Poradna: Jaký tarif si mám vybrat?

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod TFSi 14. 8. 2011 10:38

snowboarder: nemáš nějaký odkaz s informacemi o tom dobíjecím Tarifu na Míru?
Na webu Vodafonu jsem nenašel žádnou zmínku o tom, že jde i jako dobíjecí.

Díky
Vyměním ojetého pionýra za neojetou pionýrku. Zn.: ojedu sám
TFSi
Junior

Odeslat příspěvekod snowboarder 14. 8. 2011 17:34

Normálně si můžeš zvolit, zda za svůj tarif na míru budeš platit fakturou nebo dobíjením. Stejně tak předplacenou Kartu na Míru - prostě změníš tarif v samoobsluze na Tarif na míru. A pak už si klasicky skládáš balíčky.
::: Vyzkoušejte aplikaci SuperFórum pro Android http://goo.gl/3OyV6 :::
snowboarder
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Snekac 15. 8. 2011 20:58

TFSi píše:snowboarder: nemáš nějaký odkaz s informacemi o tom dobíjecím Tarifu na Míru?

Viz: http://mobilovinky.blog.mobilmania.cz/2 ... f-na-miru/
> Jak pokračuje kampaň za svobodu informací?
>> Pardon, o tom nelze mluvit.
Snekac
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod martiko2d 24. 8. 2011 17:12

Zdravim,

od septembra idem studovat do CR a potreboval by som poradit, aky program a od ktoreho operatora si vybrat. na slovensku mam O2 fer a ako som uz zistil, nic podobne v CR nie je. takze moje poziadavky by boli lacne sms a vyhodny inernet v mobile za co najnizsiu cenu. dakujem
martiko2d
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod radim 24. 8. 2011 18:12

SMS na česká nebo slovenská čísla? To je dost zásadní věc. Na slovenská čísla tě to vyjde levněji s O2 Fér z roamingu než z českého čísla, ne? Kolik tě stojí SMS poslaná z Česka na slovenské číslo?
radim
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod snowboarder 24. 8. 2011 18:33

SMSky tě určitě vyjdou na Slovensko levněji v roamingu s tvou slovenskou O2 Fér kartou.
Na česká čísla hovory a sms, to je asi otázka spíš jestli přibližně víš, do jaké sítě. Obecně si myslím, že pokud budeš dobíjet 300 a více měsíčně, pro tebe asi bude schůdné O2 NaPište (při takovém dobití totiž získáš internet v mobilu za 20 Kč/týden), smsky za 1,90 Kč, volání za 6,50 Kč, ale účtování po minutách. (Ideálně třeba pokud bys psal smsky přes net). Pokud však napíšeš víc, vyplatila by se ti spíš Vodafone Karta na míru. Od základu volání za 6,50 Kč, smsky za 1,50 Kč (při provolání pěti minut v týdnu a pěti sms v týdnu, volání a sms o víkendu zadarmo do vodafonu).
O TM nemá smysl ani mluvit..

/OT:
Zas se mi udělalo špatně, když jsem se podíval na ceny slovenského O2 Fér. 100 minut do všech sítí balíček za 10 EUR (250 Kč), 300 minut do všech sítí za 27 EUR (675 Kč). To je masakr :/ Nemluvě o tom, že ty minuty platí do slovenských sítí, českých sítí, britských, maďarských, rakouských, polských a Irska :/
snowboarder
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod martiko2d 24. 8. 2011 19:31

ide mi o sms do ceskych sieti, na slovenske si samozrejme necham moju O2 fer sim. a to sa este pouziva minutova tarifikacia? :D myslim, ze u nas je uz vsade sekundova. a ten net od O2 NaPiste je s akou FUPkou? a u vodafonu je to s netom ako? dakujem za rady
martiko2d
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod snowboarder 24. 8. 2011 19:37

nj, tady se postupně z 30+30 a 60+1 přeslo přes 60+30 na 60+60 :-S Vítej v zemi nefalšovaného konkurenčního trhu a fungujícího telekomunikačního úřadu.
O2 i VF mají FUP 150 MB/měsíčně. O2 ho obnovuje týdně. Ale dost často se stává, že se neuplatňuje, ale to ti nemůžu zaručit. Já ho každopádně na žádné simce ani v rodině ještě neměl.
snowboarder
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod martiko2d 29. 8. 2011 11:28

A este jedna otazka - O2 [:kůl:] sa vyplati/nevyplati? Dajme tomu, ze by som neprevolal vela a pisal by som hlavne do O2 + k tomu balicek internet start alebo internet do mobilu.
martiko2d
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod .:Nikopol:. 31. 8. 2011 09:38

Zdravím,
po X letech jsem nucen si vybrat nový tarif, protože mi bude končit studentský (ještě Eurotel Pohoda - 40 min + 100 sms kamkoli za krásných 180Kč). Po prostudování nabídek všech tří operátorů jsem zatím dost zděšen.

Základní otázka: Nabízí některý operátor tarif v rozmezí 200-300 Kč, který by obsahoval jak volné minuty, tak volné sms? Zatím jsem narazil vždy jen na buď jedno nebo druhé. A zaplatit tři stovky, pak poslat jednu sms a hned platit navíc se mi opravdu nechce...

Zároveň požaduji volné jednotky bez ohledu na to zda směřují do domácí či cizí sítě. Opravdu se mi nechce před každým hovorem zkoumat zda daný člověk, přenesl své číslo do jiné sítě... Kdysi byl toto standart, dnes vidím, že všichni nabízejí volné minuty či sms pouze do vlastní sítě...

Poslední věc je mobilní internet. Na hranici přijatelnosti je pro mě O2 internet za 150Kč i když za takovou cenu je FUP 150MB hodně málo muziky. Najde se snad něco lepšího?

Děkuji předem za všechny odpovědi a doporučení...
.:Nikopol:.
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod radim 31. 8. 2011 10:11

Např. vodafonský genitální balíček za 326 Kč na Slevomatu či na jeho webu.

http://eshop.vodafone.cz/shop/tailorMad ... stid=46426
radim
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod welby 31. 8. 2011 10:36

.:Nikopol:. Mrkni se na nabídku Vodafonu + ČD. K získání stačí mít In-kartu od ČD (pokud ji nemáš, tak nejlevnější varianta - elektronická peněženka - výjde jen na 100,-).
http://mobilovinky.blog.mobilmania.cz/2 ... -na-tarif/

radim píše:Např. vodafonský genitální balíček za 326 Kč na Slevomatu či na jeho webu.

"Genitální" balíček zní opravdu zajímavě :D

EDIT: Nabídka Vodafonu + ČD bude asi nejlépe vyhovovat tvým požadavkům. Tarif Nabito 350 za 88,- umožňuje libovolnou kombinaci volání a sms a pokud ti nestačí na internet 150 MB za 133,-, tak si můžeš aktivovat vyšší balíček 600 MB za 236,- nebo 3GB za 394,-.
Zajímavější nabídku oficiálně nezískáš. Pak jen zkusit retenční nabídku, když jim pohrozíš odchodem...
Naposledy upravil welby dne 31. 8. 2011 10:58, celkově upraveno 2
welby
Junior

Odeslat příspěvekod radim 31. 8. 2011 10:43

Ano, na ČD jsem zapomněl. Bylo by to o něco levnější, 88 Kč + 177 Kč za net? Tj. 265 Kč? A taky je to mnohem výhodnější než ten balíček v tom, že ten kredit může využívat libovolně na SMS a hovory, kdežto u balíčku když přesvihne volné jednotky, tak platí. A když je nevyužije, tak mu nejspíše propadnou. Obojí znamená více peněz za stejné množství služeb v porovnání s kreditním tarifem, jakým je ČD.
Naposledy upravil radim dne 31. 8. 2011 17:30, celkově upraveno 1
radim
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vpe 31. 8. 2011 10:45

.:Nikopol:. píše:před každým hovorem zkoumat zda daný člověk, přenesl své číslo do jiné sítě..

Operator musi zdarma prehrat hlasku, ze volas mimo sit (pokud je cislo z rozsahu jeho site).
Pak ti take prehraje hlasku, ze volas do site (kdyz volane cislo ma prefix jine site).

ps: pro operatora je pomerne drahe rozdavat jednotky mimo sit. Jedina pohoda je mit neomezene vsude, ale pokud ti staci 40 minut, tak to asi neni tvuj salek caje a budes muset kombinovat ty jejich "balicky".
vpe
Junior

Odeslat příspěvekod .:Nikopol:. 31. 8. 2011 15:06

Děkuji, tyto tarify vypadají už mnohem přijatelněji. Jsem zvědav, co O2 nabídne při odchodu, aby si mě udržel, ale pochybuji, že ho mým několik stovek měsíčně rozpohybuje k nějaké aktivitě, když se nedávno ukázalo, že ani hromadná poptávka tisíce lidí není motivací k lepším cenovým podmínkám...
Mimochodem, palec dolů operátorům za přehlednost nabídek jejich tarifů na webu.

vpe: Toto samozřejmě vím, ale prostě to nechci vůbec řešit. Mám snad hovor ukončit v momentě, kdy se dozvím, že volám do cizí sítě? Když potřebuji něco vyřídit, tak prostě volám a od volných minut čekám, že je můžu v rámci ČR provolal kamkoli...
.:Nikopol:.
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka