O2 - nová struktura služeb ADSL/TV/PEVNÁ

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Chemist 21. 6. 2009 23:08

msimcard píše:Dobry den,
dnes mi prisel vypis od O2 a se zdesenim jsem kouknul na castku k zaplaceni. Vim, ze se ted menila ta struktura(i mi o tom informovali, ale ujistovali mi v dopise, ze castka bude stejna)
Vyuzival jsem tarif O2 DUO(ADSL 8M, Volám Basic) za 495 Kč měsíčně.
Nyní mám na faktuře částku 645 Kč.
Ani nemluvím o tom, že mi tam přidali MAIL Expres + (200 MB) za 25 Kč, což jsem si nikdy neobědnával.
Změnili mi to na O2 Volání 300 + O2 Internet.

Co s tím? Pomalu se v tom začínám ztrácet. Asi reklamace co?
Nemá s tímto někdo podobné zkušenosti?
děkuju za reakce

Kromě přechodu na koncept Home se přecházelo i na nový systém, který měl být lepčejší. Bohužel, prý takovýchto zákazníků, kterým nový systém nahodil vyšší částku (obvykle jsou přesně z nějakého Crazy Weeku - internet za pětikilo, šestikilo apod.), je mnohem víc...

Doporučuju si zavolat na bezplatnou infolinku, ale vůbec nejlepší je zajít si na jakoukoliv prodejnu, kde se dají služby znovu nakonfigurovat, čili odstranit přebytečné služby a třeba nahodit nové (k dispozici třeba ta O2 TV Start apod.).

:)
"Dovedeš jezdit bez sedla, pane?"
"Dnes v noci třeba i bez koně..."
Chemist
Junior

Odeslat příspěvekod JQK 22. 6. 2009 13:49

snowboarder píše:JJ, a ať máš jistotu, pošli si písemnou reklamaci, nejlépe doporučeně za 26Kč, ať máš potvrzení, ty vyreklamované 3 koruny za celou dobu zbytku smlouvy za to stojí

Ale prosím Tě, tohle, to snad není zapotřebí, ne? :roll:

Víš jak bych to udělal, aby to stálo za to? Zavolal bych na 800atd. z jiného operátora (to aby to O2 trochu zaplatila někomu jinému - když mě nechají čekat 45 minut, tak to může trochu naskákat) a požádám o tu pevnou IP. A při té příležitosti je požádám o vyřízení tohohle "renoncu", požádám je o písemné vyrozumění a zaslání částky poštovní poukázkou (nějaký dobrý důvod si v případě potřeby vymyslím).

Ale nebojte se, když to tam bude zase za měsíc, tak se časem zeptám. :D
JQK
Junior

Odeslat příspěvekod snowboarder 22. 6. 2009 14:01

Odstranil jsem tvůj příspěvek s narážkou na Tondu. Už mi přijdeš úplně paranoidní, jak tu každého, kdo s tebou nesouhlasí, obviňuješ z toho, že pracuje u O2. Tohle už je opravdu nemoc.
::: Vyzkoušejte aplikaci SuperFórum pro Android http://goo.gl/3OyV6 :::
snowboarder
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod JQK 22. 6. 2009 14:21

A kolik těch smajlíků a kterých tam mám nasázet? Původní příspěvek jsem psal spíš pro pobavení publika, jaké drobnosti je třeba vylaďovat a jak se heslo "změna bez navýšení" může obracet proti tvůrcům. Tak nechápu potom ty křečovité reakce posílající mě do Štrasburku, případně radící posílání doporučených dopisů atd. (A hledám motivaci. Obvykle to nejjednodušší vysvětlení bývá správné. Ale mohu se mýlit, protože to jistě neplatí bez výjimky. Tímto se tedy Tondovi omlouvám.)

A Telefonice přeju hodně štěstí při odlaďování. Docela by mě z technického hlediska zajímalo, kolik procent vyúčtování má špatně a musí dolaďovat.

Tonda512:Nestihl jsem tvoji reakci na mě, ale pochopil jsem z toho, že to bylo něco ohledně toho, že dělám u O2. Věř, že tam nedělám a pravděpodobně nikdy nebudu.
Jediné, co s O2 mám společného je, že jsem jejich dlouholetý spokojený zákazník. Nic víc, nic míň.
Naposledy upravil Tonda512 dne 22. 6. 2009 14:27, celkově upraveno 1
Důvod: Viz. post
JQK
Junior

Odeslat příspěvekod White Dragon 22. 6. 2009 20:15

Stejně - po změně struktury tarifů se už měsíc (prozatím marně) snažím i o takovou blbost, aby mi aktivovali CLIP na dráťáku... Prozatím akorát sleduju, jak se čekačky s posloucháním "bublinek" prodlužujou... :evil: A CLIP v nedohlednu... :grr:
White Dragon
Junior

Odeslat příspěvekod Snekac 9. 5. 2011 20:48

O2 dnes spustilo VDSL. Zároveň došlo ke změně v závazkové politice.

O2 Internet - zřízení nově za 0 Kč, závazek na 12 měsíců, případná pokuta za nedodržení je 333 Kč za každý nesplněný měsíc
O2 Pevná linka - zřízení nově za 0 Kč, bez závazku
O2 TV - zřízení nově za 0 Kč, závazek na 12 měsíců, případná pokuta za nedodržení je 208 Kč za každý nesplněný měsíc

Novinkou při dostupném VDSL je možnost mít internet i O2 TV bez zpomalení internetu na většině přípojek.
> Jak pokračuje kampaň za svobodu informací?
>> Pardon, o tom nelze mluvit.
Snekac
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod jindra999 9. 5. 2011 23:01

Jo, dnes jsem si VDSL pořídil. Za 500,- to docela jde. Jsem zvědavej na rychlosti. U mě šel jen 16/1 tarif. Pozitivem je, že ten jejich modem/router má hw tlačítko na wifi. To jsem vždy chtěl. Používám to jen občas nárazově a pokaždé to konfigurovat přes web, tj. muset zapnout hlavní počítač, to se mi vždy nechtělo.
jindra999
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod audiobullys 10. 5. 2011 02:44

a zrizeni i nove pripojky je za 0 ? nebo za 999 Kc jako predtim ?
jako kdyz si necham prelozit linku od jednoho mista na nove. a tam zrovna adsl pripojka neni ? tak je to zrizeni za 0 nebo to je nake pripojeni uctovane dle ceniku ?
Daň ze samostatného myšlení nebyla dosud zavedena jen proto, že by to byl příjem pro stát zcela zanedbatelný.
audiobullys
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Snekac 10. 5. 2011 07:01

Co je nejasné na větě "zřízení nové přípojky je za 0 Kč"?
Přeložení pevné linky je zdarma. Bavíme se ale jen o hlasové službě.
A u internetu (je to taky zdarma):
Cena za přemístění v rámci budovy, přeložení a převod služby O2 Internetové připojení je zahrnutá v měsíční ceně za tarif služby.
Snekac
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod zip07 10. 5. 2011 12:46

Ahoj, nevíte, co přesně znamená třetí stránka v jejich ceníku:
http://www.o2.cz/file_conver/17713/Ceni ... 052011.pdf

konkrétně "Od 9. 5. 2011 do konce května 2011 dojde u stávajících Účastníků těchto tarifů ke změně podmínek tarifu na podmínky uvedené u dotčeného parametru za lomítkem."?
To když teď mám na faktuře "O2 Internet", tak se mi rychlost zvýší na 16M nebo mě automaticky převedou na VDSL, když nechci?
zip07
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jindra999 10. 5. 2011 14:42

To taky nechápu, jestli hodlají všechny přehodit na VDSL tarify. To by přece lidem vzdálenějším od ústředny nepomohlo a ještě všem měnit modemy...
jindra999
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Snekac 10. 5. 2011 16:02

Znamená to, že vás převedou na nové tarify, které, pokud máte dostupné VDSL, umožní i tuto technologii. Rozhodně ale nebudete automaticky měněni na VDSL, k tomu potřebujete modem. Tuto změnu si lze provést na http://www.zrychlujeme.cz.

Např: Původní internet za 750 Kč s rychlostí do 8 Mb je nyní Internet Optimal s rychlostí až 16 Mb, je-li dostupné VDSL.
Snekac
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod zip07 10. 5. 2011 16:49

Aha, takže pokud mám kvalitu linky pro ADSL 23 Mb/s a budu chtít zůstat u ADSL, tak mi stejně zůstane 8Mbit?
zip07
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Snekac 10. 5. 2011 19:03

Ta rychlost by neměla být závislá na technologii, měli by ti pustit maximum až do 16 Mbit, i když to bude jen ADSL
Snekac
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod zip07 10. 5. 2011 19:08

Dík, kéž by. Do teď se mi je vůbec nedařilo přesvědčit, aby mi 16Mbit dali, i když technici po proměření říkali, že by v tom neměl být problém.
zip07
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka