O2 3G: výstavba, zkušenosti

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Pav Lucistnik 27. 5. 2009 15:50

Tak Zlín už je ve vzduchu, zatím v neveřejném testu.
Nokia E71 (O2/3G), Nokia E51 (T/3G), 4x Nokia 6120c (Vdf/3G, Vdf/GSM, O2/GSM, T/GSM), 2x Axesstel (U:fon, O2 CDMA), ZTE LTE usb stick (O2 LTE), Lenovo ThinkPad Edge, toť výbava lovce
Pav Lucistnik
Lovec BTS

Odeslat příspěvekod Pav Lucistnik 29. 5. 2009 14:31

Třetí sajt v Českých Budějovicích - http://www.gsmweb.cz/foto.php?op=eurote ... 2&okres=CB

Již běží další čtyři, no nepodařilo se mi je včera dohledat. Tak příště.
Nokia E71 (O2/3G), Nokia E51 (T/3G), 4x Nokia 6120c (Vdf/3G, Vdf/GSM, O2/GSM, T/GSM), 2x Axesstel (U:fon, O2 CDMA), ZTE LTE usb stick (O2 LTE), Lenovo ThinkPad Edge, toť výbava lovce
Pav Lucistnik
Lovec BTS

Odeslat příspěvekod Kapr73 1. 6. 2009 09:15

Panove, jak dlouho muze trvat ten neverejny test? Ja uz bych to 3G rad pouzival
Kapr73
Junior

Odeslat příspěvekod Jirka_2 1. 6. 2009 10:37

Já bych na chlapce nespěchal. Ať to raději pořádně vyladí, než se dostat do stavu, kdy data běhala skvěle, ale nikdo se ti nedovolal. (viz OV)
Teprve pivo dělá žízeň krásnou...
Jirka_2
Junior

Odeslat příspěvekod Pav Lucistnik 1. 6. 2009 10:54

Předchozí testy byly tak jeden až tři měsíce...
Pav Lucistnik
Lovec BTS

Odeslat příspěvekod fikyyy 1. 6. 2009 20:14

prijde mi, ze na hospode v Poříčí nad Sázavou je taky nove postavenej stozar s vysilacema, ze by se to dostalo i na Benešovsko??
fikyyy
Junior

Odeslat příspěvekod Pav Lucistnik 1. 6. 2009 20:39

Jo? Já tam byl 13. května a stav antén na hospodě byl 100% shodný s fotografií z roku 2005 ... Jen tam tuším přibyl jeden mikrovlnný spoj.
Pav Lucistnik
Lovec BTS

Odeslat příspěvekod CoolPoker 1. 6. 2009 20:53

Hoj v Pardubicích je na Budově kde je prodejna T-Mobile vedle Afi Paláce na Masar.náměstí na střeše nějaká tyč a lešení... Nestaví se zde UMTS ;-))?? Jinak už je to dlouho co se zde psalo , že Pardubice se stavěj ale pořád nic.. netuší někdo v jakym časovým horizontu by se zde mohlo něco ve vzduchu oběvit. ;-) Díky...
CoolPoker
Junior

Odeslat příspěvekod snejky 2. 6. 2009 00:15

Dnes (vlastne uz vcera...) jsem chvili chytal a pouzival 3g v Olomouci. Minimalne 2 lokality a to Wolkerova a Nove sady. Ted momentalne opet jen gprs, asi zatim testy...
snejky
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jairocon 2. 6. 2009 00:21

Ja som tiez v Olomouci - Nove sady a momentalne mi ide 3G aj rychlosti krasne. Nemam to ale spojazdnene na laptope, tak to nemozem zmerat... ale google maps krasne nacitava aj satelitne fotky.
jairocon
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod pucicek 4. 6. 2009 19:15

Krásné to u O2 s 3G (UMTS/HSDPA) Dneska mi přišel e-mail od O2, s odpovědí k 3G:

O2 významně rozšíří pokrytí 3G technologií (známou také jako UMTS/HSDPA).
Již nyní nabízí jako jediný operátor možnost plného využití iPhone 3G díky
této technologii v Praze a Brně. UMTS/HSDPA je technologie pro třetí (proto
3G) generaci mobilních telefonních sítí, která umožní přenosy dat až
rychlostí 3,6 Mbit/s, v horizontu 2 let až 7,2 Mbit/s. Tato technologie
umožní nové mobilní služby - od informačních a rezervačních systémů až po
videotelefonii. O2 je jediný český operátor s pokrytím 3G. Do konce roku
2009 rozšíří signál do dalších 20 až 30 měst České republiky. Během
příštích 2 - 3 let O2 plánuje pokrýt více než 70 % populace České
republiky. V těchto lokalitách se zákazníci se svým iPhone 3G nejrychleji
připojí k internetu a budou si moci prohlížet stránky, posílat e-maily,
stahovat a streamovat mnohem rychleji než v jiných sítích.

A tak tato situace vypadá velmi slibně ale smůla že jen u O2, ale co aspoň O2 bude nejkvalitnější operátor v ČR, a až bude mít pokrytou celou ČR pomocí 3G tak přejdou i další lidi. Já už unich jsem přes měsíc... A jsem velmi spokojen...

A chci jenom říct že si myslím že když velké město trvá pokrýt měsíc, tak menší město může být pokryté do 14 dnů tak pak až budou krajská města to bude rychlé. A už se těším až v našem malém městečku bude možné jako v německu si zavideohovorovat a rychle zadatovat.. To by chtělo dát velkou hvězdičku pro O2, jako mývají dobré hotely. (Tak pokuď můžete udělejte anketu kdo si myslí že kvůli 3G by přešel k O2, a zajímalo by mě a možná i víc lidí kolik by jich bylo. Děkuji!)

Hurá aspoň jeden operátor je modernější...
Vodafone CZ (Ze zahraničních karet Vodafone Deutschland > CallYa) A telefon Nokia Lumia 820.
pucicek
Junior

Odeslat příspěvekod T.E.CH 4. 6. 2009 19:33

Jo jasně pucíčku,máš přehled.Malou vesnici pokrejou za dvě hoďky.... :mrgreen: a ještě menší za hodˇku a samotu za pul hoďky. :mrgreen:
T.E.CH
Junior

Odeslat příspěvekod snowboarder 4. 6. 2009 19:34

Mno, tohle píšou od začátku roku pořád stejně, je to prostě jen CopyPaste pro všechny otázky s klíčovým slovem 3G. Každopádně podle mých informací to letos 20-30 měst nebude. Během roku 2009 se pokryjí jen všechna krajská města, ostatní byla odsunuta na příští rok, kvůli finanční krizi. Je to logické rozhodnutí, musí se nechávat zadní vrátka. Ale jak říkám, jsou to mé info co se ke mně dostalo, nemusí to tak být. Každopádně i všechna ta krajská města je dobrý start.
::: Vyzkoušejte aplikaci SuperFórum pro Android http://goo.gl/3OyV6 :::
snowboarder
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod pucicek 4. 6. 2009 19:43

Ano taky si myslím že by měli mít penízky na zadní vrátka, ale dokazují i tak že to s 3G myslí vážně. (A pokuď neříkám pravdu o té rychlosti stavby tak mě vyveďte s omylu, já podle mě si myslím že menší město by mělo být rychlejší než krajské.) Ale i tak je to super s 3G u O2. VDF a T-Mobile se zrovna co se týče 3G rovnat.
Vodafone CZ (Ze zahraničních karet Vodafone Deutschland > CallYa) A telefon Nokia Lumia 820.
pucicek
Junior

Odeslat příspěvekod Pav Lucistnik 4. 6. 2009 20:11

Velké město trvá stejně dlouho jako maloměsto. Ony se totiž ty BTS nestaví jedna po druhé, ale všechny zároveň. A ten proces, od naplánování, přes objednání hardwaru, dodávku hardwaru, upgrade mikrovlného spoje, montáž BTS, oživení po testovací provoz, trvá docela dlouho...
Pav Lucistnik
Lovec BTS

Předchozí stránkaDalší stránka