O2 Connect

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod dj.kure 7. 5. 2025 19:41

eetk píše:Můžete mi říct, jak se do toho TP-Link M7200 strká SIM? Pod plíšek mi strčit nešla, podle návodu měl jít plíšek odklopit, to mi také nešlo, tak jsem to zkusil odklopit šroubovákem a urval jsem ho. :roll:

Fotka by nebyla? Pokud ten plíšek zasahuje až na konec slotu, pak se vyklápí. Pokud je to jen proužek, který zakrývá jen část SIM, tak se zasouvá.
Apple iPhone 16 Pro 256GB Natural Titanium | Apple Watch 6 | O2 Family | Vodafone OneNet
dj.kure
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 7. 5. 2025 20:32

Pokud má @eetk verzi s odklápěcím plíškem (V4), tak kdyby si přečetl pořádně návod, tak tam je jasně uvedeno, že se plíšek musí nejdříve posunout a pak až odklopit. Stačí tedy číst a trošku přemýšlet u toho, co člověk dělá :nenapadne
Přílohy
TP-Link M7200 Install SIM.gif
Milos
Pokročilý

Odeslat příspěvekod aaaa 7. 5. 2025 22:05

To jsem take zkousel, posouvat plisek, neslo to, byl tam napevno.

Je to jen prouzek, ktery zakryva cast SIM.

Ale tak dal jsem tam SIM, pres ni utrzeny plisek, vypodlozil jsem utrzeny plisek plastem, pritiskl na to baterii a funguje to. Bez plisku to nefungovalo, nenalezlo to SIM, asi plisek neco propojuje.

Hlavne ze se mi dnes nabizela prodavacka v O2 prodejne, ze mi da do toho vajicka SIM a je zamachroval, ze to zvladnu sam.
:D
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
Junior

Odeslat příspěvekod Ipanema 13. 5. 2025 10:17

iguka píše:Tohle mi napsal operátor. Jsem zvědavý,zda to bude fungovat v nějakém lte modemu a zda to nebloknou pak.
Obrázek

Teď před chvílí, mi na prodejcě prodavač říkal, že na SIM Connect můžu sdílet jak volání, tak i SMS. Že za cenu jednoho tarifu mám vlastně 2 SIM karty. Chápu, že jde hlavně o prodej nových služeb, že bych se pak možná divil. Zájem o to nemám, ale napadlo mě, co když 1. SIM budu mít já a 2. (connect) SIM bude mít někdo z rodiny? Když na té SIM budu mít Stříbrný tarif, tak budou mít oba dva komplet vše neomezeně?

Předpokládám, že podle tohoto jde o lež, co mi prodejce na prodejně řekl....

chemer píše:Obrázek
Můj mobil: OnePlus 11
Ipanema
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 13. 5. 2025 10:56

Žádná lež to není. Nicméně tu SIM O2 Connect nemůžeš používat v telefonu, ale pouze v podporovaných zařízeních.
Milos
Pokročilý

Odeslat příspěvekod gotzinger 13. 5. 2025 11:47

Neví někdo, jestli se nerozhoupe konkurence - TMobile, aby udělal taky O2 Connect? Vajíčko TPLink M7200 mám doma a hodně by se mi to hodilo na tablet a notebook.
gotzinger
Junior

Odeslat příspěvekod Milos 13. 5. 2025 12:17

To si jako myslíš, že kdyby T-Mobile začal nabízet obdobnou službu jako je O2 Connect, tak bude v rámci podporovaných zařízení modem, který T-Mobile nemá vůbec v nabídce? 8-D
Milos
Pokročilý

Odeslat příspěvekod xtonda 13. 5. 2025 12:43

Já tedy nevím, ale tohle mi přijde zralé na stížnost na ČTÚ. Na chalupě mám tepelné čerpadlo, které potřebuju ovládat přes net a bránu k meteočidlům abych mohl v zimě sledovat teplotu v domě a zamezit případnému promrznutí nemovitosti. A když tam přijedu, tak si chci připojit notebook. To vše jsou povolená zařízení, nic z toho ale nemá komunikátor na mobilní síť, komunikuje to přes wifi, takže potřebuju router a vzhledem ke kvalitě signálu tam něco s možností připojit venkovní anténu.

Jednak omezení zařízení kam lze vložit sim na určité modely nebo typy zařízení nikde v ceník u není uvedeno a jednak je to diskriminační, proč kupovat ten TP link, který je na dnešní poměry navíc značně zastaralý, když podobnou krabičku od Samsungu mám koupenou už asi před deseti lety.
xtonda
Junior

Odeslat příspěvekod Milos 13. 5. 2025 12:59

Měl bys být spíš rád, že O2 Connect podporuje alespoň nějaké modemy než vůbec žádné modemy. Modemy totiž oficiálně nespadají do podporovaných zařízení.

Aktuálně máme pro O2 Connect připraveno 5 kategorií zařízení umožňující připojení k mobilní síti, která lze s funkcí O2 Connect využívat:
- tablety a notebooky
- kamery a fotopasti
- čidla a ovladače
- chytré hodinky Apple Watch a Samsung
- ostatní nositelná elektronika (dětské hodinky, SOS náramky i GPS trackery pro domácí mazlíčky a chytré hodinky dalších značek)

Však nic ti přece nebrání pořídit si kvalitní modem/router s připojitelnou externí anténou a do něj SIM kartu s klasickým (placeným) datovým tarifem.
Milos
Pokročilý

Odeslat příspěvekod xtonda 13. 5. 2025 13:17

Ale já primárně nechci připojovat modem respektive router, modem v zařízení, které chci připojit, musí být v každém případě, já chci připojit tepelko, meteostanici a notebook, což je povoleno. A to jestli je modem uvnitř připojený na PCI nebo USB, nebo je to USB dongle připojený po USB kabelem nebo je připojený po WiFi je jen nezbytná technikálie.
xtonda
Junior

Odeslat příspěvekod Milos 13. 5. 2025 13:26

Ta tvoje zařízení sama o sobě neumožňují připojení k mobilní síti (umožňují připojení pouze k WiFi nebo LAN), takže nejsou povolena.
Milos
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Jean_Valjean 13. 5. 2025 13:39

xtonda píše:Já tedy nevím, ale tohle mi přijde zralé na stížnost na ČTÚ. Na chalupě mám tepelné čerpadlo, které potřebuju ovládat přes net a bránu k meteočidlům abych mohl v zimě sledovat teplotu v domě a zamezit případnému promrznutí nemovitosti. A když tam přijedu, tak si chci připojit notebook. To vše jsou povolená zařízení, nic z toho ale nemá komunikátor na mobilní síť, komunikuje to přes wifi, takže potřebuju router a vzhledem ke kvalitě signálu tam něco s možností připojit venkovní anténu.

Jednak omezení zařízení kam lze vložit sim na určité modely nebo typy zařízení nikde v ceník u není uvedeno a jednak je to diskriminační, proč kupovat ten TP link, který je na dnešní poměry navíc značně zastaralý, když podobnou krabičku od Samsungu mám koupenou už asi před deseti lety.

Stěžovat si na to, že moje zařízení podporuje akorát WiFi? Pak napiš, jak ČTÚ zareagoval :D
Jean_Valjean
Junior

Odeslat příspěvekod chemer 13. 5. 2025 14:09

Jaký typ SIM o2 con. zvolit do toho mifi tplinku?
Fold6 | A56 | S24+ | A15 | Watch6 Classic | Tab A8
chemer
Junior

Odeslat příspěvekod Milos 13. 5. 2025 14:23

Zvol SIM O2 Connect ve variantě pro tablety a notebooky.
Milos
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Ondřej Pešek 13. 5. 2025 15:09

Zdravím lidi, sdílím i svou zkušenos. prošel jsem si tím kolečkem O2 operátorů a pak s jedním docela fajn pokecal. Sami neví jak mají vůbec o2 connect komunikovat, ale teď ze začátku opravdu umožní vložit IMEI z TPlinku M7200 (kupováno v alze asi za 1000,-kč) jeden technik se se mnou dokonce hádal že potřebuju TP-link M7220 - takže jsem chtěl ať ho najde, nenašel a cpal mi zařízení od O2. Na dvanáctý hovor! Konečně někdo kdo přesně věděl co potřebuju. Zadal IMEI mého TP linku do whitelistu. IMEI posílají technikům interně asi zkrze email nebo intranet. Nicméně můj TP-Link jede od té doby už týden. Jeden technik mi poslal sim kurýrem, ale blbě označil zařízení, jako ten předtím na nějaký fotopasti, protože předchozí sim mi blokli z úplně stejného důvodu i když věděl o jaké zařízení jde. Tak napotřetí jsem si šel pro sim na prodejnu kde se ztratili v množství nevyřešených SIM objednávek, až jsme to konečně vyřešili. A ja jedu. Mám něco kolem 30/30 Mbpscož mi stačí ale přes USB jsem naměřil i 60/30Mbps. Takže stačí vytrvat. Očekávám že do budoucna budou podporovat už jen zařízení koupené u nich.

-- 13. 5. 2025 15:14 --

Jinak tohle je rychlost na WiFi z toho TPlinku. Zajímalo by mě zda by do budoucna podporovali i ten co má vyjít a to je M8550 . Ale podle mě se jim nebude líbit jakou to má vysokou přenosovou rychlost
Přílohy
Screenshot_2025-05-13-15-07-50-122_org.zwanoo.android.speedtest-edit.jpg
Ondřej Pešek
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka