O2 - nová struktura služeb ADSL/TV/PEVNÁ

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod z.pepa 10. 5. 2011 19:50

Snekac píše:Ta rychlost by neměla být závislá na technologii, měli by ti pustit maximum až do 16 Mbit, i když to bude jen ADSL

To není pravda, pokud bude na ADSL tak mu 16 dají ale za vyšší cenu, u ADSL se nic nemění.
z.pepa
Junior

Odeslat příspěvekod Snekac 10. 5. 2011 20:19

No nicméně já vycházím z oficiálního ceníku, kde je napsána max rychlost v tarifu a není tam rozlišeno na technologie.
> Jak pokračuje kampaň za svobodu informací?
>> Pardon, o tom nelze mluvit.
Snekac
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod zip07 10. 5. 2011 20:36

No právě to nerozlišení na ADSL/VDSL mě taky dost mate.
zip07
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod z.pepa 11. 5. 2011 07:46

Zrychlení se týká jen přestupu na VDSL technologii, pokud tedy není dostupná zůstává služba beze změny.
z.pepa
Junior

Odeslat příspěvekod Snekac 11. 5. 2011 08:40

Nemůžu souhlasit,technologie se nerozlišuje, v rámci Internetu Optimal je maximum 16 Mb bez ohledu zda jde o ADSL či VDSL.
Snekac
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod symbian 11. 5. 2011 08:44

Objednal jsem si VDSL (aktiv - 25Mbit), modem mi zatím nepřišel. Včera mi zrychlili internet na ADSL na 16Mbit/0,75Mbit. Převedli mě v systémech na ten Optimal a jakmile mi přijde modem tak mě přehodí na ten aktiv.

To samé na druhé telefonní lince - tam jsem aktivoval VDSL (optimal - 16Mbit), modem zatím nepřišel. Včera mi zrychlili internet na ADSL na 16Mbit/0,75Mbit. Převedli mě v systémech na ten Optimal a jakmile mi přijde modem tak mě přehodí na ten VDSL optimal.

Vypadá to tak, že ty modemy umí ADSL2+ i VDSL (asi i VDSL2). Protože to přehození na VDSL probíhá několik hodin po zapojení.

Rychlost toho ADSL je synchronizována na 15997/757. Reálné rychlosti jsou 13881kbps/671kbps. Je to průměr z cca 30 měření.
symbian
Junior

Odeslat příspěvekod Snekac 11. 5. 2011 09:23

Modemy umí VDSL2, ADSL2+ a ADSL2. Parametry jsou na www.techzona.cz
Snekac
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod zip07 11. 5. 2011 10:16

Tak to snad vypadá, že bych se toho 16M ADSL mohl konečně dočkat. Držím si palečky :D
zip07
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod zip07 25. 5. 2011 17:59

Tak mě převedli na Internet Optimal, ale rychlost mi na ADSL odmítaj zvýšit. Jeden to slíbí, ale už se neozve, druhej říká, že u ADSL je u Internet Optimal rychlost jen 8Mbit a třetí řekne, že mi tam těch 16Mbit klidně dá, ale jen když jim podepíšu novej závazek. Už jsem mluvil s mnoha lidma a každej mi říkal něco jinýho. Už asi 5 techniků mi slíbilo rychlost navýšit a zatím jediný, co udělali bylo, že mi (zřejmě naschvál) zarušili linku, takže místo teoretický max. rychlosti 22Mbit už mám jen 17. Je tady někdo, komu tu rychlost navýšili?
zip07
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Miroslav Trčka 26. 5. 2011 14:44

Dobrý den,

důležitá je dostupnost na lince. Jestli jste záležitost ještě nevyřešil a máte zájem, na konkrétní nastavení Vaší linky se můžeme podívat. Stačí, když vyplníte formulář, který mi pošlete vybráním mého jména v kolonce Facebook kontakt :-)

S přáním hezkého dne
Naposledy upravil Fíla dne 26. 5. 2011 18:30, celkově upraveno 1
Důvod: Necitujte prosím předchozí příspěvek, jelikož je zřejmé, že reagujete právě na něj.
Miroslav Trčka, Guru pro Social Media, O2
Miroslav Trčka
Zástupce operátora

Odeslat příspěvekod zip07 26. 5. 2011 19:11

Jo, vyřešil jsem to. Rychlost teda ještě nastavenou nemám, ale prej mít budu, ale abych dostal 16Mb, musel jsem si objednat 24 Mb! O2 logika (rozuměj zlodějna) v praxi!
zip07
Kolemjdoucí

Předchozí stránka