Sdílení 3G/UMTS infrastruktury [T-Mobile 3G nepostaví]

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod uiqjirka 9. 9. 2008 21:29

snowboarder :tleskani krasne vtipne a vystizne,bohuzel pravdive.
uiqjirka
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod snowboarder 10. 9. 2008 12:38

:)) Bohužel to tak vypadá :-\

Já to asi vidím jinak, oni chtějí moc zaslepeně nereálně velké rychlosti, 3G je v dnešní době už dost levnou záležitostí (spojení O2 a HUAWEI o tom ví své). A kdo ví, co bude za rok, dva? 3G je jistota, s možností až 14,4Mbps a kdo využíje přes mobil nebo mobilní data větší rychlost? Tak rychle ta technologie zase nejde. A tam někde nahoře existuje něco jako strop. Vodafone má do konce roku čas se rozhodnout, jestli pustí tu svou, kterou částečně rozestavěl, nebo svěší uši a požádá O2 o sdílení, příp. dočasně národní roaming a 3G doplní už teď zakoupenou wifi sítí a budovanou wifi strukturou, čímž budou v datech tak daleko, že T-Mobile bude fakt jen na volání a smsky.
::: Vyzkoušejte aplikaci SuperFórum pro Android http://goo.gl/3OyV6 :::
snowboarder
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod KubbY 10. 9. 2008 14:03

O2 jde jasně danou a prověřenou cestou UMTS a lze jen čekat až to začne svítit. Technologie ověřená, fungující a přístroje rozšířené. Navíc UMTS a HSPA neřeklo poslední slovo, technologie má ještě určitý potenciál např. v pásmu 900MHz.

TM si vybral LTE, to je fajne, ale nikde na světě to zatím nefunguje, probíhají testy a ty veřejné zrovna moc velkou revoluci nepřinášejí, rychlost i latence na úrovni dnešních HSPA sítí. Navíc, když už to bude, tak to bude drahé jako bylo UMTS, TM prachy rozhodně nemá a co předvádí s 4G je raději bez komentáře. Zde se bavím, ale jsem nohama na zemi.

VF jde cestou WiFi...tohle je asi bez komentáře. Jsme národ blbů a když jim to WiFi někdo bude hltat, ať si to užije, já osobně mám raději stabilnější a modernější technologie, které něco umí a jsou použitelné v terénu.

Asi se v ČR opět blíží doba kdy se opové budou předhánět kdo co dřív nabídne, problem je, že se opět staneme technologickým unikátem na světě. Bude zde 30 technologií, ale ani jedna pořádně použitelná. I když...O2 má nakročeno správným směrem, vítěz je teda zatím jasný :tleskani
Ou tů - ken dů
KubbY
Mírně pokročilý

Předchozí stránka