Použitelnost mobilních dat s nízkou rychlostí

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod aaaa 8. 12. 2024 19:28

Jo ale tehdy mely internetove stranky jinou velikost dat.
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
Junior

Odeslat příspěvekod dj.kure 8. 12. 2024 23:23

Jo, v té době taky bylo JS poskrovnu, obrázky s výrazně menším rozlišením, reklamy maximálně jako jednoduchý gif, žádné pokročilé technologie na pozadí, žádné složité kaskádové styly pro responzivní design/obsah… a rychlost načítání také nebyla žádné terno, to si asi taky trochu idealizujete :))
dj.kure
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod m.x. 27. 12. 2024 17:13

5uch píše:Jen taková malá retro vzpomínka... byly časy, kdy internet na doma byl nejčastěji přes vytáčené spojení nebo ISDN. Tehdy se za "Rychlý internet" považovala už rychlost 0.25 Mbps (256 kbps). A já se 2 Mbps od UPC si čvachtal blahem.

Tato "ISDN" rychlost (shodou okolností též rychlost "Pořád online" u ne-neomezených TM Next tarifů) stačí na většinu streamovaných audií potažmo rádií (živé přenosy a komunikace, to je asi, oč tu běží, na ostatní věci lze počkat nepřímo úměrně k té rychlosti; podstatné informace často jsou v audiu a obrázky netřeba; video streamy obecně bohužel nelze přepnout na "pouze audio", ale např. aplikace od ČT to umí).
m.x.
Junior

Odeslat příspěvekod ze.us 28. 12. 2024 10:20

Ciste technicke upresneni - ISDN bylo digitalnich 64kbit s tim, ze sly spojit dva kanaly. Tehdy "zazrak" proti analogovemu dial-upu s teoretickymi 56kbity. Oboji se platilo za cas spojeni.
ze.us
Pokročilý

Odeslat příspěvekod aaaa 28. 12. 2024 12:04

Pochybuji, ze se s ISDN rychlosti u T-M Next tarifu regulerne nacitaji dnesni internetove stranky. I tehdy s tiim byly problemy a pouzivaly se kvuli tomu ruzne prohlizece provadejici kompresi obrazku apod.
aaaa
Junior

Odeslat příspěvekod Kukis007 28. 12. 2024 12:29

Já mám od Vodafone 2Mbit už několik let. Na běžné procházení webu, maily a občas YT music nebo YT video v nízké kvalitě je to OK. Na malém displeji telefonu je rozdíl v kvalitě sotva poznat.
Chápu ale že při 2Mbit se ani nedá hovořit o neomezeném internetu. Náročnějšímu uživateli co používá telefon jako Hotspot nebo potřebuje online video je to k ničemu. Já jsem spokojen na mé účely je to dostačující. Kukis
Kukis007
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod aaaa 28. 12. 2024 13:10

Ja mam od Vdf rychlost 10 Mbit (tarif Neomezeny Super) ted meli nejakou vanocni akci v appce, moznost zapnout na mesic zrychleni na neomezenou rychlost zdarma a ani jsem to nevyuzil, protoze vetsi rychlost nepotrebuji. Nejspis by mi bohate stacila i ta rychlost 2 Mbit, co je to za tarif a jaka se da dosahnout jeho cena v retenci?
aaaa
Junior

Odeslat příspěvekod Milos 28. 12. 2024 13:50

Ten tarif s rychlostí 2Mbps je Neomezený Basic, v retenci stojí 320Kč až 390Kč, podle toho kolik služeb máš. Cenově se oproti tarifu Neomezený Basic+ (4Mbps) nebo Neomezený Super (10Mbps) úplně nevyplatí.
Milos
Pokročilý

Odeslat příspěvekod JohnyHD 28. 12. 2024 15:49

Minimální rychlost, aby se s ní dalo jakž takž slušně přežít je 10 Mb, s 20 Mb už je to celkem v poho. Ovšem cokoliv méně než 10, tedy 4 či dokonce 2, to už je jen trapné faux pas a upřímnou soustrast těm, kteří to ne že sami chtějí, ale musí z různých příčin používat.
JohnyHD
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Milos 28. 12. 2024 16:04

Každý využívá data v mobilu k něčemu jinému. Na co ti nedostačuje v mobilu rychlost 4Mbps nebo 10Mbps, jenž podle tebe není v poho?
Milos
Pokročilý

Tento příspěvek byl odstraněn.
Dj Smolíček

Předchozí stránka