od paquete 9. 2. 2009 15:32
Nevim, jake mate zkusenosti s vyrizenim reklamace u Vodafonu Vy, ale me jsou katastrofalni. Reklamoval jsem telefon HTC Diamond po te co se jednoho dne po vybiti odmitl zapnout. (Mimo jine mi technik v servisu HTC po telefonu rekl, ze se to u Diamondu stava, ze nejsem prvni ani posledni, ze kdyz se nekdy uplne vybije, tak se mu znici zakladova deska a je nutne ji vymenit. ) Po mesicnim cekani jsem zasel na prodejnu Vodafone s tim ze jim dnesnim dnem vyprsela lhuta na reklamaci 30 dni a ze chci novy telefon nebo vratit penize. Bylo mi mladou slecnou receno ze maji jeste cely den, ze maji az do 22 hodin otevreno, tak at prijdu vecer. Prisel jsem tam tedy znova v 17 hodin. To tam byli pro zmenu dva mladi kluci asi 19 let. Ti mi rekli ze mi zadny novy telefon dat nemuzou, ze se v zakonech nevyznaji a ze lhutu na reklamaci podle zakona neznaji, at jim tam privedu nejakeho pravnika. Chovali se dost arogantne. Tak jsem odesel z prodejny a zavolal na linku Vodafon. Zvedla mi to nejaka divka s tim ze mi nemuze pomoci, ze je to zalezitost te dane prodejny. Nedalo mi to a zavolal jsem tam po chvili jeste jednou s tim ze budu ostrejsi a nenecham se odbit. Tentokrat to zvedl mlady kluk a ten uz byl o poznani vstricnejsi, priznal ze jsou povini mi vratit penize nebo dat novy telefon a ze tam zavola a zjisti to. Po chvili mi zavolal zpet ze mu divka na prodejne rekla ze maji cas az do vecera, ze mu priznala ze dnes jim konci lhuta na reklamaci, ale kdyz tam prijdu v 21.55 a muj vyreklamovany telefon tam jeste nebude, tak mi daji novy, ze mu to pry takhle slibila. Tak fajn, tak tam vecer opet jdu, radeji v 21.30 s tim kdyby delaly problemy, tak abych mel vic casu nez 5 minut do zaviracky. A taky ano, byla tam mlada divcina s kterou mluvil clovek z Vodafonu a mlady kluk z dvojce ktera tam byla v 17 hod. Prvni vec kterou mi rekl byla ,, Vas telefon tu jeste neni, musite jeste par dni pockat, ja vam dnes prece uz jednou rekl ze Vam penize nevratime ani nedame novy,,. No to uz bylo na me moc, snazil jsem se celou dobu mluvit slusne ale uz jsem zacinal penit. Hovor s clovekem z Vodafonu zapreli, ze nikomu nic neslibili. Ze se mnou jednat nemuzou, ze jim to manager prodejny zakazal. Po mem 50 x z opakovani at mu tedy zavolaji kdyz oni bez nej nemuzou nic resit, mu zavolali s tim ze jsem konfliktni clovek, ktery neumi sedet doma na zadku a cekat mesic, dva nez mu vrati mobil z reklamace a rusim jejich managera v noci kdyz ma volno. Manager po telefonu mluvil slusnym hlasem, jako kdyz medu ukrajuje, bylo mi receno ze zadny takovy zakon 30 dnu na reklamaci neexistuje, ze mam proste cekat az mi ho z reklamace vrati. Zacal jsem se snim do telefonu prit o existenci toho zakona. Po chvili pripustil jeho existenci, jen pry zni jinak, ze pry po 30 dnech pokud nestihnout vratit zbozi z reklamace, tak mi mohou vyjit vstric, ale on nechce. Ze na nej muzu podat stiznost a rekl mi sve jmeno. Zkusil jsem blafovat ze uz jsem ji podal na prodejnu a resi se, to zabralo. Rekl at ho predam prodavacce a ze ta uz to zaridi. Po slovech proc jsem neprisel dnes driv, ze uz maji zavirat jsem myslel ze budu vrazdit. Zkusili to ze oni maji zavirat, ze at jdu pryc, ze zamykaji prodejnu. Nedal jsem se a rekl at to se mnou vyridi ze to chci resit, to uz na me mlada prodavacka zarvala at jsem ticho, jinak ze prezkoci pult a neruci za sebe. Ze uz je vytocena dost. Po dalsich 10 minutach dohadovani at tedy znovu zavolame vedoucimu a nadavkach na mou osobu od prodavacky mi nabidla novy HTC Diamond. Kdyz oni delali problemy, zacal jsem taky a odmitl jsem ho ( nemam uz k nemu po te co mi rekli technici na servisu duveru ) a chtel jsem vratit penize co jsem za nej dal. No to bylo jako nalit olej do ohne. Prodavacka zacala rvat, nadavat mi a byla agresivni. Nejvic ji asi vytacelo ze jsem se snazil byt celou dobu klidny a stat si za svim a nehrat jejich hru nadavek. Mimo jine jsem se dozvedel ze jsem blbec, curak, idiot. Zacala hra, ona porad opakovala s tezko skryvanym vztekem ze uz maji asi 20 minut po zaviracce at jdu pryc ze mi nic neda. Ja zase ze uz tam jsem dnes po treti a prisel jsem pul hodiny pred zavirackou a chci vratit penize ze dnes jim zkoncila lhuta na reklamaci. Po zhruba dalsich 10 minutach vzajemneho presvedcovani podlehla prodavacka a zavolala znova managera prodejny. Prisla dalsi rada nadavek na mou osobu do telefonu kdyz hovorila s managerem prodejny, ten ji rekl at zkontroluje jestli mam absolutne vsechno prislusenstvi k reklamovanemu telefonu sebou. Vzala novou krabici s Diamondem a zacala porovnavat s ni moje prislusenstvi k telefonu, pro jistotu trikrat ale zjistila jen to, ze je tam v krabici opravdu vsechno. To rekla i managerovi prodejny do telefonu. Ten si me zase nechal vzit k telefonu s tim ze odstoupit od smlouvy nemuzu, ze bych musel na zacatku reklamace uvest ze v pripade i opravitelne zavady na telefonu odstupuji od smlouvy a ze mam jit domu a cekat az prijde ze servisu. ( Coz je pri prvni reklamaci nesmysl, nemam na to podle zakona ani pravo ) Zacal jsem se s nim opet prit ze mam pravo, ze uz jsem na nej dal stiznost u Vodafonu a dokonce jsem tam dnes resil jejich pristup s operatorem a ze mu i divka na prodejne slibila ze vecer v pripade ze se nevrati z reklamace muj telefon, bude se mnou vse resit a vyresi. Ze je tam ten hovor nahrany a ze si ho zitra muzeme u nich na vedeni nechat prehrat a ze to budu hned druhy den resit a rozhodne to nenecham byt jen tak. Tim jsem ho asi zahnal do kouta, nebo uz chtel mit proste pokoj, tak rekl prodavacce po telefonu at mi vrati penize a vyrazi se mnou pak dvere. Jenze problem byl ze na pobocce nemeli 9500 Kc v hotovosti. At to zkratim, po chvilce dohadovani jsem si doplatil a vzal si HTC touch pro. Stalo me to hodinu dohadovani, hadani, nadavek na mou osobu od 19 lete mladoucke divciny a v 22.35 jsem odchazel s novym telefonem. Dokonce jsem po tom to zazitku uvazoval ze odejdu od operatora ale rekl jsem si nakonec ze operator za prodejnu a jeho managera nemuze. Co na to rici, mate nekdo s Vodafonem podobne zkusenosti?