Účtovací intervaly u operátorů (tarifikace)

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod snowboarder 25. 4. 2008 23:31

Ardeth: to je to, co říkám celou dobu, tarifikace je průšvih, ale smsky? Každej tu oponuje smskama za korunu! Ale už ne tím, že je to kačka bez daně, s daní 1,19 což tady už je 1,50 s daní. (Ano, O2 si jen uškodil tím, že začli poprvé zveřejňovat ceny včetně DPH, hned se na něj vrhli jak supi :) ) Kačka za smsku u BAV SE zní líp, co na tom, že na faktuře to bude vyšší :-)
::: Vyzkoušejte aplikaci SuperFórum pro Android http://goo.gl/3OyV6 :::
snowboarder
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Ardeth 25. 4. 2008 23:50

snowboarder: Ano presne tak :)
Kdyby O2 zmenilo uctovani na 60+1,tak je z toho vyborny tarif a o novy mlady cool typky by nemel nouzi,takhle akorat nas*al spoustu lidi...vcetne me,ktery je u Eurotelu/O2 spousty let.
Ja porad tajne doufam,ze po zdrcujici kritice od medii i od zakazniku po srpnu upravi tarifikaci jak se slusi a patri.
Ardeth
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Petr T. 26. 4. 2008 01:41

Ale houby ... operátorovi zpravidla, zejména pokud je trh už rozdělen, nejde o to, aby přišel s "novým výborným tarifem", ale o to, aby na novém tarifu vydělal víc, než na tom předchozím. Jeho umění spočívá v tom, aby to na pohled vypadalo, že nový tarif je výhodnější než ten předchozí, a jeho nevýhody aby byly co nejméně nápadné pro většinu zákazníků.

No a aby se to někomu po prvních fakturách nerozleželo a nechtěl udělat krok zpět, tak ten původní tarif co nejrychleji zruší.

Tady je tím "zakopaným psem" (kromě o pár korun vyššího paušálu) hlavně právě tarifikace 60+60, kterou převážná většina zákazníků, jak už tu bylo několikrát řečeno, moc nevnímá. Takže pochybuju, že by O2 od tohoto klíčového momentu ustoupil. A když ano, tak jedině výměnou za nějakou jinou, ještě více zakuklenou kulišárnu.
Petr T.
Junior

Odeslat příspěvekod Ardeth 26. 4. 2008 03:43

Petr: Co to meles? Kdo by si to asi mel po prvnich fakturach (mesicich) rozmyslet? Zrusit tarif muzes do 14ti dnu,pak by ses musel velmi draze a zbytecne vyplacet...
To je polemika...bud dam na trh ferovej tarif s tim, ze se na nej chytnou "masy" mladych lidi...nebo proste udelam takovou kulisarnu,diky ktery vydelam urcity balik penez (ale urcite ne nejvyssi) a novy tarif si aktivuje par hloupych ovecek...
Ardeth
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod wit.cz 26. 4. 2008 10:17

zkratka dusik zdrazuje a zvysuje "neprime dane" ve forme tarifikace atd., proste typicke pro byvaly telecom ;)
<- Pod obrázkem najdete odkaz na platformu Portu, kde po registraci získáme oba 3 měsíce bez poplatků. Díky, kdo jste využil.
wit.cz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod snowboarder 26. 4. 2008 10:25

wit.cz: je nutné psát tu ten samý příspěvek stále dokola? ;-)
snowboarder
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod goob 26. 4. 2008 11:15

Ta tarifikace je naprosto šílená a byl by to jediný důvod k tomu, abych si takový tarif nevzal. SMSky skoro nepíši a když už, tak jen přítelkyni a u té to dělám chytře, že posílám maily do její schránky na t-zones. Jenže je ale fakt, že naprostá většina lidí tarifikaci prostě neřeší a tak bude mít možná O2 s tímto mizerným a dle mého zlodějským tarifem, docela úspěch.
goob B-]

ZÁKLADY PRAVOPISU: ne "já sem", ale "já jsem". Ne "standart", ale "standard". Ne "hold", ale "holt". Ne "ženy, mobily, ryby, atd. byli", ale "byly". Nebo jste tak neschopní, že neumíte pár jednoduchých pravidel...?
goob
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Petr T. 26. 4. 2008 14:45

Ardeth píše:Kdo by si to asi mel po prvnich fakturach (mesicich) rozmyslet? Zrusit tarif muzes do 14ti dnu,pak by ses musel velmi draze a zbytecne vyplacet...

Já jsem nemluvil o zrušení tarifu, ale o návratu k původnímu. A změnit tarif na podobně "drahý" snad lze bezplatně (nebo zřejmě s doplatkem rozdílů těch paušálů, tj. při návratu k Pohoda Sipmle cca 36 Kč/měs., které bych s tím novým tarifem stejně platil, jenže postupně), nebo ne?
Alespoň když jsem si bral tarif O2 SMS s tím, že bych ho po pár měsících převedl na dceru a změnil na Pohoda Simple, tak mi operátor potvrdil, že v tom není žádný problém.

Ardeth píše: a novy tarif si aktivuje par hloupych ovecek...

Ale tady operátor právě sází na to, že díky převážnou většinou zákazníků nepříliš vnímaným parametrem "tarifikace" to nebude pár, ale hned celé stádo hloupých oveček.
A nejde jen o hloupé ovečky. I chytrá 16-letá ovečka se pro tento tarif může rozhodnout, protože provolá nějakých 40-50 minut měsíčně a hlavně SMSkuje, a nejvíc třeba do O2. Jenže za půl roku, za rok to může být úplně jinak. A Pohoda Simple už je fuč.
Petr T.
Junior

Odeslat příspěvekod bart.homer 26. 4. 2008 15:35

Plně souhasím s názorem Esquire !!! Vystihuje i to co si myslím já a je škoda, že to samé nebudou vědět ti mladí, kteří se k tomuto tarifu upíší.... 8-S

Ardeth: Ale je to docela markantní rozdíl mezi cenami těch SMS.... :pozor Mladí si třeba napíšou takových 300 SMS měsíčně ( znám to ze své zkušenosti - je to pryč a ani nevím jak ). Když teď nebudu hledět na to, že by některé SMSky šli do sítě O2 kde je to zadarmo, tak při ceně 1,50Kč by to bylo za 450 Kč...A při ceně 1,19Kč je to za 357 Kč. To je rozdíl 93 Kč... :potichu To už je sakra znát...Tak prosím neříkej, že mezi cenami 1,50 a 1,19 je to jen malý rozdíl...Pro studenta i těch necelých sto korun může být dost.... :-P
Teď je jen a jen na těch mladých, aby si spočítali co pro ně bude výhodné jinak by mohli dopadnout, tak jak psal Esquire a celé dva roky přeplácet když u konkurence by to měli levnější... :hm
bart.homer
Junior

Odeslat příspěvekod Petr T. 26. 4. 2008 16:47

Tak ono jde pravě o to, kam ty SMS jdou, že? Když to bude do 3 sítí v poměru 1:1:1, tak za 300 SMS zaplatíte 300 Kč, tedy 57 Kč ušetříte ...
Petr T.
Junior

Odeslat příspěvekod snowboarder 26. 4. 2008 17:08

bart.homer píše: tak při ceně 1,50Kč by to bylo za 450 Kč...A při ceně 1,19Kč je to za 357 Kč. To je rozdíl 93 Kč... :potichu To už je sakra znát...

To je tak trochu demagogické, a rozhodně nemůžete nepřihlížet na to, že smsky do O2 jsou zdarma. Budete si pořizovat operátora, zatímco 100% vašeho okolí bude mít jiného? Takto se na to hledět nedá. O2 má zhruba 5 milionů zákazníku, T-Mobile taktéž, Vodafone 2,5 milionu. To je rozložení 2:2:1 a ta "2" u O2 už je sakra znát. Samozřejmě, teď zase někdo namítne "Do O2 nepíšu!" (Fakt si někdo kupuje operátora, zatímco bude komunikovat s většinou odjinud?). Dejme tomu, že 60% smsek by šlo zhruba jinam (i to je nadsazené). A za smsky s 1,50Kč zaplatíte 270Kč, zatímco u BAV SE 357Kč. Nehledě na to, že se ve vlastní síti nemusíte omezovat.
snowboarder
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod bart.homer 26. 4. 2008 17:38

Snowboarder: Menší detail.... Taky se to takhle nedá počítat....U Bav se je 100 volných SMS zdarma což znamená u výše uvedených 60% z 300 SMS do jiných sítí to je těch 270 Kč...Ale třeba u Bav se je to už jen 200 x 1,19 Kč a to je nějakých 238 Kč.... Takže zase to je rozdíl o nějakých 32 Kč....Ceny by se lišily až při větším počtu SMS ( to už by i ti mladí museli být Mobilomaniaci a psát SMS i v noci )a nebo jiné procentuální skladbě odesílaných SMS v tarifu O2 Cool do jiných sítí...
Stejně mě ale nikdo nevymluví, že tarif O2 Cool je docela dost nevýhodný, už jen tím minutovým účtováním a povinným úpisem na dva roky...
bart.homer
Junior

Odeslat příspěvekod RedeeMrd 28. 4. 2008 10:05

Ono taky záleží hodně na tom, kolik ten člověk kromě těch SMSek ještě provolá. U mně je to třeba naprosté minimum a většinou do Vodafonu, takže se mi vyplatí mít Student SMS Grátis na Divoké kartě. Každopádně si ale myslím, že pokud člověk provolá trochu víc, tak je výhodnější nějaký kreditní tarif s cenou 1,19 za SMS. Třeba pokud po prázdninách Vodafone už SMS Grátis neprodlouží, tak jdu do Nabito 119, leda že by se mi povedlo přes u Vodafonu pracující známé zařídit, aby mi dali podruhé odepiš.

Každopdáně: O2 Kůl mi nepřijde výhodný ani pro ty, co nevolají, ani pro ty, co volají. Je to prosté. Těm, co volají, ho znevýhodní tarifikace a ti, co nevolají, by zbytečně platili paušál za minuty, které nevyužijí...
RedeeMrd
Junior

Odeslat příspěvekod esquire 28. 4. 2008 10:27

*****: Proč by ti neměli dát podruhé Odepiš?? Teď už můžeš mít Odepišů, kolik chceš.
esquire
Pokročilý

Odeslat příspěvekod msx. 28. 4. 2008 11:34

Ešte stále si myslíte, že je lepší CLIP zadarmo? Ja si ten CLIP radšej zaplatím (po novom u O2 je u nás aj ten zadarmo) a budem mať radšej 1+1. Aspoň niečo na Slovensku je lepšie. Hlavne na O2 Prvý mám hovory do jednej minúty a je super, keď za 8 sekundový hovor platím 0,26 Sk. Ale toho sa žiaľ v CZ asi nikdy nedočkáte. U nás to zaviedol Orange. Teraz sa T-Mobile snaží presadiť 60+1, ale ako myslia. Definitívne som s nimi skončil. Ale už sa začína kaziť aj Orange, takže neviem, či sa 60+1 nezačne používať časom aj u nás.
Posledná chyba v programe je v skutočnosti tou predposlednou.
msx.
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka