Asus Zenfone 8 X Google Pixel 5 X "???"

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod lrotrekl 5. 9. 2021 18:27

Úvod
První výběr byl z nabídky Vodafone, ale asi si tam nevyberu, takže kredit půjde asi na volání. První volba po zkušenosti s předchozí starší padla na Sony Xperia 10 III, ale naštěstí jsem nedal na marketingový výplod o kvalitním a super foťáku, pročetl pár recenzí a zavrhl.. Další dva vybrané jsem tak nějak vysortoval sám. Případně jsou možné i další varianty pokud někdo neco doporučí. V autě mám bezdrátovou nabíječku, ale auto stejně neumí AA wirelles, tak ji asi nevyužiju, U google jsem pochopil, že je s 5G v CZ problém a musí se rootovat, takže nevím, jestli nemá smysl vzít spíše 4a bez 5G za poloviční cenu. ASUS asi bude mít lepší foťák a 5G funkční i bez rootu, ale trošku se bojím optické čtečky v displeji. Jak toto funguje, musím zmáčknout tlačítko pro probuzení a pak prst na displej? Celkem to mají u mně vyrovnaný. Tak a teď babo raď.
Maximální rozpočet: 20 000,-, ale raději míň, začal jsem původně na 10 000-12 000, ale tak jsem měl pocit, že musím stále uhýbat něčemu.

Předpokládané využití zařízení: Telefonování, navigace, spotify, messengery spíš jen čtení, krátké odpovědi, internet nouzově, soc. sítě spíše čtení, fotografie - obrazový zápisník pro práci i rekreační vč. nočních, NFC


Ostatní požadavky: stabilní systém, rychlý, spolehlivá čtečka otisků, dobrá výdrž -min. 1 den velmi aktivního užití
Po asi milionu let změna značky - po Italovi mám Žabožrouta vyrobenýho ve Španělsku převlečenýho za Japonce. Globalizace vpirjód. :D
lrotrekl
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod red98 5. 9. 2021 19:25

Pixel 5 foti lepsie ako zenfone 8. Na druhej strane- nie som zastanca rootu. Ako alternativa sa javi pixel 4a. Galaxy S21 je uz velky?
Argumentum ad hominem je argument, ktorým sa diskutujúci snaží vyvrátiť oponentovo tvrdenie poukazovaním na oponentove skutočné či domnelé nedostatky. Snaží sa previesť dialóg od diskusie o probléme k diskusii o mravnej či inej oponentovej integrite.
red98
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod lrotrekl 5. 9. 2021 19:40

Jak jsou na tom Samsungy se SW? Měl jsem kdysi jeden půjčenej a byla to tragédie s rychlostí. Od tý doby mám nějak averzi to znovu zkoušet, i když možná už je čas to zkusit překousnout. Pokud Samsung.tak bych asi přece jen využil kredit u VDF a přemýslel o A52s. S21 mě v duchu předchozí zkušenosti přijde mimo, no. - nemá to asi racionální základ, ale...
Ještě na jiném fóŕu je doporučen Oneplus Nord2.
Po asi milionu let změna značky - po Italovi mám Žabožrouta vyrobenýho ve Španělsku převlečenýho za Japonce. Globalizace vpirjód. :D
lrotrekl
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Albert.Bert 5. 9. 2021 19:56

Pokud Samsung tak ještě koukni na S20FE, zásadně se Snapdragonem, dělá se už i 4G verze, 5G je stále nesmysl. Srovnej s A52s jestli využiješ těch pár blbostí navíc, ono zase ale ten příplatek teď už není kdovíjakej.
Albert.Bert
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 5. 9. 2021 20:10

lrotrekl píše:Jak jsou na tom Samsungy se SW? Měl jsem kdysi jeden půjčenej a byla to tragédie s rychlostí. Od tý doby mám nějak averzi to znovu zkoušet, i když možná už je čas to zkusit překousnout.

One UI je úplně něco jiného než starý TouchWiz, netřeba se obávat...
a navíc Samsungy mají garantovanou nejdelší podporu.
https://www.smartmania.cz/kralovska-pod ... tualizaci/
Nick Cave
Moderátor
Uživatelský avatar


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků