O2 3G: výstavba, zkušenosti

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod snowboarder 21. 6. 2009 15:32

Nemá.
::: Vyzkoušejte aplikaci SuperFórum pro Android http://goo.gl/3OyV6 :::
snowboarder
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod KubbY 22. 6. 2009 08:21

HSUPA bude ;-) Zatím je pouze HSDPA 3,2Mbit mimo Prahu a Brno (zde bude probíhat upgrade v průběhu roku)
Ou tů - ken dů
KubbY
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod duigha 23. 6. 2009 08:04

Tak myslím, že 3,6Mbit a myslím, že si na to ještě počkáme (vzhledem k tomu, že už od března to mělo lítat) :)
HSUPA? To si rád počkám.
duigha
Junior

Odeslat příspěvekod KubbY 23. 6. 2009 10:14

Teda 3,6Mbit, v Plzni to běhá kolem 3 Mbit bez problémů, po Praze zatím těch 1,4 - 1,6Mbit.

Chtělo by to pár testů z nově spuštěných lokalit a s pořádným HW...
Ou tů - ken dů
KubbY
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod snowboarder 23. 6. 2009 10:27

Tak v Ústí to ještě včera běhalo 1,06Mbit, pořád na hranici, takže to asi máš pořád jen jako zaměstnanec puštěný. Ale je fakt, že v Praze už v poho i 1,5Mbit.

a HUAWEI E160 slušným hardwarem klidně nazvu ;-]
snowboarder
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod KubbY 23. 6. 2009 12:43

Je to puštěno už pro všechny! Každopádně pro dosažení vyšší rychlosti potřebuješ opravdu hodně silný signál, v budovách na to zapomeň :-)
Ou tů - ken dů
KubbY
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Pav Lucistnik 23. 6. 2009 12:56

Pro všechny? I pro abonenty IVM?
Nokia E71 (O2/3G), Nokia E51 (T/3G), 4x Nokia 6120c (Vdf/3G, Vdf/GSM, O2/GSM, T/GSM), 2x Axesstel (U:fon, O2 CDMA), ZTE LTE usb stick (O2 LTE), Lenovo ThinkPad Edge, toť výbava lovce
Pav Lucistnik
Lovec BTS

Odeslat příspěvekod Jirka_2 23. 6. 2009 13:01

Pro IVM asi ne, nad 1 Mb/s nedostanu. Příští týden snad vyžebrám od synovce tu E160 s Mobilním internetem a něco otestuju. :D
Teprve pivo dělá žízeň krásnou...
Jirka_2
Junior

Odeslat příspěvekod KubbY 23. 6. 2009 13:30

Beru Z5, ne pro všechny, ale jen pro nově příchozí. Pro všechny ofiko od 1.7. ;-)

Páve IvM taky...
Ou tů - ken dů
KubbY
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod snowboarder 23. 6. 2009 13:46

Však by přeci nakonec neinvestovali síly do omezování rychlostí u jednoho tarifu :))

Tím se vysvětluje, proč nově aktivovaný IVM jede v praze 1,6Mbit a IVM z února jede 1,05 :)
snowboarder
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Pav Lucistnik 23. 6. 2009 14:01

Šlaka! To bych nechal zrušit a ihned opět zapojit IVM...
Nokia E71 (O2/3G), Nokia E51 (T/3G), 4x Nokia 6120c (Vdf/3G, Vdf/GSM, O2/GSM, T/GSM), 2x Axesstel (U:fon, O2 CDMA), ZTE LTE usb stick (O2 LTE), Lenovo ThinkPad Edge, toť výbava lovce
Pav Lucistnik
Lovec BTS

Odeslat příspěvekod guiz 23. 6. 2009 14:27

Já zkoušel minulý týden v Brně a dělalo mi to přes IVM stabilně okolo 1,5 Mbit i při jízdě autem okolo 1,2 Mbit.IVM mám aktivní asi 14 dní.
Moderátor fóra MobilMania.cz
Samsung Galaxy S25 Ultra 512GB, Samsung Galaxy watch 7 LTE
guiz
Moderátor

Odeslat příspěvekod Jirka_2 23. 6. 2009 14:48

KubbY, chceš říct, že mi za 40 Kč týdně pofrčí internet až 3,6 Mb/s ? :-D No, vrazím do vaší společnosti ještě 295 korun českých a vyzkoušíme. Ta E620 sice umí jenom 1,8 Mb/s, ale i tak je to skoro dvojnásobek. A pokud se zadaří, tak možná provedu "upgrade" HW.

PS: Páve tobě by ta předplacenka z OC mohla fungovat ... :-D
Jirka_2
Junior

Odeslat příspěvekod mirek.email.cz 23. 6. 2009 15:07

Ahoj.
Ja mam 3G relativne nove. SIM kartu jsem ziskal v podstate zadarmo, jako zustatek z akce k HP notebooku. Tak jsem ji dal do sveho notebooku, ve kterem 3G modul mam (HP un2400). Zpocatku jsem mel rychlost 384/384 (O2 data nonstop), pak jsem zasel pro tu aktivaci na dalsich 5 mesicu zdarma a ted mam 1024/384.
Lokalita Ostrava-jih. Mam par testu z drivejsi doby, ktere jsem provadel s Hauwei modemem a jinou SIM:
Obrázek
-----
A aktualni s mym modemem a mou SIM (bohuzel mi byl aktivovan O2 Internet Mobil 1024 Speed, takze vyssi rychlost stejne neocekavam). Nicmene na zkouseni a zadarmo je to perfektni.
Obrázek
---
3G jsem zkousel i ve Vratimove (obec jizne od Ostravy), taky bez problemu. Ta mapa na http://www.budoucnostprichazi.cz odpovida zrejme relativne presne.
---
Pingy na seznam.cz jsou v ramci moznosti velmi pekne, v nekterych pripadech ale zvlastne nizke:
Ze 100 byl prumer 59ms. max. 98ms, min 2ms (tomu nejak nerozumim), zadna ztrata.
mirek.email.cz
Junior

Odeslat příspěvekod Jirka_2 23. 6. 2009 15:17

S tim Vratimovem mas celkem stesti. Momentalne je to jedina obec mimo OV, ktera je pokryta 3G. (sajty jsou na jednom z panelaku u nadrazi)
Jirka_2
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka