pokud to nevyřídí standardním způsobem dle mého zákonného práva (jak to loni správně vyřizoval T-mobile) tak na právníka dojde. Ale je to vždy až poslední možnost. Ještě čekám na nějaké odpovědi od ČOI a ČTÚ.
Ale ještě pro upřesnění, protože ne každý tuto diskuzi pročítá celou - já jsem v této diskuzi výše (v této chvíli) neřešil OBECNĚ propadávání kreditu (i když to je taky nezákoné), ale KONKRÉTNĚ to, že nyní, když mění tarif O2 Special a O2 TXT na jiné, méně výhodné, tak Zákon č. 127/2005 Sb., o elektronických komunikacích: (
http://www.zakonyprolidi.cz/cs/2005-127 ) říká v
§ 63
Uveřejňování informací a náležitosti smlouvy o poskytování veřejně dostupné služby elektronických komunikací
(6) Podnikatel poskytující veřejně dostupnou službu elektronických komunikací je povinen na své náklady nejméně 1 měsíc před nabytím účinnosti podstatné změny smluvních podmínek, která pro účastníka představuje jejich zhoršení, odpovídajícím způsobem vyrozumět účastníka o této změně A SOUČASNĚ JEJ INFORMOVAT O JEHO PRÁVU VYPOVĚDĚT SMLOUVU BEZ SANKCE, JESTLIŽE NOVÉ PODMÍNKY NEBUDE AKCEPTOVAT. Účastník má právo bez sankce vypovědět smlouvu na základě oznámení o návrhu podstatných změn smluvních podmínek, které představuje jejich zhoršení.
Jde mi o porušení zákona uvedené tučným písmem a toto od O2 také požaduji, na základě tohoto ustanovení NEAKCEPTUJI uvedenou změnu a žádám o ukončení poskytování služby a navrácení kreditu v plné výši.
Mimochodem můžu se zeptat, jestli někomu z Vás, co máte O2 Special nebo O2 TXT už přišla informace, že Vás převádí na nový tarif (asi O2 Na!Pište) nebo Vás dokonce převedli ?