Co je to za číslo? Aneb Kdo mi volá? [dealeři, agentury...]

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Bob 20. 2. 2010 00:32

Fíla píše:Pozor na čísla +2431230290 a +2431230291!

Čísla na první pohled vypadají jako pražská, ale ve skutečnosti patří účastníkovi z Demokratické republiky Kongo (Zair), a to dle předvolby +243. Údajně se jedná o erotickou linku.

Pokud vám bude z těchto čísel voláno, rozhodně nevolejte zpět! Kromě ČR otravuje rovněž lidi z Finska, Turecka, Surinamu a dalších zemí.

Na první pohled pro koho???? Pro někoho, kdo vleze na tento server alespoň jednou za půl roku snad ne!!!
Ale k věci - taky mi volali - telefon jsem měl v ruce, tak jsem ten hovor automaticky okamžitě přijal (zobrazil se v přijatých). Bylo tam ticho, podruhé už nevolali :-P
Bob
Junior

Odeslat příspěvekod adidas 8. 3. 2010 12:52

Včera mi z čísla 731 884 991 přišla tato sms:
"Vazeny pani (pane), jako staly zakaznik T-Mobile od nas v akci ziskavate telefon SAMSUNG E1120 ZDARMA se zvyhodnenym dobijenim Combi 300 Hit a se snizenou sazbou za volani 4,70Kc + sms 1Kc bez DPH do vsech siti v CR. Pri pravidelnem dobiti 300kc/mesicne jako doposud pri twistu ziskavate navic kredit 60Kc. Pokud mate o zvyhodnené dobijeni a mobilni telefon zajem, poslete sms ve tvaru SAMSUNG na telefonni cislo, ze kterého vam prisla tato sms a my vam zavolame zpet, kdy bude zasilka zaslana a podrobne vysvetlime tuto nabidku. Prejeme vam krasny den."

Předpokládám, že to není nabídka přímo od T-Mobilu, ale od nějaké jiné firmy (podle čísla)...
(Já o ni samozřejmě zájem nemám.)
Akorát by mě zajímalo, odkud ví, že mám twist?

Díky
Sagem MC939/Siemens ME45/CX70/Nokia 6234/Siemens S75/LG BL20/GD880/P990/Nokia N8 / Samsung Galaxy Note II / Samsung Ativ S / LG G Flex 2 / Moto X Style / Moto Z / S7 + Samsung Gear S3 Frontier / Nokia 7 plus / Samsung Note9 / Moto Z3 play
adidas
Junior

Odeslat příspěvekod Snekac 8. 3. 2010 19:59

Spojení Vazeny pani (pane) je luxusní :-D

T-Mobile poskytne najaté externí firmě data a ta se prostě snaží přetáhnout Twisty na paušály.
> Jak pokračuje kampaň za svobodu informací?
>> Pardon, o tom nelze mluvit.
Snekac
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Pedro1981 13. 3. 2010 11:43

Vcera volali na rodinny mobil +243. . . Jelikoz je to mobil rodicu, nestihli to vzit a otec se divil, co to je za cislo. Mame predplacenku VF. Existuje moznost kompletni blokace mezinarodnich prichozich hovoru? Nemyslim blokaci hovoru, co je mozne nastavit v mobilu. Abych zamezil podobnym hovorum z ciziny.
Pedro1981
Junior

Odeslat příspěvekod Pedro1981 13. 3. 2010 12:47

Filo, tohle nemyslim. To si muzu nastavit v menu mobilu ty blokace. Ja myslel, aby mohli prijimat hovory s mezinarodni predvolbou +420. . .a ty ostatni ( zahranicni ) byly blokovany. Nemyslim blokaci, kdyz jsou v zahranici.
Pedro1981
Junior

Odeslat příspěvekod Pedro1981 13. 3. 2010 14:10

Fila : Zkusim napsat elektronicky dotaz a pak dam vedet.
Pedro1981
Junior

Odeslat příspěvekod RiderX 31. 3. 2010 23:45

MikiVista: Nelžete, pokud to nahlásíte, řadíme vás na blacklist...
RiderX
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod pavproch 4. 4. 2010 21:09

už asi týden mě prudí "mediální výzkum" +420729619000.... ale nezvednu jim to...

EDIT: poté, co mě neska zase vyprudili - už někdy vosum ráno - sem nasadil těžší kalibr..... šup snima do blacklistu..

a je klid.... ;-)
Naposledy upravil Fíla dne 5. 4. 2010 19:59, celkově upraveno 1
Důvod: edituj původní příspěvky
pavproch
Junior

Odeslat příspěvekod galee 27. 4. 2010 20:08

Zdravím,

poslední měsíc nás na jedné SIM kartě (Vodafone) neustále někdo obtěžuje telefonáty, 1x - 3x denně (někdy večer, ráno, někdy klidně i 3x hned po sobě). Zajímavé je, že po zvednutí hovoru jde slyšet jen zvláštní pravidelné pípání, nic víc (audio: http://lweb.cz/volani.zip). Po pár desítkách sekund se hovor ukončí.

Číslo by mělo patřit (podle Googlu) pevné lince kadeřnictví v Teplicích. Ti ale nic nevědí, prý z toho čísla rozhodně nikdo nevolá a ani by neměl důvod.

Později se přidalo (se stejným průběhem) i druhé číslo, +420474521859 (Ví někdo, co je to za předvolbu? Edit - Ústecký kraj, díky :))

Nechám čísla zablokovat, ale - napadá někoho, co to může být? A proč se tak děje? Ty hovory musí někdo platit - chyba nebo nějaký nekalý záměr?
Naposledy upravil galee dne 27. 4. 2010 21:16, celkově upraveno 1
Můj blog o bezpečnosti, hackingu, webdesignu, Windows Mobile aj.: viz ikona webu
galee
Junior

Odeslat příspěvekod nitram47 27. 4. 2010 20:29

ved +420 je predvolba Ciech (od vas) a dalej hladaj, ci to nebude predvolba pevneho operatora alebo mobilneho (neviem ake mate predvolby)

-- 27. 4. 2010 20:36 --

google nemlci http://www.predvolby.info/telefonni-pre ... labem.html
hard to the core

⇛Nie je umenie smiať sa keď sa ti chce plakať, ale vypiť keď sa ti chce grcať.
nitram47
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Wlashack 28. 4. 2010 10:34

Toto se mi stávalo taky. Číslo si už nepamatuju, ale frekvence volání byla velmi podobná tomu, co uvádí autor. Taktéž podivné zvuky po zvednutí. Silně mi to připomínalo, jako když jste kazetu s programy pro Atari pustili v běžném magneťáku - znělo to skoro přesně tak. Ale narozdíl od kolegy nešlo na číslo volat zpět, přitom ale mělo předvolbu +420. Jak náhle to ale začalo, tak to i přestalo, dodnes nevím co to mělo znamenat. Je to asi půl roku zpět ...
Samsung Galaxy S (GT-i9000) @ Darky's ROM - 16GB microSD
HP Pavilion dv6550 (C2D 2.0, 3GB DDR, 500GB, NV6200, WF-BT)
XBOX360 Elite (CFW1.6)

Pillowrecker - new ID for Wlashack.
Wlashack
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod nitram47 28. 4. 2010 11:50

inak aj ja som maval podobne telefonaty, vacsinou som ich ani nestihol zodvihnut. iba posledny krat, kde bolo ticho a odvtedy som mal pokoj. tiez sa tam nedalo dovolat. a boli to asi 4 cisla, ktore sa lisili iba cislom na konci. mobilny operator u nas.
hard to the core

⇛Nie je umenie smiať sa keď sa ti chce plakať, ale vypiť keď sa ti chce grcať.
nitram47
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Maci2 28. 4. 2010 13:21

pořiďte si pořádnej telefon s operačním systémem a do něj software, co to neznámým číslům prostě položí/nezvedne/bude ignorovat, aniž vy byste se o tom vůbec dozvěděli (pokud se nepodíváte do logu)
Maci2
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod z.pepa 28. 4. 2010 13:48

Já si pořídil pořadnej foun za cc 2000 bez opearčního systému, zato má službu black list a tam stačí příslušné číslo vepsat a už vás neprudí ;-)
A pokud vím, tak většina SonyEricssonů tuto funkci má.
Naposledy upravil nitram47 dne 28. 4. 2010 14:57, celkově upraveno 1
Důvod: necituj predchadzajuci prispevok
z.pepa
Junior

Odeslat příspěvekod Wlashack 28. 4. 2010 14:03

Maci2 píše:pořiďte si pořádnej telefon s operačním systémem a do něj software, co to neznámým číslům prostě položí/nezvedne/bude ignorovat, aniž vy byste se o tom vůbec dozvěděli (pokud se nepodíváte do logu)

Na tebe jsme čekali ...
Samsung Galaxy S (GT-i9000) @ Darky's ROM - 16GB microSD
HP Pavilion dv6550 (C2D 2.0, 3GB DDR, 500GB, NV6200, WF-BT)
XBOX360 Elite (CFW1.6)

Pillowrecker - new ID for Wlashack.
Wlashack
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka