O2 3G: výstavba, zkušenosti

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Kapr73 2. 7. 2009 08:38

panove netusite jestli drive zminovany field test jede i na NE-Nokia S60v3 smartphounu? Preci jen je to bezna S60v3 aplikace...
Jeste me napadlo, bude to 3G slapat i s obyc GO kartou na ktere je pocatecni kredit 50,-, nebo je potreba nejakeho tarifu?
Kapr73
Junior

Odeslat příspěvekod Jirka_2 2. 7. 2009 08:57

Umím odpovědět na 2. část otázky. Poběží, FT pouze monitoruje síť (případně upraví nastavení telefonu, jak má síť používat. Třeba v GSM módu se přihlaš pouze na BTS na kanále 110). Stačí jakákoliv aktivní SIM karta. V případě správně nastaveného "barringu" umí zobrazovat i některé informace z ostatních dostupných sítí.

Myslím, že s jinou značku než Nokia pracovat nebude, ale je to jen moje domněnka.
Teprve pivo dělá žízeň krásnou...
Jirka_2
Junior

Odeslat příspěvekod Tonda512 2. 7. 2009 09:14

Tak v Plzni situace furt stejná.

Obrázek
Tonda512
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Jirka_2 2. 7. 2009 09:17

Ostravu proměřím příští týden.Koupil jsem další předplacenku :-D ,ale jedu teď na Slovensko,takže do úterka nemá cenu IVM aktivovat.
Teprve pivo dělá žízeň krásnou...
Jirka_2
Junior

Odeslat příspěvekod zajDee 2. 7. 2009 22:52

KubbY píše:Takže s data nonstop je to stejný :-) Problem bude někde jinde a já asi tušim kde, zítra dam vědět ;-)

"Zítra" právě končí :) našels, kde je problém? A jak se teda budou migrovat všelijaký firemní tarify?
-= Nic není tím, čím se zdá být =-

Jsem mobilní maniak :-)
zajDee
Junior

Odeslat příspěvekod KubbY 3. 7. 2009 07:42

Nic nekončí, proč by končili. Co máš aktivní to tě zůstane dál, jen je nelze nově zapojit ;-)

Migrace nebude žádná, změní se to parametrem na síti...
Ou tů - ken dů
KubbY
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Kapr73 3. 7. 2009 17:17

panove, podle vasich rad jsem vyzkousel ten "trik" s field testem a vypada to, ze to vazne funguje, uskutecnil jsem par hovoru pres Fring (zatim v testovacim provozu 3G site) a zvuk pri hovoru je krasne cisty, rychlost prenosu dat se pohybuje kolem 40kB/s

edit// tak jsem si blahove myslel, ze kdyz je to testovaci provoz tak prenos dat nebude zpoplatnen a neni tomu tak, par hovoru pres fring a uz jsem skoro stovku v minusu...
Kapr73
Junior

Odeslat příspěvekod Snekac 3. 7. 2009 17:34

KubbY: Narážel na to, že jsi říkal že "zítra zjistíš víc".

Mimochodem tak bude se zrychlovat jak jsi psal, nebo nebude? Ne že by mi 1Mb nestačil, ale tak...

Kapr73: No to bylo opravdu bláhové...
> Jak pokračuje kampaň za svobodu informací?
>> Pardon, o tom nelze mluvit.
Snekac
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Sasakr 4. 7. 2009 00:07

Tak v Liberci to jde chytit už skoro všude, ale přihlásit se nejde :-(
"Svoboda je věc, která akorát ruší." Tdjohn
Sasakr
Maniak

Odeslat příspěvekod Tonda512 4. 7. 2009 05:33

Snekac píše:KubbY: Narážel na to, že jsi říkal že "zítra zjistíš víc".

Mimochodem tak bude se zrychlovat jak jsi psal, nebo nebude? Ne že by mi 1Mb nestačil, ale tak...

Připojuji se k dotazu. Taky mi 1Mbit stačí, ale s jídlem roste chuť. :-) A ta představa, že mám rychlejší net v mobilu než doma na PC... 8-D
Tonda512
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Pav Lucistnik 4. 7. 2009 20:53

Tak sem dnes obrážel Ústí nad Labem. Puštěného je toho tak polovina, nicméně natolik chytře, že pokrytí za jednu zeď je všude po městě.

Akorát teda to počasí nepřálo.
Nokia E71 (O2/3G), Nokia E51 (T/3G), 4x Nokia 6120c (Vdf/3G, Vdf/GSM, O2/GSM, T/GSM), 2x Axesstel (U:fon, O2 CDMA), ZTE LTE usb stick (O2 LTE), Lenovo ThinkPad Edge, toť výbava lovce
Pav Lucistnik
Lovec BTS

Odeslat příspěvekod snowboarder 8. 7. 2009 19:27

Tak jsem pořídil novou simkartu, aktivoval nové IVM a naprosto stejné, drtí se to kolem toho 1Mbitu a není schopné se to dostat výš, i když tam ten potenciál je. V Praze to je prostě pořád řízlé. Minimálně tedy IVM.
::: Vyzkoušejte aplikaci SuperFórum pro Android http://goo.gl/3OyV6 :::
snowboarder
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod CoolPoker 8. 7. 2009 19:45

Tak oni na ofic stránkách maj info o tom omezení 1 mbit ,tak to asi nechaj,, Ono to pro internet v mobilu stačí bohatě.
CoolPoker
Junior

Odeslat příspěvekod snowboarder 8. 7. 2009 19:54

Tak KubbY říkal, že IVM omezený taky nebude a bylo by to i logické, když se nesnažili ani dřív omezovat rychlost u tarifů, které prodávali (512 jela 1Mbit), tak proč by to dělali teď u IVM.
::: Vyzkoušejte aplikaci SuperFórum pro Android http://goo.gl/3OyV6 :::
snowboarder
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Tonda512 8. 7. 2009 22:36

KubbY: Nevíš, kdy pustí více i pro stávající zákazníky IVM? Měřím každý den v Plzni a furt 1Mbit/s...jak už jsem psal, ne že by nestačilo, ale s jídlem...
Tonda512
VIP uživatel

Předchozí stránkaDalší stránka