T-Mobile 3G: výstavba, zkušenosti

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod symbian 4. 12. 2009 20:11

tak jsem dneska zkoušel, jak to pojede, na Speedtest.net jsem se dostal maximálně na 3,08Mbit a tamtéž byl minimální ping 76ms. Upload to nedokázalo otestovat, vždycky jakoby zamrzlo připojení, tak nevím, jestli to bylo T-Mobilem nebo Lenovo 3G modulem..;)
symbian
Junior

Odeslat příspěvekod zajDee 9. 12. 2009 13:11

T-Mobile spouští 3G:
http://www.mobilmania.cz/clanky/t-mobil ... fault.aspx
http://mobil.idnes.cz/t-mobile-spousti-testovaci-provoz-3g-dvs-/mob_denik.asp?c=A091209_131041_mob_denik_lhc
http://digiweb.ihned.cz/c1-39390020-t-m ... ve-3g-site

Ma nekdo blizsi info?

EDIT: doplnil jsem odkazy na MM a mobil.cz
Naposledy upravil zajDee dne 9. 12. 2009 14:12, celkově upraveno 2
-= Nic není tím, čím se zdá být =-

Jsem mobilní maniak :-)
zajDee
Junior

Odeslat příspěvekod goob 9. 12. 2009 13:26

Tak jsem poslal SMS, žádná potvrzovací SMS mi zatím k tomu nepřišla. Večer se asi vydám na lov 3G :-)
goob B-]

ZÁKLADY PRAVOPISU: ne "já sem", ale "já jsem". Ne "standart", ale "standard". Ne "hold", ale "holt". Ne "ženy, mobily, ryby, atd. byli", ale "byly". Nebo jste tak neschopní, že neumíte pár jednoduchých pravidel...?
goob
Pokročilý

Odeslat příspěvekod guiz 9. 12. 2009 16:20

Tak T-mobile už má UMTS na mapě pokrytí. :-)
Moderátor fóra MobilMania.cz
Samsung Galaxy S25 Ultra 512GB, Samsung Galaxy watch 7 LTE
guiz
Moderátor

Odeslat příspěvekod MikeyMCZ 9. 12. 2009 17:44

SMS jsem poslal asi nekdy kolem 13.hodiny. Ihned mi prisla potvrzujici SMS, ze muj pozadavek na testovani 3G site byl prijat a zpracovan bude behem zitrka. Kdyz jsem prochazel mista, kde podle jejich mapy je 3G (Palackeho most), telefon mi nic nehlasil. Uvidim tedy zitra.
TMOBILE, HTC Touch HD2
MikeyMCZ
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Zekon 9. 12. 2009 18:07

SMS dorazila hned (posílal jsem v cca 15 hod.).
Večer se taky vydám na lov, ale nebudu lovit 3G, ale Plzeň :) . Ale počítám, že na 3G narazím. Dle mapy bych doma měl 3G mít (je tu), ale přihlásit se stále nejde.
R.
Zekon
Junior

Odeslat příspěvekod sandra 9. 12. 2009 20:12

Signál pozitivní. Málem mi ulítl telefon. :-))
iPhone Xs :-*
sandra
Poslední varování

Odeslat příspěvekod goob 9. 12. 2009 22:35

Poslal jsem SMS už podruhé a stále mi nic nepřišlo zpět :-(
goob B-]

ZÁKLADY PRAVOPISU: ne "já sem", ale "já jsem". Ne "standart", ale "standard". Ne "hold", ale "holt". Ne "ženy, mobily, ryby, atd. byli", ale "byly". Nebo jste tak neschopní, že neumíte pár jednoduchých pravidel...?
goob
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Zekon 10. 12. 2009 14:54

Asi pred hodinou mi dorazila zprava site, ze ma SIM je pripravena na 3G.
Tak uvidim doma, co se bude dit.
R.
Zekon
Junior

Odeslat příspěvekod Pav Lucistnik 10. 12. 2009 14:59

Mě už to jede cca od 12:45
Nokia E71 (O2/3G), Nokia E51 (T/3G), 4x Nokia 6120c (Vdf/3G, Vdf/GSM, O2/GSM, T/GSM), 2x Axesstel (U:fon, O2 CDMA), ZTE LTE usb stick (O2 LTE), Lenovo ThinkPad Edge, toť výbava lovce
Pav Lucistnik
Lovec BTS

Odeslat příspěvekod hlinajs 10. 12. 2009 16:04

Já posílal smsku včera kolem 14:00 a sms s nastavením na 3G mi stále nepřišla... :( Podle stránek t-mobilu se pro přijetí té nastavovací smsky musím nacházet v oblasti pokryté 3G, je to opravdu tak? Dnes kolem 11. jsem byl na Praze 11 a nic mi nepřišlo. Tak snad až tam půjdu teď navečer.
hlinajs
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Zekon 10. 12. 2009 16:11

Zrovna zkousim na Radlicke (v aute) a super.
R.
Zekon
Junior

Odeslat příspěvekod rias 10. 12. 2009 16:32

Nevite nekdo k cemu ta nastavovaci sms vlastne je? V Nemecku, Rakousku se jde do jejich 3G normalne prihlasit a vsechno funguje... Nechapu co je potreba nastavovat. Pristupove body jsou snad shodne jako pro EDGE... Muzete to nekdo osvetlit?
rias
Junior

Odeslat příspěvekod Jirka_2 10. 12. 2009 17:49

Podle mě to není vůbec špatný nápad. Téčko pustí do 3G sítě jenom ty, kteří mají aspoň základní povědomí o tom, co testujou.

Když spustil O2 testovací provoz v Ostravě, vyskytla se spousta chyb hlavně s dostupností a příjmem hovorů. Hodně velká skupina však vůbec neměla ponětí o nějakém "3G" a používala jej jenom proto, že se do něj telefon přihlásil a stěžovala si na nefunkčnost sítě.
Teprve pivo dělá žízeň krásnou...
Jirka_2
Junior

Odeslat příspěvekod Zekon 10. 12. 2009 17:52

Tak jsem chtel do zkusebniho provozu zapojit i SIM pritelkyne a dorazila nasledujici SMS: “Je nam lito, ale pro testovani 3G site nemate odpovidajici typ SIM karty. vice na ...“. Je divne, ze kolega ma taky SIM Paegas a 3G mu jede.
R.

Edit: T-Mobile zvolil variantu testovani presne proto, jak pise Jirka. Naprosto s tim souhlasim. Kdyz nam to nepojede, nemuzeme si stezovat, pouze zkousime (dobrovolne). Stezovat si muzeme, vlastne i musime, testujeme ;) .
Zekon
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka