Volání "doma" přes roaming

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Mischelinka.OK 11. 9. 2008 10:30

Ahojky, pořídila jsem mamce Vodafone a když jela do Chorvatska aktivovala jsem jí přes samoobsluhu roming. Teď je už dva měsíce doma a telefon se asi zbláznil a připojil se na zahraniční sí't takže teď má mamka platit místo běžných 300 kč 1000 kč :grr: bydlíme přesně 17 km vzdušnou čarou od slovenských hranic. Copak se to nedá nějak pořešit, aby se toto nemohlo stát??? Vím, že to bylo i v TV ale ani ve snu by mě nenapadlo, že se to může stát 17 km od hranic :shock:
Naposledy upravil snowboarder dne 11. 9. 2008 10:34, celkově upraveno 1
Důvod: upraven nadpis
Alcatel wap -> Nokia 3310 -> Nokia 3510i -> Nokia 6230 -> Nokia 5800 -> Samsung galaxy S III NEO -> LG G6
Mischelinka.OK
Junior

Odeslat příspěvekod snowboarder 11. 9. 2008 10:33

Může se to stát i 20km od hranic. Řešení je jediné - deaktivovat roaming. Až pojede na dovolenou, ať si ho zase aktivuje.
::: Vyzkoušejte aplikaci SuperFórum pro Android http://goo.gl/3OyV6 :::
snowboarder
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod jannnn 11. 9. 2008 10:33

Nastavit ve vyhledávání sítě "Ručně" a ne "Automaticky" by nepomohlo?
jannnn
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Kiwi 11. 9. 2008 10:33

treba si v telefone nastavit manualne domacu siet. a moze sa to stat v tom pripade, ked ma zahranicna siet lepsi signal ako domaca. nieco podobne sa stalo bratovi, nastastie si to vcas vsimol.
Kiwi
Junior

Odeslat příspěvekod snowboarder 11. 9. 2008 10:35

pokud má ta zahraniční lepší signál, bude se jí to (záleží na mobilu) snažit cpát tu silnější síť... myslím, že aktivace/deaktivace roamingu je taková sranda, že je to jednodušší
snowboarder
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Mischelinka.OK 11. 9. 2008 10:40

samozřejmě o tady tom všem vím ale prostě mě to nenapadlo no :grr: tak jsem zase o litr chudší, chtělo by to nějaké rušičky nebo co já vím něco podobného, aby se to nestalo když člověk zapomene nastavit ručně místo automaticky :-(
Alcatel wap -> Nokia 3310 -> Nokia 3510i -> Nokia 6230 -> Nokia 5800 -> Samsung galaxy S III NEO -> LG G6
Mischelinka.OK
Junior

Odeslat příspěvekod snowboarder 11. 9. 2008 10:43

zkus se domluvit s operátorem, případně trošku přitlačit, mohl by ti to odpustit, alespoň mě to O2 kdysi odpustilo (byly to 2t)
snowboarder
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Mischelinka.OK 11. 9. 2008 10:47

možná by mohlo zabrat, že měním operátora a hotovo, mamka mi to teda řekla ale já myslím, že je škoda ho měnit, když už všichni máme vodafone a voláme si zalevno (pokud se nestane to, co se stalo teď). Já, brácha i můj máme roming aktivní pořád a nic takového se nám ještě nestalo, je teda fakt, že já s mojím už se dva roky pohybujeme v Olmiku ale i doma jsem ho měla vždy aktivní a ani nevím, co jsem měla nastaveno jestli ručně nebo automaticky no teď tam mám dokonce taky automativky, což ihned měním!!!!! :-/
Mischelinka.OK
Junior