Vazeni, kontaktoval som spolocnost Vodafone CZ a v podstate som ich poziadal o stanovisko, preco sa nezakonnym sposobom obohacuju prepadavanim kreditu.
Odpoved ktoru som dostal je ale vlastnym golom do ich branky.
"Dobrý den, jak vidíte, zabýváme se i stížnostmi, které sem uživatelé vloží jen jednou. U Vodafonu rozhodně pro předplacené služby NENÍ POTŘEBA SMLOUVA. Prostě koupíte SIM v obchodě (např. v Tescu) a ještě týž den telefonujete. Kredit, který dobijete, vám platí po dobu deseti měsíců. Tzn. kde není smlouva, není její rozvázání, není ani "kradení" kreditu.".......
No to je ale vcelku paradox, pretoze ked si pozorne precitate ich Vseobecne obchodne podmienky... Cast o predplatenych sluzbach, docitate sa okrem ineho o moznostiach zrusenie zmluvy predplatenej karty... Ako je to mozne, ked odpoved z Vodafone CZ znie, ze oni zmluvu pri predplatenkach nemaju???
Ved to je paradox nie?

a este jasne uvadzaju, ze platnost zmluvy(zmluvneho vztahu pri predplatenych kartach plati 10 mesiacov od posledneho nabitia kreditu. Takto sa zosmiesnit? Teda cakal som lepsi argument na tu ich zlodejinu a kradnutie.
To je tam niekto vazne tak hlupy, ze ani netusi, ze za zmluvu medzi obchodnym subjektom a fyzickou osobou sa poklada aj doklad o zaplateni a pri absencii pisomnej zmluvy ako takej sa dalej zmluvny vztah riadi Vseobecnymi obchodnymi podmienkami a ustanoveniami platneho Obcianskeho zakonnika. Uz len na zaklade platneho dokladu o zaplateni ma spotrebitel plne prava podla Obcianskeho zakonnika a Zakona o ochrane spotrebitelov.
A este nieco. Sme v Europskej unii, to znamena, ze legislativa by mala byt zosuladena podla smernic EU. Ak by aj nas a Vas Obciansky zakonnik upieral prava spotrebitelovi, rozhodne mame pravo sa domahat svojich obcianskych prav na Europskom sude pre ludske prava. Len si spomente, kolko krat uz prehrala Slovenska a aj Ceska republika sudne procesy a nakoniec sa vsetci danovi poplatnici museli skladat na odskodne a to len kvoli tomu, ze nase zakony neboli v sulade z medzinarodnym pravom a najnovsie aj podla platnych smernic EU.
Mam silny pocit, ze dotycny ktory je zodpovedny za odpoved ani nepozna VOP spolocnosti, v ktorej je zamestnany.

.......................
Vseobecne podminky Vodafone:
1.5 Uzavreni smlouvy
Smlouva medzi Vami a Vodafonem bude uzavrena jednim z techto zpusobu:
(a) aktivaci SIM karty do 30 dnu od data, kdy Vam SIM kartu dorucime, objednate-li si sluzby Vodafonu mimo Vodafone prodejnu, nebo
(b) aktivaci SIM karty primo na Vodafone prodejne, pokud SIM neni aktivni jiz v okamziku prevzeti, zaktivujeme Vam ji do 5 dnu, nebo
(c) jinym, s Vami dohodnutym, zpusobem
Uzavrenim smlouvy, vylomenim SIM karty z plastikove karticky nebo uzitim nektere ze sluzeb vyjadrujete svuj suhlas s temito Vseobecnymi podminkami. Pokud SIM kartu nevylomite a neuzijete zadnou sluzbu, muzete nam vratit neporusenou SIM kartu do 14 dnu od data, kdy ju prevezmete. V takovem pripade SMLOUVU povazujeme za NEUZAVRENOU- Ja len dodavam k tejto casti, ze pokial Vseobecne podmienky porusuju zakon, tak su neplatne a je irelevantne, ze zakaznik s nimi suhlasil. Kto takuto vec neovlada, alebo si mysli opak, moze si to overit. Zakony su volne pristupne aj na webe
Pokracujeme dalsou statou:
Zlaty klinec programu:
8. Predplacene sluzby
8.2 SMLOUVU o poskytovani predplacenych sluzeb spolu uzavreme (i) uhrazenim ceny kreditu nebo prvnim dobitim kreditu, (ii)vylomenim SIM karty z plastikove karty, nebo (iii) aktivaci SIM karty, a to podle toho co nastane drive.- takze obavam sa, ze ten kto mi pisal odpoved je uplne mimo s tvrdenim ze medzi zakaznikom a spolocnostou pri prepplatenkach neexistuje zmluva. Existuje a dokazuju to ich samotne Vseobecne podminky.
A teraz ustanovenie Vseobecnych podminek Vodafone CZ, ktore je v rozpore z Obcanskym zakonnikem:
8.3 na Vasi zadost Vam na castku uhrazeneho kreditu vystavime danovy doklad. Nezapomente, ze kupony pro dobijeni muzete vyuzit nejpozdeji do data uvedeneho na kuponu.Upozornujeme Vas take na to, ze kupony neni mozne vratit, a ze Vam nemuzeme vratit penize za nevyuziti kuponu NEBO NEVYCERPANI KREDITU VE STANOVENE LHUTE NEBO POKUD DOJDE K UKONCENI SMLOUVY.Ako vidite, tak jasne pisu za "nevycerpanie kreditu" a nie za nevycerpanie sluzieb kupenym z kreditu a to je velky rozdiel a nemoze sa to davat do suvisu s nejakymi permanentkami, kde je pochopitelne, ze sa nedaju vratit peniaze sa
nevycerpane sluzby, ktore uz boli uhradene. Tu ide o hotove peniaze (KREDIT), za ktore este neboli cerpane ziadne sluby, ci nejake predplatene balicky(napr,. zvyhodneneý balik sms, ci hovorov.
Dufam ze rozdiel a pointu pochopia aj ti najpomalsi a konecne si uvedomia, ze su okradani a prichadzaju o peniaze aj ked im nebola dodana ziadna realna sluzba, ci produkt.
Podobne kreditne sluby su aj rozne kasina, ci stavkove kancelarie na nete, kde si prevediete peniaze z uctu a mozete ich vyuzivat. Po skonceni zmluvy si peniaze presuniete naspat a nikto si ich nenecha. Treba si uvedomit, ze nikto si nemoze privastnit cudzie peniaze len tak, Vzdy na to musi byt jasny pravny narok.
Vyzyvam Vas aby ste neboli aj nadalej dobrovolne okradani a bojujte za svoje zakonne prava. Kontaktujte Zdruzeni spotrebitelu a COI a tlacme vsetci na nich, aby si telekomunikacne splocnosti svojvolne nevytvarali pravidla ktore su v nesulade so zakonmi a nebudme hlupy. Na jednej strane sa kazdy bije aj o par supov a tu akosi zabuda a prehliada, ze je okradany!!!