O2 - Zkušenost s rušením dotované smlouvy

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod RedeeMrd 5. 5. 2008 13:19

Dnes jsem byl ve značkové prodejně Ou tů s tím, že bych chtěl předčasně zrušit paušál, který stejně už nevyužívám (přijde mi zbytečné přehazovat SIM karty, když u Vodafonu mám měsíční náklady velmi se blížící nule). Jenže slečna mě ubezpečila, že jelikož jsem bral dotovaný telefon, tak bych musel kromě zbývajících paušálů doplatit ještě zbytek ceny telefonu a to i v případě, že bych o zrušení požádal pouhý den před vypršením smlouvy (což je megaLOL, když uvážíme, že operátor má nějaký měsíc výpovědní lhůtu). Nevím, jak je to teď, ale v době, kdy jsem ten telefon bral, tak určitě v modrých propagačních materiálech tato informace nebyla uvedena ani tím nejdrobnějším písmem. Sice mi slečna navrhovala řešení v podobě Go, jenže předpokládám, že tam zas po mně budou chtít, abych tam strčil nějaký kredit, čili to je prašť jako uhoď (ale neptal jsem se na to, vědom si toho, že jsa velmi *****án, byl jsem na slečnu docela nepříjemný a ona chudák za nic nemohla). Setkali jste se s tím někdo? Nebo můžete mi někdo prosím potvrdit, že operátor tuto skutečnost skutečně někde uvádí? Každopádně tenhle přístup se mi ani trochu nelíbí: přilákat-uvázat-odrbat. Navíc se docela divím, že při penetraci cca 125 % tenhle koncept ještě funguje...
Naposledy upravil snowboarder dne 26. 5. 2008 14:14, celkově upraveno 1
Důvod: upraven nadpis
RedeeMrd
Junior

Odeslat příspěvekod snowboarder 5. 5. 2008 13:50

Není to tak. V případě, že jste si bral dotovaný telefon, doplatíte jen cenu telefonu v době, kdy jste si ho bral s cenou v té době standardní. Nic víc.

Pokud přejdete na Go, ten převod stojí 50Kč a dostanete tam 50Kč kredit.

Více informací zde (případně použít tlačítko hledat, než založíte novou diskuzi ;) )
viewtopic.php?t=38271
::: Vyzkoušejte aplikaci SuperFórum pro Android http://goo.gl/3OyV6 :::
snowboarder
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod wit.cz 5. 5. 2008 13:51

Mně to přijde jako běžná praxe. Pokud si beru dotovaný telefon se závazkem, tak se pak nesmím divit.
<- Pod obrázkem najdete odkaz na platformu Portu, kde po registraci získáme oba 3 měsíce bez poplatků. Díky, kdo jste využil.
wit.cz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod RedeeMrd 5. 5. 2008 15:36

2 snowboarder: A mají to tedy někde napsáno?
RedeeMrd
Junior

Odeslat příspěvekod ARS 5. 5. 2008 15:44

Tak u nas, konkretne TM, neviem ako Orange, ma v zmluve pokutu 7 az 10 000 Sk za vypovedanie zmluvy pred jej ukoncenim...
Opravár mobilných telefónov už od roku 2000.
ARS
Servisák

Odeslat příspěvekod snowboarder 5. 5. 2008 15:48

***** píše:2 snowboarder: A mají to tedy někde napsáno?

bylo to vždy součástí daných všeobecných podmínek, každopádně tohoto se nebojte, nic víc vám naúčtováno být nemůže, paušály se doplácí u Max tarifů nebo Simple tarifů (logicky, tam není co jiného doplatit).

je to jednoduché > máte závazek na hardware, doplácíte hardware, máte závazek na služby, doplácíte služby

mimochodem: U takého T-Mobilu nevypovíte smlouvu vůbec. Ani s doplatkem telefonu. Prostě skončí až skončí.
snowboarder
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod RedeeMrd 5. 5. 2008 15:49

Já se tedy v materiálech našich operátorů (O2 a T-Mobile) setkal akorát s tím, že když chce člověk vypovědět smlouvu dřív, tak musí doplatit zbývající paušály, o rozdílu v ceně telefonu jsem nikde nic nenašel...
RedeeMrd
Junior

Odeslat příspěvekod snowboarder 5. 5. 2008 15:51

nikoliv, u Eurotelu je toto odnepaměti, vždy se doplácel mobil, zrovna v březnu jsem končil MMP na 200 a doplácel jsem 1200 za nějaké LG KG110 ;)
snowboarder
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod RedeeMrd 5. 5. 2008 15:52

snowboarder píše:je to jednoduché > máte závazek na hardware, doplácíte hardware, máte závazek na služby, doplácíte služby

Ale logicky bych právě očekával, že snížená cena hardwaru je vykoupena těmi paušály co platím a tím pádem by měla být možnost vykoupit se zaplacením oněch paušálů...
RedeeMrd
Junior

Odeslat příspěvekod snowboarder 5. 5. 2008 15:54

tak to fungovalo u T-Mobilu, než zatrhli rušení smluv předčasně ;)

stejně jako u O2 je to u Vodafone - také doplácíš telefon ;)
snowboarder
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod RedeeMrd 5. 5. 2008 16:04

Souhlas, jenže Vodafone to uvádí dostatečně velkým písmem. A vůbec, u Vodafonu se mi ještě nestalo, že bych nevěděl o nějaké podmínce, kterou nějaká služba má... To skoro vypadá, jako by se bublinkovatý operátor za podmínky svých služeb styděl... :)
RedeeMrd
Junior

Odeslat příspěvekod radim 5. 5. 2008 16:21

Nestydí, jenom by nenachytal tolik blbců a neměli z nich tolik peněz. Když by uváděli zároveň i negativní stránky nějaké služby, nikdo normální by si ji nepořídil. Ale takto, když se někdo začne cukat, tak už je pozdě, protože smlouva je podepsaná a nazdar. Že ji podepisující pořádně nečetl, je jeho problém a vychcanost O2.
radim
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod x_pavel 5. 5. 2008 16:29

*****: taky nevim co ti na tom prijde divnyho, dostal jsi dotovany telefon za urcity uvazek - tzn. ze budes mesicne plnit neco (jinymi slovy, tim si ten telefon zaplatis).. takze kdyz od toho chces odstoupit, musis ten pomerny rozdil doplatit

na druhou stranu je pravda, ze zorientovat se v nabidkach operatoru je fakt nekdy celkem vorech, a to i pro lidi co se v branzi pohybujou vic nez jen na "laicke" urovni.....
x_pavel
Junior

Odeslat příspěvekod mobilman 6. 5. 2008 20:42

jezis to je zas diskuse o nicem... vypovedi u Eurotelu/O2 jsou tu reseny Xkrat, u Eurotelu (a nyni teda u O2) je to u mobilu porad to same uz plno let, a resit jestli je to OK nebo ne... sorry, ale co se tim zmeni? NIC!

Shrnul bych to tak ze se stacilo na prodejne zeptat. Podminky jsou porad stejne a pokud by ses zeptat jiste by ti radi odpovedeli.
mobilman
Junior