chtěla bych upozornit na problém, který je velice častý a bohužel stále akceptovaný! Moje 60letá maminka se v dubnu 2008 nechala zlákat sladkými slovy dealera sjednávajícího smlouvy pro Telefónicu O2 a podepsala smlouvu na nový tarif Neon S. V této době měla maminka ještě smlouvu na jiný tarif a nebylo možno tedy uzavřít nebo prodloužit smlouvu. Jelikož jsem v té době pro tuto společnost pracovala, ihned jsem k této smlouvě zaslala výpověď, protože jedinou možností bylo zaslání nového čísla, které jsme nechtěli, nikdo by ho nevyužil.. Po celou dobu mého dalšího působení v této společnosti k žádné změně tarifu nedošlo ani nedošlo k žádnému zaslání nové sim apod.
Nyní se maminka rozhodla změnit operátora, jelikož má neustálé nejasnosti ve vyůčtování (např.každý měsíc min. 10 min na pevné linky, přesto, že na žádné nevolá......). Ovšem jaké bylo naše překvapení, když při návštěvě autorizované prodejny, za účelem sdělení kódu pro přenos, nám bylo sděleno, že dané číslo má úvazek na další dva roky, jelikož v červenci 2008 byl její tarif změněn na Neon S. Marně jsme vysvětlovali, že tam byla zaslána výpověď na tuto službu ještě v zákonné lhůtě pro zrušení. Jelikož v době, po tom co maminka smlouvu podepsala, žádná smlouva založena v databázi nebyla, nebylo tedy k čemu výpověď přiřadit a tak je bezpředmětná. Ale jakým pak zázrakem se na dané smlouvě objevilo datum 16.7.2008 a místo podpisu Pardubice (mimochodem v Pardubicích maminka byla asi tak před 20 lety naposledy) je nám záhadou.
TAKŽE PONAUČENÍ: DÁVEJTE SI PROSÍM POZOR KOMU A CO PODEPISUJETE, A ZDA SMLOUVA OBSAHUJE VEŠKERÉ NÁLEŽITOSTI JAKO JE DATUM A MÍSTO PODPISU. HLAVNĚ STARŠÍ LIDÉ LEHCE NALETÍ PODVODNÍKŮM!!!!!!!!!A TAKÉ SI PRAVIDELNĚ KONTROLUJTE VÁŠ TARIF NA FAKTUŘE!!! A ruku na srdce, kdo si to hlídá?

Nás to bude stát 3700,-kč, které těžko kdy uvidíme. A pak že není jednoduché vydělat peníze. Na slušných a důvěřivých lidech se přece vydělávají snadno a společnost Telefónica O2 se neštítí ničeho, a pokud by někdo chtěl argumentovat tím, že dealeři nejsou zaměstnanci Telefónica O2, samozřejmě má pravdu, ale tato společnost si je najímá, placeni jsou z prodeje jejich služeb, takže se na tom podílí, ačkoli jde etika stranou.