Omezování hotspotu T-Mobile

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod beowafle 19. 10. 2024 15:51

Zdravím, docela by mě zajímalo, jaké máte zkušenosti s hotspotem z mobilu. Mám neomezená data u T-Mobile, eSIM v iPhonu 16 Pro. Už na předchozích telefonech jsem používal hotspot, většinou nebyl problém, i když byl někdy pomalejší. Nedávno mi přišla SMS, že v mojí oblasti zrychlili síť, a od té doby mám s hotspotem problémy.

Neustále vypadává. Kolikrát připojené zařízení nemá internet třeba na minutu. Některá zařízení to nedávají, a připojení se pak ani neobnoví (USB tethering z iPhonu do PC). Děje se to ale jen... když stahuju.

Takže vyvstává otázka, jestli to není cílené od T-Mobilu, aby nedocházelo k nadměrnému stahování. Když jsem zkoušel stahovat přímo na telefonu tak rychlost taky hodně kolísala a padala, ale vždycky se zase zvedla. Zařízení na hotspotu ale jedou max rychlostí pár minut a jakmile dojde k prvnímu výpadku tak už se nedostanou přes nějakých 2-6 MB/s. Mám tu dobré pokrytí 5G.
beowafle
Junior

Odeslat příspěvekod m4rk3J 20. 10. 2024 11:03

To není chyba operátora, ale telefonu. Měl jsem postupně iPhone 8 Plus, 12 a pak dvě nová SEčka a hotspot mi kravil na všech. Operátor nemá vliv, měl jsem na test všechny 3 síťové a dokonce i Telekom SK.
m4rk3J
Junior

Odeslat příspěvekod dj.kure 20. 10. 2024 14:48

@m4rk3J: a koncové zařízení bylo jaké? Nebyl problém právě v něm?

iPhony jsem měl od 4S nahoru všechny a nevybavuju si, že bych měl někdy s hotspotem problém a to jej využívám velice často na cestách. Jen teda operátor Vodafone (případně O2).
dj.kure
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod m4rk3J 20. 10. 2024 17:02

Jakékoliv, které se připojovalo na WiFi. Ta síť prostě zmizela a žádné jiné zařízení ji nevidělo. Ať už NTB s Win nebo Ubuntu, přes Android telefony a nebo MikroTik :D
m4rk3J
Junior

Odeslat příspěvekod hauzz 20. 10. 2024 17:34

Jde u toho iPhone vynutit režim 4G ONLY? Jestli by to dočasně nepomohlo pokud to začalo blbnout s 5G...
hauzz
Pokročilý

Odeslat příspěvekod dj.kure 20. 10. 2024 17:53

@hauzz: ano, to jde u každého iPhone.
dj.kure
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hurec 20. 10. 2024 17:58

Používám pouze LTE, kvůli šetření baterie a rozdíl rychlosti neřeším. A hotspot mi jede celý den úplně ok.
hurec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod m4rk3J 10. 11. 2024 00:08

OT: Můžu se zeptat, jak na iOS (konkrétně na tom SEčku) vynutit LTE only? Bez jailbreaku, ani nevím, jestli to stále jde. Google mi nepomohl.

Hodilo by se mi to, doma mi to furt padá na 2G.
m4rk3J
Junior

Odeslat příspěvekod dj.kure 10. 11. 2024 01:04

Nejde. Telefon si vybírá sám. Spodek zakázat nejde (2G). Jde jen omezit hořejšek (5G).
dj.kure
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod giam 10. 11. 2024 01:55

2G jde zakazat zapnutim rezimu blokovani a operator ma zasadni vliv na hotspot v nekterych statech je omezovany nebo za priplatek.
https://www.mobilmania.cz/clanky/a-pak-verte-internetu-soutez-o-telefony-vybizi-k-psani-pozitivnich-recenzi/sc-3-a-1342908/default.asp

https://dotekomanie.cz/2016/11/adups-odesila-data-android-telefonu-cinske-servery/
giam
Junior