od Morx 13. 7. 2009 13:02
Tak mě napadlo udělat malé srovnání, O2 T!P RELAX a O2 ZERO, abychom věděli, kam jsme se posunuli:
O2 pochopitelně zrušilo špičku, jak je zvykem u novějších tarifů, což pochopitelně znamená cenu někde mezi. RELAX měl volání ve špičce, poměrně drahé - 6,45Kč. Oproti tomu, ale na bezplatný paušál nabízel příjemně levné volání mimo špičku 3,57Kč. ZERO se vydává střední cestou mezi cenami, když nabízí volání po celý den za 5,90Kč. Oproti původní ceně ve špičce jsme klesli "jen" o 55 halířů za minutu, ale oproti mimošpičkovému volání je zde nárůst o 2,33Kč, což je dost patrné.
Cena SMS se u ZERO snížila spíše symbolicky o 12 halířů (z 2,02Kč na 1,90Kč). Jediná patrná výhoda je výrazné sníženě cen MMS a to na současný standart O2. Oproti T!P RELAXU (9,28Kč) nabízí ZERO odeslání MMS za 5,90Kč.
Asi není překvapením, že největšího zlevnění se dočkala nejméně využívaná služba. Osobně upřímně lituji, že jsem se pozdě dozvěděl (až dnes), že O2 T!P RELAX již nebude možné získat a příliš dlouho odkládal jeho pořízení.
Asi poslední věcí,kterou bych ještě zmínil je, že O2 na nový tarif až překvapivě aktivně láká zákazníky. Při aktivaci během července dostanete na zbytek měsíce 100 volných SMS zpráv do všech sítí. Navíc máte možnost nastavit si částku, ke které když se tím, co provoláte přiblížíte, operátor Vás upozorní SMSkou (na 80% a pak 100%). Částku můžete kdykoli zdarma změnit, musí se však pohybovat v rozmezí 300Kč a 9 999Kč Služba však bude plně funkční až 1.8.2009
Další velkou nepříjemnou novinkou je, že pokud po 12 měsíců budete mít nulové vyúčtování, číslo Vám zruší.
EDIT: A naprostý vrchol, který jsem se dozvěděl až níže v tématu - Oproti O2 T!P RELAX, kde byla první minuta účtována vcelku a další po vteřinách, nový tarif O2 ZERO přichází se zastaralým účtováním každé započaté minuty
Pozn.: Ceny jsou uvedeny vč. DPH
.
Zajímavosti:
o Při aktivaci po Vás může operátor požadovat zálohu 200 Kč, která je vratná po 3 po sobě následujících měsících, ve kterých včas a řádně zaplatíte fakturu.
o Na jednu osobu (RČ / IČ) je možné pořídit max. 3 tarify O2 ZERO
o Dle očekávání jsou zde výrazně omezeny doplňkové služby. Z Roamingů je možné si pořídit jen O2 eurotarif a z jiných služeb jen O2 Internet v mobilu.
Naposledy upravil
Morx dne 13. 7. 2009 13:40, celkově upraveno 1