Sdílení 3G/UMTS infrastruktury [T-Mobile 3G nepostaví]

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod zajDee 19. 11. 2007 14:23

goob: To ovšem předpokládáš, že já PDAčko využívám jen k prohlížení stránek... ;-)
Nicméně ano, EDGE u T-M má super pokrytí, proto bych byl rád, kdyby sdílel UMTS-FDD infrastrukturu s ostatními - v tu chvíli by měl nejlepší mobilní internet v ČR.
-= Nic není tím, čím se zdá být =-

Jsem mobilní maniak :-)
zajDee
Junior

Odeslat příspěvekod uiqjirka 20. 11. 2007 10:30

3G s nadstavbou HSDPA prece neni o videotelefonovani....
Ja taham do pda emaily kolem 5 -10MB na to je EDGE na nic.Jsem rad za moznost vyuzivat HSDPA 1Mbit a jsem pro jeho rozsirovani.Navic doma vyuzivam pda jako modem k notebooku,takze idelalni varianta.Vsechno v jednom.
uiqjirka
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod zajDee 20. 11. 2007 14:35

zajímalo by mě, odkud pramení, že Vodafone má nejlepší EDGE pokrytí.
Pravda, oproti jejich stránkám jsem EDGE viděl i na mnoha dalších místech, ale T-Mobile je na tom ještě lépe.
Navíc dost často se mi stává, že u Vodafonu čekám na přenos pár kB při wapování - jako kdyby byla vytížená BTS. A to prosím není na jednom místě u jedné BTS, ale prakticky všude, kde se pohybuji...
Jestli se tohle vyskytuje u T-Mobilu nevím, mám od nich jedinou SIMku a to v SMS modemu :)

zajDee
Junior

Odeslat příspěvekod grrrrrrr 20. 11. 2007 20:09

Nezaznamenal jste někdo v poslední době problémy s umts v Praze? Mam ho od ledna a vždy a všude jsem se připojil a frčel kolem 320kbps a teď se nechce připojit a když se mu to náhodou povede, tak nereaguje. Občas se rozjede, pak zas nic,... Technická podpora O2 mi řekla, že je síť více zatížená a že si mám dát mobil k oknu a blabla. Chtějí mi tím říct, že síť nové generace je vytížená a pokrytí ke spolehlivému provozu je tím tedy jen na pár místech v Praze?

Nebo je chyba někde jinde? - třeba mobil (k610i)
Začalo to celkem najednou po celopražském výpadku sítě umts zhruba před necelými 14 dny. Může to mít nějakou spojitost :?:
grrrrrrr
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod zajDee 22. 11. 2007 11:53

x_pavel píše:naky pulty generace, to jsou IMHO jen marketingovy blaboly.... to je jako by si byl "trochu tehotnej"

To je pravda.
Proto bych navrhoval (pro Evropu)
1G = vše postavené na NMT
2G = vše postavené na GSM
3G = vše postavené na UMTS (vč. T-Mobile "4G" produktů :-) )

zajDee
Junior

Odeslat příspěvekod Andy-CZ 25. 11. 2007 21:15

nj,s 3G jsme za opicema pár let :D a s tímhle přístupem tam zůstaneme ještě nějakou dobu
Škoda Fabia 1.9 TDI-PD/96kW RS
Andy-CZ
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Já Osobně 26. 11. 2007 14:51

Profit 47/2007 píše:Mobilní operátoři T-Mobile a Vodafone CR se ani po roce nedohodli na možném sdílení sítí GSM a UMTS. Řekla to mluvčí T-Mobile Martina Kemrová. Podle mluvčího Vodafonu Filipa Hrubého však jednání budou dál pokračovat.d/quote]

Já Osobně 8)
Já Osobně
Pokročilý

Odeslat příspěvekod vodafone-maniak 3. 12. 2007 15:34

Vodafone 3G síť má být dostupná od ledna prý ve všech krajských městech... :wink:
vodafone-maniak
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod zajDee 3. 12. 2007 15:41

vodafone-maniak píše:[i]Vodafone 3G síť má být dostupná od ledna prý ve všech krajských městech... s/i] :wink:

Zdroj? Interní informace VF?:-)
Máme prosinec a já nevidím důvod, proč spuštění oddalovat, pokud technologie běží. Jenže když si právě teď v Praze nechám proskenovat sítě, 3G vidím jen u O2 :-( zatímco před rokem a půl jsem v centru nacházel 3G ikonku i u Vodafone CZ (byť se do sítě nešlo přihlásit).

Nicméně pokud tu síť rozjedou opravdu ve všech krajských městech, bude to pokrok oproti tomu, co předvádí O2...

zajDee
Junior

Odeslat příspěvekod le_fox 3. 12. 2007 15:51

zajdee/ jenom naznačím: když byly dostupné, myslíš, že 3G vysílače namontovali a sundali? :roll: co třeba "vypnutí" nebo "skrytí" , nějaký marketingový tah? a už :potichu
le_fox
Junior

Odeslat příspěvekod zajDee 3. 12. 2007 15:58

le_fox:

No tak je mi to jasné - za vším je marketing :-) Technici si škubou vlasy, že tu technologii před rokem a půl montovali zbytečně, když ji pak vyšší místa rozhodla pozastavit/vypnout/skrýt (myslím, že můžeme použít všechny výrazy, ve výsledku pro klienta je to skoro to samé).

Je jen otázkou, o kolik peněz Vodafone pozastavením 3G přišel. Možná, že o méně, než když by technologie jela... :-)

zajDee
Junior

Odeslat příspěvekod Jirka_2 3. 12. 2007 18:58

zajDee píše:
vodafone-maniak píše:[i]Vodafone 3G síť má být dostupná od ledna prý ve všech krajských městech... s/i] :wink:

Zdroj? Interní informace VF?:-)
Máme prosinec a já nevidím důvod, proč spuštění oddalovat, pokud technologie běží. Jenže když si právě teď v Praze nechám proskenovat sítě, 3G vidím jen u O2 :-( zatímco před rokem a půl jsem v centru nacházel 3G ikonku i u Vodafone CZ (byť se do sítě nešlo přihlásit).

Nicméně pokud tu síť rozjedou opravdu ve všech krajských městech, bude to pokrok oproti tomu, co předvádí O2... /quote]

No já bych nebyl takový optimista. Příprava na UMTS zabere nějaký čas a úpravu základnových stanic lze pozorovat "pouhým okem" Například O2 základnové stanice pro UMTS pro 4 lokality v Ostravě byly namontovány několik týdnů přes spuštěním. A když tak koukám po střechách, kde "bydlí" Vodafone, tak nic nepozoruji. Jirka
Jirka_2
Junior

Odeslat příspěvekod x_pavel 3. 12. 2007 23:39

vodafone-maniak: nesir poplasny zpravy :twisted:

jirka: tak tak...to je realita....zadna 3G od vodniku v lednu nebude, na to klidne vsadim svoje stary (ale funkcni) auto:-)
x_pavel
Junior

Odeslat příspěvekod zajDee 4. 12. 2007 00:07

x_pavel píše:to je realita....zadna 3G od vodniku v lednu nebude, na to klidne vsadim svoje stary (ale funkcni) auto:-)

Pavle, Pavle... a co když spustí?:-) Známosti na ČTÚ jsou sice fajn, ale dokud neuvidím černě na bílém oficiální zprávu Vodafonu nebo ČTÚ, bavíme se o spekulacích :-)
Mimochodem, termín spuštění UMTS dle licence je myslím 1. 1. 2008. To znamená, že Vodafonu zbývá už jen pouhých 28 dní na oficiální start nebo oficiální vrácení licence/oznámení o dalším odložení...

zajDee
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka