Poradna: Jaký tarif si mám vybrat?

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod marvy 22. 1. 2013 16:52

nejlepší tarif :-[ Vodafone CD1 + Odorik ;-)
marvy
Junior

Odeslat příspěvekod freddy158158 25. 1. 2013 15:12

Jakub.v: s nami 590 s 50% slevou ktera jde uhadat...bohuzel dva roky smlouva...
freddy158158
Junior

Odeslat příspěvekod Stan35 1. 2. 2013 09:03

Zdravím,

jsem zákazníkem TM nějaký ten pátek a mám v současnosti Kredit 300 plus ještě partnera, nicméně číslo používám vzhledem k služebnímu telefonu spíše na příjem. Nyní mi skončil úvazek a přemýšlím, co dál. Mám na sebe "vázané" předplacenky a rád bych to hodil nějak dokupy s tím, že bych chtěl velmi výhodné volání mezi sebou plus do ostatních sítí, potažmo na jiná t.č. Dále bych chtěl pořídit nový telefon s daty min 1GB, což je asi jeden z hlavních důvodů proč přemýšlím opět o smlouvě plus také to, že bych chtěl nějak zvýhodnit ty předplacenky. Nyní to řeším tak, že hovory odmítám a volám zpět ze služebního, ale je to nekomfortní, nehledě na to, že dotyční nevolají jen mě.

Co byste doporučili, má cenu se upisovat nebo raději počkat co rok přinese a koupit telefon jinde? Popř. jaký tarif u jakých oprátorů pro několik SIM (soukromá osoba) byste doporučili?

Díky
Stan35
Junior

Odeslat příspěvekod Ascaso 8. 2. 2013 14:00

můžete poradit tarif s internetem v mobilu minimálně 150MB, kde volání je minimální (pár minut měsíčně) a cena do 300? Teď má Nabito 119 + Internet v mobilu 150 MB za 180.
Je něco výhodnějšího?
Ascaso
Junior

Odeslat příspěvekod marvy 8. 2. 2013 14:48

Ascaso: je to ten tvuj tarif , akorát na IN kartu. Vodafone CD tarif 1+150 MB net za 163 Kč, kde máš kredo za 119 kaček k propsaní nebo 20 minut volání ;-)
marvy
Junior

Odeslat příspěvekod Ciznak 9. 2. 2013 16:20

No jo, ale s úvazkem na dva roky.
Xperia mini, X10 mini, J10i2-Elm, K550, M65, M55, C35, C25 Nokie vynechám, CMDJ6 a taky nějaké Motoroly
Ciznak
Junior

Odeslat příspěvekod peatro 9. 2. 2013 19:35

Nepříjde mi to nějak výhodné, pokud moc nevoláte, jedná se o přeprodej OneNet od Vodafonu od někoho s rámcovou dohodou. 150,- je platba za účastnické číslo. Neomezený tarif od O2 business unlimited je 1160,- minimální plnění rámcové dohody 2000,-, stačí si najít druhou osobu a můžete si to sjednat na vlastní IČO a neplatit třetí straně přeprodej.
peatro
Junior

Odeslat příspěvekod Krtekcz 12. 2. 2013 11:48

Dobrý den,

připadá mi, že za provolané minuty platím nějak hodně. Mohli byste mi poradit výhodnější tarif?

Požadavky
- Často volám na zahraniční čísla (kolem 100min/měs) jak z ČR, tak ze Švýcarska (většinu času je voláno ze Švýcarska přibližně 25 dní v měsíci.)
- mobilní internet vůbec nevyužívám
- úvazek na 2 roky není problém
- SMS jen výjimečně, hlavně volání

Vyúčtování přikládám zde
Obrázek
Krtekcz
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod michalreznar 12. 2. 2013 15:11

to Krtekcz: Doporučuji Férové tarify od Vodafonu, tam máte volné minuty i do zahraničí v rámci všech tarifů: http://www.vodafone.cz/tarify/
michalreznar
Pokročilý

Odeslat příspěvekod vpe 13. 2. 2013 05:32

když volá na informační linku za 252,- tak mě napadá, možná by mu pomohl internet v mobilu a "našel si to sám"
vpe
Junior

Odeslat příspěvekod pedro-81cz 13. 2. 2013 17:56

Férové tarify - buď 300 minut za 999,- (volné minuty i do zahraničí lze využít) / 600 minut za 1499,-

- volání ze zahraničí - přikládám kalkulačku:

http://www.vodafone.cz/roaming/volani-z ... alkulacka/

Odchozí hovor Příchozí hovor Odeslání SMS
Zóna 1 8,71 Kč / 7,20 Kč 2,40 Kč / 1,98 Kč 2,70 Kč / 2,23 Kč

- volání do zahraničí se službou My Country:

http://www.vodafone.cz/mycountry/

http://www.vodafone.cz/tarify/

V tarifech je rovnou i internet - 999,- = net s FUP 600 MB / 1499 = -//- 1,2 GB

1188: Asistenční služby poskytované společností Telefónica O2 (hovory nejsou zahrnuty v min. zdarma) (poznámka 2)
1188 27,83 Kč / 23,00 Kč / min.

Koukám, že SMS moc neposíláte, ale i tak v tarifech jsou neomezené SMS v rámci ČR. Na zahraniční číslo SMS za 2,52 Kč.
pedro-81cz

Odeslat příspěvekod Carcharodon88 17. 2. 2013 10:19

Zdravím,

vzhledem k tomu, že jsou na různých fórech mnohokrát diskutované, nebudu je zde konkrétně vypisovat, ale přiložím pouze odkaz. Pokud by někdo chtěl, je možnost mít téměř všechny Férové tarify od Vodafone za polovinu a to napořád. Samozřejmě, jak je u VDF běžné, bez smlouvy a bez závazku.

http://vodafone.cz/tarify

PS: nezapomeňte odečíst polovinu ceny, z té co je na stránkách :)

pro info kdyžtak PM
Carcharodon88
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod michalreznar 19. 2. 2013 15:43

Tarify za půlku dává i O2 při migraci od jiného operátora...
michalreznar
Pokročilý

Odeslat příspěvekod paty07 20. 2. 2013 00:17

Potřeboval bych pro někoho lepší tarif:
Nyní:
T-mobile
Tarif přátelé 300 (Mých 5 + 100 minut)
za 300 Kč
minutová sazba po překročení volných minut - 4,08
většinou je útrata něco přes 600 Kč

michalreznar: poskytuje slevu i na již zlevněné tarify NEON?
paty07
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Peťula-a 26. 2. 2013 22:35

Zdravím,
v oblasti operátorů, tarifů a mobilních telefonů jsem totální amatér. Nikdy jsem se o to nezajímala, tudíž Vás žádám o radu. Mám již čtvrtým rokem paušál u O2 s tarifem O2 kůl. Poslední tři roky mi měsíčně chodily faktury kolem 1300,-, poslední rok jsem byla několikrát ukecaná k připojení balíčku. Nyní mám k tomuto tarifu připojeno O2 Top SMS, O2 internet v mobilu START a balíček 150 minut. Se všemi těmito balíčky nyní platím okolo 900,- a rozhodně si nemyslím, že by jsem vážně tak strašně moc volala a psala smsky, abych i tyhle balíčky každý měsíc překročila.
Dne 10.04.2013 mi končí s O2 smlouva a jsem plně rozhodnutá, že jsem je již nakrmila dost a hodlám přejít jinam. Prosím Vás tedy o radu, k jakému operátorovi a jaký tarif je podle Vás nejlepší a jak dopředu můžu zažádat o změnu operátora ( rozhodně si chci nechat svoje telefonní číslo ), jedinou podmínku mám, abych při smlouvě dostala telefon, jelikož za tyto věci nerada utrácím a můj už má celkem odsloužíno ....
Děkuji za radu =)
Peťula-a
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka