O2 3G: výstavba, zkušenosti

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod jiri.peterka 8. 5. 2009 12:27

zajDee: ta čísla podle mě nejsou podle toho, přes jakou síť se zákazníci připojují, ale přes kterou se AŽ mohou připojit, čili s Internet 1024 plus do CDMA a UMTS, kdežto s Data Nonstopy a 384 do GPRS. Internet v mobilu tam nezapočítavají zcela určitě, to totiž není tarif, ale jen doplněk. To by tam totiž mohli jinak započítat i ty, co jen tak surfují na WAPu, ať už přes GPRS nebo UMTS. A to by to číslo bylo o řád jinde...
jiri.peterka
Junior

Odeslat příspěvekod zajDee 8. 5. 2009 13:35

jiri.peterka:
ad IVM: smysl by to dávalo, to číslo je o dost nižší, než např. počet zákazníků Vodafonu, kteří využívají IVM.
ad Data Nonstop a 384: Problém je v tom, že i s DN a IM 384 se můžu připojit v UMTS a datovat až těch 384 kbps. Tedy, každý zákazník s DN je teoreticky "zákazníkem, který může využívat sítě UMTS." Přesný způsob počítání těchto zákazníků jsem bohužel nikde nenašel :-(
Čeho jsem si ale všiml, je rozdělování "data GPRS" a "data UMTS" na fakturách od O2. Tím spíš by mi dávalo smysl, že jejich systém každého klienta s GPRS/UMTS datarifem, který přenese alespoň něco málo přes UMTS síť, zařadí do škatulky "UMTS" a ty ostatní nechá ve škatulce "GPRS."
Samozřejmě, jde jen o spekulace...
-= Nic není tím, čím se zdá být =-

Jsem mobilní maniak :-)
zajDee
Junior

Odeslat příspěvekod zajDee 8. 5. 2009 13:38

Snekac píše:13.5. startuje reklamní kampaň, nová struktura oficiálně 11.5., ovšem nabízí se již ode dneska.

Znamená to, že už dneska si mohu některou z nových služeb objednat? (Změny služeb možné nejsou, o tom vím, zajímá mě možnost objednání naked ADSL.)
-= Nic není tím, čím se zdá být =-

Jsem mobilní maniak :-)
zajDee
Junior

Odeslat příspěvekod KubbY 8. 5. 2009 16:22

jo, blbě sem koukal, sry :-)
Ou tů - ken dů
KubbY
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Pav Lucistnik 10. 5. 2009 00:55

Takže první dva běžící sajty v ČB:
http://www.gsmweb.cz/foto.php?op=eurote ... 0&okres=CB
http://www.gsmweb.cz/foto.php?op=eurote ... 0&okres=CB
Ostré downtilty na tom druhém...

A náhodou vyfocené nespuštěné:
http://www.gsmweb.cz/foto.php?op=eurote ... 6&okres=CB
Nokia E71 (O2/3G), Nokia E51 (T/3G), 4x Nokia 6120c (Vdf/3G, Vdf/GSM, O2/GSM, T/GSM), 2x Axesstel (U:fon, O2 CDMA), ZTE LTE usb stick (O2 LTE), Lenovo ThinkPad Edge, toť výbava lovce
Pav Lucistnik
Lovec BTS

Odeslat příspěvekod CoolPoker 10. 5. 2009 10:09

Tak O2 kuli krizi snizilo naklady na UMTS technologiich o 30 procent... Ale i tak letos pokryji vsechna krajska mesta ... Rozsah investiC v pristim roce zatim neni znam... Mozna je to uz starsi informace..
CoolPoker
Junior

Odeslat příspěvekod c00l 10. 5. 2009 10:33

Protože bylo na letos naplánování i menších měst. A nejen kvůli krizi, hlavně by se to nestihlo. Krajská budou všechna. ;)
c00l
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod wesloo 11. 5. 2009 09:37

Pav Lucistnik:
Hmm moc zajímavý, na GSMwebu jste fakt nadšenci :-)

Já si právě říkal, kdepak ty sajty tady v ČB asi budou.. (popravdě budova O2 na Pražské mě i napadla :-)) ). To by pak docela odpovídalo, že na náměstí je jen slabší signál.

Jsem fakt zvědavý, jak bude vypadat konečná podoba dosahu a síly signálu. Zjišťuju, že slabý signál pěkně šťaví baterku telefonu (který neustále hledá síť a skáče z GSM na UMTS a zpět).
wesloo
Junior

Odeslat příspěvekod Pav Lucistnik 11. 5. 2009 09:49

Cílový stav je osazení všech GSM sajtů, tzn. 1:1 GSM - UMTS síť.
Nokia E71 (O2/3G), Nokia E51 (T/3G), 4x Nokia 6120c (Vdf/3G, Vdf/GSM, O2/GSM, T/GSM), 2x Axesstel (U:fon, O2 CDMA), ZTE LTE usb stick (O2 LTE), Lenovo ThinkPad Edge, toť výbava lovce
Pav Lucistnik
Lovec BTS

Odeslat příspěvekod wesloo 11. 5. 2009 09:56

Hmm tak to by bylo fajn, snad tedy dosáhne 3G i ke mně dom (bydlim asi 1km od ČB). Už teď mi tam občas probleskne UMTS (mam celkem dobrý vzdušný výhled na dva odkazovaný sajty).

Nebo máš nějaké bližší info jakého dosahu mimo vlastní území ČB se bude osazování sajtů 3G týkat?
wesloo
Junior

Odeslat příspěvekod Pav Lucistnik 11. 5. 2009 09:58

Myslím, že to udělají tradičně - celý okres.
Pav Lucistnik
Lovec BTS

Odeslat příspěvekod Kapr73 14. 5. 2009 11:37

Zdravim vsechny zucastnene,
nedavno, asi pred 14 dny, viselo u nas v baraku (Zlin, Jizni Svahy) oznameni o vymene anten na strese spolecností O2, s tim, ze to budou nejake vetsi manipulace. Tak doufam ve vystavbu UMTS/HSDPA BTS, prece jen by to byl duvod pro zmenu operatora...
Naposledy upravil Kapr73 dne 14. 5. 2009 11:50, celkově upraveno 1
Kapr73
Junior

Odeslat příspěvekod snowboarder 14. 5. 2009 11:42

Ve Zlíně je to více než pravděpodobné. Je to krajské město :-) Při lovení signálu ale nezapomeňte, že pod svícnem je největší tma :twisted: :)
::: Vyzkoušejte aplikaci SuperFórum pro Android http://goo.gl/3OyV6 :::
snowboarder
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Tonda512 23. 5. 2009 19:18

Blbne ještě ta Ostrava?
Tonda512
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Jirka_2 23. 5. 2009 19:45

Byl jsem celý týden mimo republiku, tak nevím. V pátek 15.5. 2009 už to ale vypadalo rozumně, akorát nebylo všude spuštěno HSDPA. Ani tam, kde by podle oficiální mapy mělo.
Teprve pivo dělá žízeň krásnou...
Jirka_2
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka