budu volit až nakonec. Díky.

-- 13. 7. 2012 14:17 --

Penda96 píše:Zdravím, potrebuji jednu radu :) Nekde to tu uz urcite bylo, ale nenasel sem a na internetu taky ne :( Kdyz se chci pripojit k nove wifi, napise mi to jen zapamatovano ale net nejde. Vim ze pri tomto problemu muzu napsat v ciselniku nejaky kod (vypada nejak takto #*#504#*#, podobne :)). No a prave ten kod nemuzu najit. Nevedeli byste nahodou jak ten kod zni? Dekuji za radu ;)

Reset Wifi je *#*#526#*#*
SAMSUNG GALAXY ACE S5830
FW: S5830XWKT3-> Android 2.3.6
Radour
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MrFreakMusician 13. 7. 2012 14:45

Chyba, aplikace vyžaduje novější verzi sady SDK... Toto se mi zobrazí, když chci zaktualizovat pár aplikaci přes Market. Nevíte někdo, o co jde?
MrFreakMusician
Junior

Odeslat příspěvekod rennesis 15. 7. 2012 13:11

Impo5sible píše:
rennesis píše:Druhý dotaz, vyzkoušel sem několik variant jak dostat aplikace na kartu....


Vytvořit si partition (oddíl) na SK kartě - návod na ingbrzy.eu
Potom je několik alternativ "co" k přesunu aplikací využít.
-A2sd přesune všechno (app, data, cach)
Link2sd přesune konkrétní app a cahe do oddílu na kartě, data zůstávají v interní paměti pro rychlejší chod systému/widgetů.
S2E, "prý" (ne)oficiální script pro CM, můžeš si vybrat jen přesun všech aplikací, data a cache.

Osobně doporočuji link2sd, volba volit si co má být na kartě a co v interní paměti je skvělá - widgety/launcher mam v int. paměti, ostatní app ext. oddíl.

Supr. Ten sem driv mel ale nejak mi to neslo. Nedal sem "odkazat na SD kartu" :) tedko cca 90MB volnyho mista..
rennesis
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod GoodT 15. 7. 2012 22:44

Už čoskoro.... http://maclaw.pl/?p=205
GoodT
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod public75 16. 7. 2012 13:25

public75 píše:Jsme na tom stejně O:-)


BTW jaký značky micro SD karet a velikost používáte ? Je třeba nějaká značka,která mu "nesedí",nebo je to jedno ? Pořád mám za to,že ty problémy může dělat SD karta,mám tam 4GB NOKIA HC .
public75
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod wiglegummi 16. 7. 2012 14:47

já používám, A-Data 8GB class 10
[ROM] Cyanogenmod 7.2 Xperion v5 [FireKernel] [SCRIPTS] [Amarullz-720Mb internal memory]
wiglegummi
Junior

Odeslat příspěvekod poletucha 16. 7. 2012 18:34

Ahoj všichni, snad mně nebudete moc nadávat za dotaz, který tu asi už určitě padl, když Ace je na trhu celkem dlouho. Taky jsem si pořídila svůj první android Ace a ráda bych ho aspon trošku využívala se všemi vymoženostmi, které nabízí.
K věci - nainstalovala jsem si do PC samsung Kies a spustila, připojila jsem Ace (i) přes kabel na monitoru mi to píše - Probíhá připojování - a pak mi jen naskočí tabulka se zprávou - k zařízení GT-S5839i se nelze připojit. Získávání informací o zařízení se nezdařilo. Dala jsem opravit chybu připojení, ale žádná změna, zkusila jsem jiný USB kabel, jinou zdířku v notasu a pořád stejné.
Dokázal by mi někdo poradit co s tím? Jen nejsem žádný počítačový ani mobilní odborník, tak prosím poradit tak trošku jako pro blbé :-))) díky moc
poletucha
Junior

Odeslat příspěvekod radioektyf 16. 7. 2012 22:37

@poletucha
Nainstaluj si do PC tento driver http://goo.gl/bracU a zkus připojit.
Zbytek všech nezbytných informací je na http://www.ingbrzy.eu/
SGA: Root, CWM 5, StockLite v8, Link2SD ext4 script
radioektyf
Junior

Odeslat příspěvekod _pjslf_ 17. 7. 2012 09:55

zdravim, potreboval bych radu. mam original stock rom od o2 2.3.3 XWKPY s rootem. bohuzel mi ted prestalo fungovat otaceni obrazu a zacala vypadavat gps. chci dat telefon na reklamaci, ale nedari se mi unroot dle navodu na http://www.ingbrzy.eu/android/galaxy-ac ... -3-2-3-4/- vse probehne bez problemu, ale po rebootu mam porad nainstalovanou aplikaci superuser :-| netusi nekdo?
_pjslf_
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod hovnik 17. 7. 2012 22:05

Hojte, nechcem moc spekulovat s alternativnymi firmwarami, chcel by som len rozsirit pamat telefonu prostrednictvom ext2/ resp ext4 oddielu na karte. to je jedine co mi na SGA vadi, ze ma malo pamate. co k tomu potrebujem? dik za radu. na ingbrzy som to nenasiel. alebo existuje nejaky iny sposob ako rozsirit pamat?
hovnik
Junior

Odeslat příspěvekod radioektyf 17. 7. 2012 22:46

@hovnik
Musíš mít root. Podle tohodle návodu http://goo.gl/n88S7 si naformátuj sd kartu, druhý oddíl zformátuj na ext3. Až ji budeš mít zase v telefonu, stáhni z marketu app Link2SD a při prvním spuštění dej ext2 (takhle mi to funguje). Pak už si libovolně přesouvej aplikace na kartu. Přesuneš ji, když dáš "Vytvořit odkaz". A líp hledej příště na ingbrzy nebo tu na fóru. ;)
SGA: Root, CWM 5, StockLite v8, Link2SD ext4 script
radioektyf
Junior

Odeslat příspěvekod wiglegummi 18. 7. 2012 04:04

zkus tohle
http://androidforum.cz/cm7-apocalypse-final-t29347.html
je to super rychlá rom s dost velkou výdrží baterie a ten script vní ti zvětší paměť jak budeš chtít, a měl by fungovat i na stock rom
[ROM] Cyanogenmod 7.2 Xperion v5 [FireKernel] [SCRIPTS] [Amarullz-720Mb internal memory]
wiglegummi
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků