Poradna: Jaký tarif si mám vybrat?

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod hobitt 19. 4. 2012 13:57

Přemýšlím, jestli je ten tarif, co mám, nejvýhodnější...

Tak tedy - nyní mám VPN Avox vedenou přes T-Mobile, tzn. mám tarif Kredit 300 HIT za který platím měsíčně 196 Kč bez DPH, v tom mám kredit tuším 300 Kč bez DPH,

SMS - 1,20 vč. DPH
volání do všech sítí 3,54 vč. DPH
Připlácím za internet s FUP 150 MB 150 Kč/měsíčně
Neomezené volání v AVOXu zdarma (rodina)

------------------

Každý měsíc mám navoláno cca. 60 - 80 minut (z 90 % T-Mobile)
100 - 120 SMS
MMS neposílám
Internet potřebuju.

-----------------------------

Víte o něčem výhodnějším?
2010 Renault Laguna Grandtour 2.0 dCi
hobitt
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod phaeton_esc 21. 4. 2012 20:03

Potřeboval poradit, zda má nějaký z operátorů tarif, který prakticky slouží jenom k tomu, aby "číslo bylo aktivní". Za cca 3 týdny mi končí smlouva u T-M, přičemž v polovině června odlétám na 4 měsíce do USA; nechci tudíž tyto 4 měsíce platit paušál (cca 400kč měsíčně), dát SIMku někomu z rodiny taky nepřipadá v úvahu.

Nevíte tedy někdo prosím, zda je možné buď přejít na nižší paušál/předplacenku, nebo zda některý z operátorů má "nulový" paušál? (případně max 100kč měsíčně)

Předem děkuji, přespříliš se v tom neorientuji :hm
Apple Macbook White (late 2007)
HTC HD2
Sony Alpha A200 (Minolta 28-85, Minolta 50)
phaeton_esc
Junior

Odeslat příspěvekod george009 21. 4. 2012 22:11

Buď Vodafone - tarif na míru za 0 Kč (vodafone.cz - "Sestavit vlastní tarif") nebo O2 Zero. T-mobile nic takového nemá. Je to lepší, než předplacená karta, u kterých je nevýhoda, že je potřeba je občas dobíjet, i když na 4 měsíce by se to taky dalo.
Pokud si chcete vzít staré číslo pro příjem hovorů s sebou do USA, je nejlepší Vodafone, který má ceny Roamingu prakticky všude a tedy i v USA nejnižší (17,66 Kč/min u Vodafone oproti 54,00 Kč/min u O2).

Jo a hlavně nezapomenout dát u T-mobile včas výpověď - myslím dříve než 30 dní před koncem, protože jinak bude stávající smlouva automaticky prodloužena...
Naposledy upravil george009 dne 21. 4. 2012 22:20, celkově upraveno 1
george009
Junior

Odeslat příspěvekod Anonymni 21. 4. 2012 22:13

Vodafone má a o2 taky, u o2 je to tarif zero u vf nevím, je to čistě jen sim karta bez balíčků
Anonymni

Odeslat příspěvekod phaeton_esc 21. 4. 2012 23:08

Díky moc, přesně takovouhle odpověď jsem potřeboval :-)
Apple Macbook White (late 2007)
HTC HD2
Sony Alpha A200 (Minolta 28-85, Minolta 50)
phaeton_esc
Junior

Odeslat příspěvekod Pan Pecka 8. 5. 2012 17:07

Michal P píše:Jenže nižší kreditní tarif než Kredit 150 není. Takže pokud nezačne víc volat tak o něj přijde.

.
Pan Pecka
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod birbi 18. 5. 2012 08:38

Ahoj. Zrovna vybírám nový tarif, ale moc se v té současné nabídce nevyznám. Mohli byste mi prosím poradit? Provolám tak max. do 200 min, ale i méně. SMSek napíšu tak kolem 80 za měsíc. Důležitý je pro mě internet v mobilu (zatím natahám tak kolem 500 MB). Většinu věcí se snažím řešit přes chytré aplikace našich chytrých telefonů :)

Díky moc radu ;)
birbi
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod michal.102 28. 5. 2012 16:49

Ahoj, poradíte mi prosím jaký nejlepší tarif bych si měl vybrat a u jekého operátora, když chci internet v mobilu( fb, navigace alespoň 2x týdně apod.) a volání alespoň 60-80 min. ??? Díky michal
michal.102
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Viliem 28. 5. 2012 18:19

michal.102: ČD tarif, 89 Kč paušál + 25% sleva na internet v mobilu
http://forum.mobilmania.cz/viewtopic.php?f=1&t=1144258&st=0&sk=t&sd=a
Viliem
Junior

Odeslat příspěvekod Hela222 1. 6. 2012 10:49

Zdravím, jsem student, bude mi končit smlouva u O2- tarif O2kůl, v ceně mám 60 volných minut a sms do O2 zdarma, měsíčně ale provolám kolem 120min a odešlu 50sms - i do jiných sítí, takže platím, v průměru kolem 450Kč. Proto prosím o radu, zda by se pro mne nenašlo něco výhodnějšího. Většina rodiny je u O2, někteří kamarádi u vodafonu, nevadil by mi ani přestup k jinému operátorovi. Díky za každou radu:-)
Hela222
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod GiGaTracker 8. 7. 2012 18:59

Ahoj, předem se omlouvám jestli se tu už můj "problém" řešil, ale pročítat 85 stránek je docela záhul :D

K věci.. Jsem u Vodafone cca 6 let. Max spokojenost, "pod sebou" mám i přítelkyně číslo. Jenže teďka řeším dilema.
Chci si koupit během příštího týdne tablet s 3g modulem - NE z nabídky operátorů ! A v něm chci mít Internet. Minimum je 10GB fup (líbí se mi od t-mobile ten internet s 30GB fupem :) )

Abych to shrnul, tak u operátora bych byl já, přítelkyně, a tablet :). Já provolám cca 800,- měsíčně (jsem hodně v Německu). Přítelkyně moc neprovolá, ale má to na mě zadarmo - často si voláme. Plus na tom tabletu bych chtěl jen datový tarif.

Ve všech těch nabídkách se absolutně ztrácím, nemáte někdo nějaký tip kde by to vyšlo nejlíp? Nebo to udělat nějako jinak? Mockrát díky za odpověď / radu / tip atd.. :) marek
GiGaTracker
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod audiobullys 11. 7. 2012 03:22

bych si zavolal do tm ze chces vygenerovat kod k prenosu do jejich site ,druhej den zavolat do vdf. ze prechazis s 2 cisly k tm ze tam je vyhodnejsi nabidka.
volani za 350 Kc *2 , v tom je tarif pratele 700, tedy volani mezi sebou zdarma -az 5 cisel Tm i smsky. a k tomu kredit 600 Kc s dani na dalsi volani a sms.
a k tomu mas simku s mobilnim internetem s fup 30 GB za 699 Kc . dokupy to dela 1400 kc. nizsi pratele jsou pratele 500 za 250 kc s kreditem 300 Kc.
ted si to propocitej co ti muze nabidnout vdf a +- si pocitej k tomu slevu 50 procent co ti daj na retencich kdyz bys od nich chtel zdrhat, jinak ti nedaj samozrejme nic a vsechno za plnou cenu.
Daň ze samostatného myšlení nebyla dosud zavedena jen proto, že by to byl příjem pro stát zcela zanedbatelný.
audiobullys
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Leafy 12. 7. 2012 17:41

Ahoj, prosím o radu :-) V současnosti mám starou předplacenku od O2, kde sms stojí 2 Kč a volání do všech sítí 7,80 Kč. Jelikož bych chtěla snížit své náklady, uvažuji o změně.

Volám málo a když už, tak do O2 a T-mobile. Hlavně píšu sms, ale nikdy nepřesáhnu 100 sms za měsíc. Volám a píšu zejména 2 lidem. Internet v mobilu používám výjimečně, tj. jednou do měsíce nebo vůbec. Mám podmínku, že chci zachovat své stávající číslo a chci zůstat u předplacenky (nechci být svázaná smlouvou).

Osobně se mi jako nejvýhodnější jeví T-mobile a jejich Twist Přátelé. Nebo existuje i nějaká lepší možnost? Díky za názory!
Leafy
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ledoborec 12. 7. 2012 19:24

V tomto případě bych volil Vodafone, lze si u nich sestavit vlastní Tarif na míru za 0 kč měsíčně (0 volných minut, 0 volných sms, připojení Na skok) a platí se pouze za to co doopravdy použijete, není nutno podepisovat žádnou smlouvu. SMS do všech sítí je za 1,20 kč, 1 minuta volání do všech sítí tuším za 6 nebo 6,50 kč a 1kb stojí 6 haléřů
Jestliže chcete využít jejich předplacených služeb tak doporučuji pořídit si tzv. Kartu na míru (samozřejmě se zachováním svého původního čísla), kde hovory do všech sítí jsou za 6,50 kč, sms stojí 1,50 kč a 1 kb je za 6 halířů. Ke všemu je možnost o víkendu (po provolání 5 minut nebo napsání 5 sms do libovolné sítě) psát nebo volat do sítě Vodafone zdarma
Ledoborec
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod cigisek 12. 7. 2012 20:54

Leafy píše:Ahoj, prosím o radu :-) V současnosti mám starou předplacenku od O2, kde sms stojí 2 Kč a volání do všech sítí 7,80 Kč. Jelikož bych chtěla snížit své náklady, uvažuji o změně.

Volám málo a když už, tak do O2 a T-mobile. Hlavně píšu sms, ale nikdy nepřesáhnu 100 sms za měsíc. Volám a píšu zejména 2 lidem. Internet v mobilu používám výjimečně, tj. jednou do měsíce nebo vůbec. Mám podmínku, že chci zachovat své stávající číslo a chci zůstat u předplacenky (nechci být svázaná smlouvou).

Osobně se mi jako nejvýhodnější jeví T-mobile a jejich Twist Přátelé. Nebo existuje i nějaká lepší možnost? Díky za názory!

Vodafone - tarif od ČD viewtopic.php?f=1&t=1144258
cigisek
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka