Co je to za číslo? Aneb Kdo mi volá? [dealeři, agentury...]

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod nitram47 28. 4. 2010 13:58

z.pepa: ta vacsina SE ma iba white-list, teda zoznam cisiel, ktore sa dovolaju.
black list sa da vytvorit iba za pouzitia patches.
hard to the core

⇛Nie je umenie smiať sa keď sa ti chce plakať, ale vypiť keď sa ti chce grcať.
nitram47
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Kniter 28. 4. 2010 18:06

Autor temy pisal o blokovani cisiel. Ma v profile HTC Touch pro a v podpise win mobile.Tak nemusi kupovat dalsi drahy fon. Pytal sa co je to za cislo a preco sa tak deje.
Existuje aplikacia napr. Call firewall a to je len posledne riesenie. Stale pridavat nove cisla do blacklistu, alebo nastavit blokovanie pre vsetky CLIR cisla. Niekedy mu bude chciet niekto volat s Clir a nedovola sa.
K♥N♥I♥T♥E♥R loves Galaxy S5 neo+32GB

Zoznam aplikácií pre Nokiu :arrow: http://forum.mobilmania.cz/viewtopic.php?f=6&t=1093900
Kniter
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Wlashack 28. 4. 2010 18:25

Myslím, že pravým účelem tématu není "jak čísla zablokovat", ale autora, stejně jako mě zajímá, proč se to děje, nebo co nebo kdo je autorem a účelem těchto telefonátů. A neustále se tu řeší instalace blokačního SW do chytrých telefonů ...
Samsung Galaxy S (GT-i9000) @ Darky's ROM - 16GB microSD
HP Pavilion dv6550 (C2D 2.0, 3GB DDR, 500GB, NV6200, WF-BT)
XBOX360 Elite (CFW1.6)

Pillowrecker - new ID for Wlashack.
Wlashack
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Martin22 4. 5. 2010 09:43

V pátek jsem měl zmeškaný hovor z čísla +81 3 9999 0059 a dnes jsem to vzal, nějaká (zřejmě) japonka tam něco drmolila, nerozuměl jsem jí ani slovo, tak jsem asi po dvou minutách zavěsil. Nevíte, co je to zač? Díky. M.
Martin22
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod descent 6. 5. 2010 09:00

Martin22: To číslo volalo i nějakému Slovinci, takže toho si nevšímej. Ale kdo to je tam nepsali.
descent
Junior

Odeslat příspěvekod vpe 10. 5. 2010 09:41

Fíla píše:V mém případě pomohlo aktivovat hlasovku a když nějaká telemarkentigovka volala, hovor jsem odmítl, čímž do ní spadla. Za dva dny byl pokoj.

Maci2: Ne každý potřebuje telefon za několik tisíc, takže tvá rada je trochu mimo.

Telemarketingovky maji uctovani po vterinach. Neni lepsi zvednout a rici: nemam zajem. Anebo si popovidat a neco zajimaveho se dovedet...

Nekdy vam to vydela i penize, kdyz to zvednete, shaneji nekoho na pruzkum, nekoho tam poslete a dostane treba 400 Kc (za hodinu a pul). Coz je pravda spise v pripade geografickeho cileni - pevnych linek.
vpe
Junior

Odeslat příspěvekod vpe 11. 5. 2010 07:14

Pokud je pro tebe přijatelnější típat opakovaně telefon než stisknout zelené a vyslechnout a sdělit "nechci, nevolejte mi, nic nekoupím", pak OK :-) Ono jde o to, jak se umíš vyjádřit a jak tvůj hovor volající nastaví, follow up apod. - zkoušejí se dovolat třeba 4x, dle objednávky :-) 4x to típat a pak na fóru řešit "co chtěli" ... :-D

Může se pak stát, že telemarketing firma provozuje infolinku spediční firmě a pak nemají šanci doručit zásilku např.

Velká část bank a telekomunikačních operátorů provozuje infolinky prostřednictvím outsourcingu (aktivy skoro vždycky a pasivy většinou, jak kdo),shopy a další a bude se to daleko více rozrůstat...
vpe
Junior

Odeslat příspěvekod myšpulín 4. 8. 2010 18:42

Dnes na manželčino číslo volalo číslo +420413036595 a vyklubal se z toho dealer T-Mobile s tím že byla vylosována a získává neopakovatelnou nabídku volat na 5 čísel zdarma ...

podle http://whocallsme.com/Phone-Number.aspx/413036595 je to firma Europe Calling

Ale fakt byl dost neodbytný, ale položit jsem mu to nechtěl, čekal jsem kdy to vzdá. Opravdu nemohl konkurovat cenám které máme díky zapojení do firemní rámcové smlouvy. No nakonec to opravdu vzdal. :D
myšpulín
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod vpe 4. 8. 2010 21:46

Volat na 5 čísel zdarma za určitý poplatek, a to se vyplatí :-D

No jo, rámcové smlouvy O2 nic nepřekoná, alespoň pokud jde o to, mít co nejmenší měsíční útratu, sám takto mohu volat desítky hodin s nákladem na simku asi 24 Kč a nejen na 5 čísel, ale na všechny ve VPN (a a..x co končí s O2 v 2/11 to není :-)

Na druhou stranu, volání i jinam, než jen do VPN, mám nabídku co vychází asi na 13xx plus DPH (pro volání na všechna 2-7 čísla), nilkoliv od O2.

Nicméně tyto nabídky vám bohužel telemarketing nenabídne (i ten musí být z něčeho živ).
vpe
Junior

Odeslat příspěvekod Dix_ 27. 8. 2010 09:31

Co je to za číslo 737 868 643 neví někdo ?
Bez bodů
Auto jedině v elektrice
Je putna kolik je koní pod kapotou.Záleží,kdo je za volantem.
Dix_
Junior

Odeslat příspěvekod šuhaj 11. 1. 2011 17:25

Tak mě dnes na mé číslo u O2 volal pán od Vodafonu. Nabízel mě 180 minut kamkoliv zdarma. Když jsem mu řekl kolik provolám, tak už pro mě nic neměl. Vodafoni do toho zřejmě začínají šlapat a lákat zákazníky od konkurence. Pořád nepochopili že stačí projít Facebook s "Nechceme předražené volání" a zavést první nabídku co tam je. Do měsíce mají o milion zákazníků víc. To by se ovšem museli vzdát oligopolu a zisku v řádu desítek miliard.
Jo a je to číslo 729988811
Naposledy upravil Snekac dne 11. 1. 2011 19:58, celkově upraveno 1
Důvod: Sloučeno
šuhaj
Junior

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 11. 1. 2011 17:41

A? Takto mě lákali už dostkrát. Jednou mě vzbudili, tak jsem je poslal do p**e. Jo a taky to byl vždycky Vodafone.
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod miczk 11. 1. 2011 17:46

Mě zase volá pořád T-Mobile nebo firmy, které mají číslo od spol. T-Mobile... Asi pomsta za přechod jinam :-D
miczk
Junior

Odeslat příspěvekod Sasakr 11. 1. 2011 22:12

šuhaj píše: To by se ovšem museli vzdát oligopolu a zisku v řádu desítek miliard.
Jo a je to číslo 729988811

Oni nejsou charita, budou dělat to, co jim přinese nejvyšší zisk.
"Svoboda je věc, která akorát ruší." Tdjohn
Sasakr
Maniak

Odeslat příspěvekod rusnak-cobra 12. 1. 2011 13:44

tak mne dnes volali z +442076924300
volal som nazad, dvihla nejaka zenska talkujuca po anglicky, tak som jej zlozil. stihla povedat este cosi zw "we will call you back"
rusnak-cobra
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka