Prodej smluv operátorů přes dealery na ulici/po telefonu

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod ouvej 30. 5. 2008 14:27

Ono co se bodobných jako S..... M..... týče!!! Je to postaveno celé na pyramidové hře. Ti dole dělají špínu, lítaj po ulicích a lžou jak lžou, jinak neprodají! A ti nahoře jsou nespokojeni. Ano těchto společností jsou spousty po celé ČR a vše je to na jedno prdo, vždy končíte na ulici. Škoda ale jak se říká na každého jednou dojde a doufám že na tyto lidi ve společnostech jako jsou již víše zmiňované to bude hodně brzy. A padla tady otázka tyto společnosti medializovat a ukázat světu co se pod jejich pokličkou skrývá. Veřte, stačí se obrátit na televizi, nebo nejaký tisk a celkem je to i zajímá, ono se na ně s tímto problémem obrací už opravdu hodně a hodně lidí.
Naposledy upravil snowboarder dne 30. 5. 2008 15:09, celkově upraveno 1
Důvod: nejsme knižní klub, kroťte emoce, pište chladnou hlavou ;-)
ouvej
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Slonik 30. 5. 2008 15:41

Michal P píše:Já když mám náladu tak si s nimi občas hraji ...

Ano, když mám náladu a čas, tak si s nimi taky občas hraju. Buďto kladením naivně vypadajících otázek a nebo si i vymýšlím jaké má mnou aktuálně používaný operátor služby a jestli mi je mohou nabídnout také. Jedna taková slečna mi dokonce slíbila možnost že mi budou faxy doručovány jako SMS zprávy. 8-D .

Jinak na ulici bych nikdy žádnou smlouvu nepodepsal. Všimnul jsem si dokonce, že někteří pouliční dealeři mají v papírech zaškrtnuté, že si je zákazník pozval domů. Tím se prakticky vzdává možnosti smlouvu vypovědět bez udání důvodu do 14 dnů.

Aniž bych se chtěl někoho dotknout - pouliční lovce podpisů řadím "stejný level" jako ochranku supermarketech, revizory, jehovisty a další havěť, která mi otravuje život.
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Junior

Odeslat příspěvekod Lutzi 30. 5. 2008 15:54

Slonik.No to it dam za pravdu. :kuk: Ja nemam vubec rada kdyz me nejaky operator ci jiny lide s ruznych cizich firem oslovy.Kdyz nekoho vydim,tak kdyz to jde tak delam hluchou a slepou. :-D Je to hrozne co se deje.Mam nekdy naladu tyhle lidi nekam poslat. >:-( :twisted:
Lutzi
Junior

Odeslat příspěvekod Wolfenzi 30. 5. 2008 16:26

Ahojte... tak mě napadlo, když na začátku topicu jsou čísla asi 1-2tisíce pro toho pouličního dealera... A pak vidim odkaz na "jak odstoupit ze smlouvy podepsané na ulici".
Co takhle se nechat překecat dealerem na nejvyšší tarif s tim že jste si ho chtěli pořídit ale víte že on za to dostane 2 litry (vysoký tarif), tak by vám mohl za to litr dát když podepíšete. Smlouvu byste pak zrušili do nějakých těch 14ti dnů nebo co. A byli byste o tisícovku bohatší :-D No nebylo by krásné naopak oj*bat ty pouliční dealery ? 8-D Fungovalo by to ?
Wolfenzi
Junior

Odeslat příspěvekod TuT 30. 5. 2008 16:44

nechci kecat, ale jestli je to jak v pojistnictvi, tak ty penize musi vratit za zrusenou smlouvu, ba spis je ani nedostane, do tech 14 dni....
TuT
Junior

Odeslat příspěvekod snowboarder 30. 5. 2008 16:50

TuT: ano, proto Wolfenzi psal :
Wolfenzi píše:No nebylo by krásné naopak oj*bat ty pouliční dealery ?

takže evidentně myslel tím, že tu smlouvu pak zrušíš a on nedostane nic ;)
::: Vyzkoušejte aplikaci SuperFórum pro Android http://goo.gl/3OyV6 :::
snowboarder
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Libb 30. 5. 2008 16:55

Obecně mě pěkně štvou a vychutnávám si je, protože mně vadí, že mě vyruší z typicky poslechu hudby. Ale naposledy se mě hezká slečna zeptala, co mám za operátora a já dostal sladkou mňamku :-) Ale to byla výjimka.

Jinak někdy se s nima buď vykecávám co nejdýl a nakonec je odbudu svým firemním tarifem :-)

Nepochopím lidi, kteří cokoliv, ale cokoliv podepíšou na ulici. Teď třeba před naší firmou chodí náhončí blízké nové ordinace - no řekněte, podepsali byste přechod k jinému lékaři jen tak na ulici?
Libb
Junior

Odeslat příspěvekod opat 30. 5. 2008 17:33

Nebudu mluvit sprostě, ale náhodou v blízkosti jedné firmy, kde tyto individua rekrutují, pracuji. Chodějí tam v rádoby značkových hadrech, vypalují si před firmou zobáky a diskutují o tom, kolik toho dnes uloví. Nejhorší je to vždy ráno, hlavně nyní, kdy začíná být horko, tak mají otevřená okna a vždy se náramně povzbuzují. Cinkají klíčema, jejich nadřízení zvoní zvonečkama, a všichni do toho řvou: Jé, jó, do to ho... Jak už jsem řekl, nebudu mluvit sprostě ale blil bych z toho a kdyby mě snad některý z nich takhle ráno oslovil tak bych se asi neovládnul :-(
opat
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod eRiper 30. 5. 2008 17:45

Valím v Novém Jičíně na bus:
Slečna: Dobrý den, máte chcviličku čas.
Já: Opravdu jen chviličku.
Slečna: Jakého máte operátora?
Já: Vodafone.
Slečna: A máte v mobilu tu vodu?
Já: CO?!
Slečna: No jestli máte tu vodu z Voda-fonu. (to mělo být asi ohromně vtipné...haha :mrgreen: )
Já: Nemám, to by mi pak všechno zkratovalo a musel koupit nový mobil a změnit operátora, čímž by Vodafone nejspíše zkrachoval, kdyby měl každý v telefonu tu Vodu.
Slečna: (celkem zaraženě) A jaký máte tarif?
Já: Odepiš.
Slečna: To máte ale drahé volání do ostatních sítí. Mám pro vás lepší tarif...bla bla kecy kecy
Já: (skočím ji radši do řeči) Já volám jen do Vodafonu, do ostatních jen zřídka.
Slečna: Ahááá. No jakmile byste přešel na náš tarif tak byste si nemohl vzít Odepiš zpět.
Já: Já vím, proto si ho neberu :-) Nashle
Slečna: Nashle.

No, trvalo to tak necelou minutu, ale takové trapné podbízení všelijakých, rádoby výhod, mě vcelku pobavuje :-) Jen blb by jim na to skočil. Dobrý tarif si najde cestu sám.
eRiper
Pokročilý

Odeslat příspěvekod TFSi 30. 5. 2008 18:02

Já to řeším celkem jednoduše:
Otrava: Dobrý den, máte chvilku čas?
Já: Zdravím, telefon mám, se svým tarifem i operátorem jsem spokojenej a měnit ho nehodlám. Pokud nabízíte něco jiného, tak taky nemám zájem. Nashle...
Simply ;)
Vyměním ojetého pionýra za neojetou pionýrku. Zn.: ojedu sám
TFSi
Junior

Odeslat příspěvekod Lutzi 30. 5. 2008 18:08

TFSi: No tak to jste rekl dobre. :-)) :-P Ale je to dobry napad,ta dotycka je sice poblbla ci nevi co rict,ale aspon to zabyra. :tleskani
Lutzi
Junior

Odeslat příspěvekod eRiper 30. 5. 2008 18:09

Já taky ale tentokrát, nevím proč, sem se zastavil. Asi chvilková slabost :-)
eRiper
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Lutzi 30. 5. 2008 19:15

eRiper:No tak ono se obcas stava ze clovek zmekne. :-[
Lutzi
Junior

Odeslat příspěvekod TuT 30. 5. 2008 20:28

to opat: vcera me kamos rikal, ze dalsi kamos, ktereho sem delsi dobu nevidel, v takove firme delal par dni. a rikal, to co pises, cinkani klicema a zvonky, ze to byla strasna hecovacka, ze vecer kdyz se vsichni sesli tak kazdy dko mel vic jak 10 smluv zazvonil na zvonec a objimal se a placal se po zadech s manazerama a vsichni povzbuzovali :D :D :D az ho uvidim tak se ho musim poptat at se zasmeju jeste vic :)
TuT
Junior

Odeslat příspěvekod kubisek 30. 5. 2008 21:42

Slonik píše:Všimnul jsem si dokonce, že někteří pouliční dealeři mají v papírech zaškrtnuté, že si je zákazník pozval domů. Tím se prakticky vzdává možnosti smlouvu vypovědět bez udání důvodu do 14 dnů.

To není pravda! I "doma" jsou prostory, které nejsou obvyklé k prodeji zboží a služeb.

Jinak já jsem asi před 2-3 roky (kdy se zaváděla předvolba operátora) otrávil jednu "chodičku". Zazvonila u mě, když jsem doma měl pár dní čerstvej Linksys PAP2-EU (pro neznalé - jedná se o VoIP adaptér, kdy se jeden konec připojí do netu a na druhý se můžou zavěsit dva klasické analogové přístroje a používat jako 2 nezávislé pevné linky) a čerstvý účet od 802. Nechal jsem paní vykecat, jestli mám pevnou linku a kolik měsíčně platím, řekl jsem něco o 450 korunách (paušál za net přes lokální wifinu jsem tehdy měl za 450) a ona, že mi nabídne levnější volání a tak. Tak jsem se o to zajímal a řekl jsem jí, že když mi nabídne výhodnější nabídku, než mám teď, tak k nim hned přejdu. Tak jsem jí řekl, že mám paušál za korunu, hovory na pevnou za pár desítek halířů s účtováním po vteřinách a v rámci sítě úplně zdarma. A že měsíční náklady na "pevnou" a hovorné se pohybuje kolem 10 Kč za měsíc. Paní nevěřila a tak jsem jí podal bezdrátovej telefon, ať si klidně zavolá kam chce :). Pak odešla a ani se málem nerozloučila.
kubisek
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka