vím, že reaguji na datumem už trochu vyčichlou, ale stále velmi aktuální diskuzi, pročetl jsem ji celou a musím říct, že je mi smutno ...
Smutno z toho, že "Asta-killer" evidentně bojuje za práva nás všech, co máme předplacené karty, na nich předplacený nevyužitý kredit, dále již nechceme ve smlouvě pokračovat a operátor nám přitom naše peníze nechce po ukončení smluvního vztahu vrátit zpět.
A proti němu se objevují hlasy, které na jednu stranu dokáží křičet jaké jsme "vovce" (tím předpokládám mají na mysli že skloníme hlavu a necháme se vo.ebávat) a na straně druhé "Asta-killerovi" málem nadají do blbců, o co se to vlastně snaží, vždyť tady vládnou opové a kdo je víc a proč se tedy snažit něco změnit.
Vždyť to nedává smysl ! Proč mu nepomůžeme(te) ? Vždyť má naprostou pravdu ! Proč u nás teď všichni operátoři zavádí účtování 60+60 ? Protože se prostě neozveme a jsme ovce a platíme. A když se někdo ozve ? Zesměšníme ho.
Četl jsem tuhle diskuzi, protože mám podobný problém - na předplacence O2 Special kredit skutečně hodně vysoký (neptejte se mě jak jsem k němu přišel, prostě tam je) a nemohu použít ani metodu převodu na paušál, protože limit pro převod je 10 tisíc a to není ani polovina nabitého kreditu.
Nyní O2 mění tarify Special a TXT na ještě méně výhodný O2 Na!Pište s účtováním 60+60.
Když před pár lety měnil T-mobile předplacený tarif Twist Standard na jiný, nabídl férově možnost odstoupit od smlouvy (což jsem využil). U O2 se tohoto najisto nedočkáme.
Proto budu také usilovat o navrácení kreditu, evidovaného na mojí O2 předplacené kartě a to v první řadě podnětem a zjištěním informací na ČOI a SOS, v dalším kroku zvážím a možná s nějakým právníkem zkonzultuji možnost podání žaloby v případě, že mi nevyhoví s vrácením kreditu.
Pokud podobný krok udělá víc lidí, bude jistě větší šance, že se něco pohne i v obecné rovině a vznikne precedens i pro ostatní.