Poradna: Jaký tarif si mám vybrat?

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod snowboarder 2. 8. 2011 11:55

Přesně tak. Ono by tě to i upozornilo. Mně to psalo, že už využívám akční nabídku a musím jí zrušit (měl jsem to volání na 3 za 0,50).
::: Vyzkoušejte aplikaci SuperFórum pro Android http://goo.gl/3OyV6 :::
snowboarder
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Lutzi 2. 8. 2011 13:16

Ahoj lidičky.Měla bych takovou otázku.Mám tarif NEON M s 30% slevou a smlouvou na 2 roky.Tarif mám teprve chvilku,ale kvuli přítelovy bych chtěla přejít k T-Mobile.Dá se tarif u O2 zrušít už teď?Byl by nějaký poplatek a kolik?Telefon jsem si nebrala.Díky předem.
Lutzi
Junior

Odeslat příspěvekod welby 2. 8. 2011 14:04

Zrušit se dá. Operátor většinou požaduje doplacení paušálů do konce smlouvy, takže pokud máte smlouvu teprve krátce, tak to nebude levná záležitost.

Pokud se nepletu tak to bude paušál po slevě 315,- krát zbývající počet měsíců do konce smlouvy.

EDIT: Nejjednodušší bude zavolat na infolinku s tím, že byste chtěla skončit a potřebujete vědět, kolik by to stálo a oni to už pěkně vyčíslí :oops:
Naposledy upravil welby dne 2. 8. 2011 14:21, celkově upraveno 1
welby
Junior

Odeslat příspěvekod Reku 2. 8. 2011 14:07

myslím bývá 150 korun za měsíc do konce smlouvy
Reku
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Lutzi 2. 8. 2011 14:37

No tak to by bylo moc.Každopádně díky za info.No co,tak si obstarám druhou SIM.
Lutzi
Junior

Odeslat příspěvekod audiobullys 2. 8. 2011 16:30

neony - furt by melo platit prvni 2 mesice na zkousku, behem nich se to da bezplatne zrusit.
Daň ze samostatného myšlení nebyla dosud zavedena jen proto, že by to byl příjem pro stát zcela zanedbatelný.
audiobullys
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Reku 2. 8. 2011 16:37

ano - na ty dva měsíce na zkoušku, kdy se dá zrušit, jsem zapoměl ;-)
Reku
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod snowboarder 2. 8. 2011 18:41

Doplatek je za každý, i započatý měsíc, 150 Kč (DPH se neplatí). Do dvou měsíců bez poplatku. Žádné zbývající paušály.
K T-Mobile? Hodně štěstí :) Tam odtud se odejít nedá vůbec, kdyby sis to zase rozmyslela :)
snowboarder
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod vpe 10. 8. 2011 11:20

Da da jen do prvnich 14 dnu :-)

2 mesice - to uz asi nestihne, kdyz ma O2 od 19. dubna, Sim TMo si muze jednu objednat za 0,-- pres TMobile eshop (pro prichozi hovory staci)... Stejne tak si lze objednat zdarma Sim O2 (ta je bez dobiti vylucne pro prichozi, aby s ni snad neslo volat na Kvido zdarma :-).
vpe
Junior

Odeslat příspěvekod TFSi 12. 8. 2011 22:36

Ahoj vespolek. Potřeboval bych poradit tarif pro důchodce - žádné SMS, MMS, data, pouze volání do všech sítí v ČR a co nejlevněji (jak jinak, že? ;) ). Aktuálně tam má předplacenku od O2, přesný tarif neznám ale je hodně starý a hodně drahý. Ideální by byla opět předplacená, ale může být i paušál tak do 300Kč/měsíc. Kdyby byly i nějaké "bonusy" jako třeba levnější volání na určité číslo,... tak jenom dobře O:-)

Co jsem tak zhruba procházel nabídky operátorů tak je to snad čím dál větší hrůza, takže si nechám poradit.

Mockrát díky,
T.
Vyměním ojetého pionýra za neojetou pionýrku. Zn.: ojedu sám
TFSi
Junior

Odeslat příspěvekod snowboarder 12. 8. 2011 22:44

Nevím, jak moc volá, ale může se taky vyplatit O2 Senior. 190 Kč měsíčně, je v tom 40 minut a neomezené volání v síti O2 o víkendu. Smlouva na 2 roky, každá další minuta 5,60. Ale účtování po minutách.
Opravdu záleží jak moc volá, protože nevíme, jaký tam má tarif (lze to zjistit v O2 samoobsluze nebo na *11)

Nebo pokud má hodně známých v O2, může se vyplatit předplacená karta O2, tedy zůstat, přejít na nový tarif, za dobití 300 to vychází zhruba plus mínus 50 minut, bonus za dobití, odměna za dobití je pak možnost si vybrat:
1) volání mimo špičku na všechna O2 čísla za 0,50
2) volání o víkendu na všechna O2 čísla za 0,50
(pak ještě sms a internet, ale to jsi říkal nevyužije)

Pokud známé u VF, tak předplacenka VF nabízí, provolá-li v týdnu 5 minut, tak neomezené volání do VF o víkendu
výchozí sazby zhruba stejné.

O T-Mobile nemá smysl mluvit, předplacený tarify jsou úplně mimo realitu. To se nedá používat. Leda pokud nevolá na víc jak 5 čísel, tak Twist Přátelé (3,50 za minutu).

Každopádně bych možná uvažoval, pokud by mu nevadila změna čísla, o tom sehnat někde předplacenku Felicie. 3,80 Kč/minutu kamkoliv.
snowboarder
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod TFSi 13. 8. 2011 10:14

To je prave problem, pomalu kazdy clen rodiny ma jineho operatora a ze by jsme se domluvili na jednom to moc nevypada. V podstate to mame tak ze cca 1/3 rodiny ma mobily od O2, dalsi ma T-mobile a zbytek ma Vodafone.
Babicka vola pomerne dost (nemuze kloudne chodit takze je to jeji nejsnazsi "spojeni se svetem"), rekl bych tak 50 minut mesicne, ale kdyz zavola sve sestre tak ji ani tech 50 minut nestaci... :)
Vyměním ojetého pionýra za neojetou pionýrku. Zn.: ojedu sám
TFSi
Junior

Odeslat příspěvekod snowboarder 13. 8. 2011 10:38

Tak to asi bude lepší Tarif na Míru (lze i dobíjecí), dát tam balíček 50 minut za 250 Kč a pak každá další minuta 5,00 Kč (účtování po první minutě po sekundách).
snowboarder
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Reku 13. 8. 2011 10:54

Tak to je přece ok čd tarif od Vodafone Nabito350 za 88 korun měsíčně - 70 minut nebo 290 sms nebo kombinace - napřiklad 60 minut a cca 40 sms nebo 50 minut a cca 80 sms atd atd ...

-- 13. 8. 2011 10:56 --

A pokud je u Vás student, tak klidně předplacený tarif na míru 50 minut za 150 korun a dobíjet ..... Ale ten čd tarif nemá chybu, Vodafone účtování 60+1 ...

-- 13. 8. 2011 10:57 --

A ještě pokud volá max na pět čísel, pak předpacenka t-mobile twist mých pět - volání na těch pět čísel za 3.50 korun za minutu....
Reku
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod snowboarder 13. 8. 2011 10:58

Právě jsem se kvůli tomu vracel a hned jak jsem tě viděl mi to bylo jasný :) Samo, pak je ta možnost, pořídit inkartu za 100 a mít nabito 350 za 88 Kč. Když sms nepíše, tak to bude vycházet na těch 70 minut čistýho času. Každá další taky za 5+-, takže v pohodě.
snowboarder
VIP uživatel

Předchozí stránkaDalší stránka