bohužel, když si přečtete články na mobilmanii (už jsou na toto téma 2) tak zjistíte, že to skutečně jinak nešlo. Moje komunikace s O2 byla už velmi obsáhlá a jejich argumentace stále stejně nesmyslná - k žádnému zhoršení nedochází a pod., zpočátku tvrdili, že se tento zákon na předplacenky nevztahuje, protože tam přece žádná smlouva uzavřena není a pod.
Pokud máte nějaké páky jim to vysvětlit jinak, budu jen rád.
Nedávno mne opět kontaktovala zástupkyně O2, opět s tvrzením že ke zhoršení podmínek nedochází, když přece u O2 Na!Pište je o 0,10 Kč nižší minutová sazba účtovaná 60+60 místo 60+30.
Odepsal jsem ji nesouhlasný dopis a požadoval už poněkolikáté dodržení zákona - možnost nesouhlasit se změnou a odstoupit od smlouvy, následně jsem jí i telefonoval.
Po telefonu mi najednou tvrdila, že mě přece nepřevádí na Na!Pište, ale že snad dostanu speciální nabídku. V pondělí 23.1.2012 i má říct o co jde. Mimo jiné už mi nabídli i převod na paušál i s celým kreditem.
ČTU už zahájil řízení, ale jak jsem se telefonicky v pátek 20.1. dozvěděl, člověk co to vyhodnocení zpracovával, zatím pouze vytvořil podklady, nyní by to měl někdo oficiálně zpracovat (což nikdo neví kdy k tomu dojde) a jediné, co ČTU může, je udělit O2 pokutu. Nemůže je nijak jinak nutit dodržet zákon a tedy pokud O2 raději zaplatí pokutu (a spočítá si že je to pro ně výhodnější) tak tím záležitost končí a ve stejné věci už ČTU další pokutu udělit nemůže, takže zákazník si nepomůže, ale někdo si připíše mastnou pokutu.
Nějaký člověk z O2 už nahlížel do spisu a podávají nějaký protest, takže se to zřejmě potáhne měsíce.
Pořád zkouší vše jiné, než jim nařizuje zákon. 1.2. mě mají na nový tarif převést, dle oficiální informace to měl být O2 Na!Pište. Teď je z toho taškařice jak na vietnamském tržišti, prý že to najednou není O2 Na!Pište.
Kontakt na PR a na představenstvo byste mi mohl poskytnout ?

Takže jak vidíte, není to zdaleka tak jednoduché, i když by člověk logicky očekával jiné chování.