Predrazeni operatori

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod KIMI1492 15. 7. 2009 08:34

Zakladam toto tema na pokracovani diskuze z clanku od Alese o cenach tuzemskych operatoru v porovnani s Evropou . Jestli jiz toto tema existuje tak se omlouvam , ale nenasel jsem podobne tema .
FORZA FERRARI !!!
KIMI1492
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod STaTOM 15. 7. 2009 09:59

Jsou nechutně drazí. V porovnáním na západ od nás.Stejně jako banky, Škoda, Ikea, poskytovatelé kabelové TV a netu, služby, Pilsner Urqell, PHM (v přepočtu na kupní sílu)............A jiné to dalších pár let nebude tak si na to zvykněme ;-) Někde se totiž nadnárodní společnosti musí finančně zahojit, když krvácí a ostře konkurenčním trhu jinde. Nejsou to charity, ale společnosti zaměřené na generování zisku.
-use your brain-
STaTOM
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Aleš P. 15. 7. 2009 10:01

externí redaktor e15.cz/finexpert a mobilmania.cz
Aleš P.
Redaktor MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod ProdavacMobilu 15. 7. 2009 10:16

Jak na to tak koukam, tak to neni jen o tom, ze vsude maji levnejsi dotovane mobily, ale vsude maji i pausaly s tisicema volnych minut a sms. Z tech nasich operatoru se mi chce :-!
Dal sem se na on-line poker
ProdavacMobilu
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod sonix 15. 7. 2009 10:25

Jak už tady někdo napsal, bylo by zajímavé přepočítávat zahraniční ceny dle kupní síly (asi nejlépe porovnáním průměrných mezd). Oficiální kurz přepočtu měn je tvořen uměle a neodpovídá zcela skutečnosti.
sonix
Junior

Odeslat příspěvekod Aleš P. 15. 7. 2009 10:27

sonix : To je sice pravda, ale myslím, že i tak to stačí.
Aleš P.
Redaktor MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Tonda512 15. 7. 2009 10:50

Já jsem to jen tak letmo projel, ještě ke všemu jsem počítal s tím přepočtem kupní síly z roku 2005(novější jsem nedohledal). Nebudu zacházet do detailů a počítat to na haléř přesně, vezmu to jen tak obecně.
Oni jsou tam takové rozdíly, že ta přesnost ani není třeba.

I po přepočtu podle cen zboží apod. mají rakušané kupní sílu za jeden rok vyšší, než my. A to přesně jednou tolik (my=8 265 euro, oni=17 531 euro).
Tož vychází mi z toho, že oni za 1200Kč dostanou 2000minut (0,6Kč/1min) a u nás..

Jako nejvhodnější mi přišel ke srovnání tarif Kredit 1000 HIT, kde je cena 2,90Kč/1min.

Takže buď blbě počítam, nebo u nás stojí volání 5x více než u našich sousedů, a to ještě když k tomu přidáme tu kupní sílu, že mají jednou větší, tak....no voláme za 10x tolik peněz u toho samého operátora...

Další věci jako že k tomu mají internet a dotovanej telefon to už jsme jinde no...
Tonda512
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod KIMI1492 15. 7. 2009 10:54

ProdavacMobilu píše:Jak na to tak koukam, tak to neni jen o tom, ze vsude maji levnejsi dotovane mobily, ale vsude maji i pausaly s tisicema volnych minut a sms. Z tech nasich operatoru se mi chce :-!

Naprosto souhlasim , u t-mobilu za 1000 (KREDIT 1000) kc ziskam 344 minut a tam 1000 sms , 2000 minut, 3GB internetu a k tonu jeste iphona
FORZA FERRARI !!!
KIMI1492
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod KIMI1492 15. 7. 2009 10:57

Tonda512 píše:voláme za 10x tolik peněz u toho samého operátora...

Tak to je sila , podle mne toto uz neni normalni .
FORZA FERRARI !!!
KIMI1492
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Tonda512 15. 7. 2009 11:02

No možná tam mám nějakou trhlinu, ale nic tam nevidim.

Docela dobrá je představa, že by nás takhle škubali všichni...elektrárny, plynárny, benzinky..

A tak mě ještě napadlo. V současné době hovory v podstatě nepřijímám, jen odchozí, protože mám retenci O2 tak ostatní neutrácí a jenom mě prozvoní nebo napíšou sms a já volam zpět. Kdybych si vzal ten tarif v rakousku, tak mam volání u nás v rámci tarifu, takže bych takhle mohl fungovat dále tady s tímto tarifem :-)
Nebo jsou nějaké další poplatky které jsem nezmínil, kdybych ten jejich paušál používal u nás?
Tonda512
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Aleš P. 15. 7. 2009 11:11

Tonda512 píše:Docela dobrá je představa, že by nás takhle škubali všichni...elektrárny, plynárny, benzinky..
Já mám za to že to tak je. Máme české platy a německé ceny v tomto.
Aleš P.
Redaktor MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod KIMI1492 15. 7. 2009 11:25

ted jsem psal t-mobilu a oni mi odepsaly ze zavisy cena na marketingove strategii spolecnosti a na stavu na danem trhu
FORZA FERRARI !!!
KIMI1492
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod STaTOM 15. 7. 2009 11:31

Prostě to přepočítávat tak jednoduše nejde.....40 let tu byl skanzen, takže je to tu jinak než na západ od nás. Všichni kdo tu opěvují láci britských operátorů určitě neplatí londýnský nájem apod. prostě se srovnává nesrovnatelné. Navíc náš minitrh si nemůže moc diktovat. Taky dám určitě větší slevu tomu kdo u mě koupí 1tis. kusů a neprudí se dvěma. :-))
-use your brain-
STaTOM
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Tonda512 15. 7. 2009 11:38

Přesně proto tam je ale ten přepočet kupní síly, protože ta počítá s tím, že v Rakousku se žije za větší peníz než u nás, ale ukazuje to, co si můžeš dovolit.

Kdyby se to bralo jen podle mzdy, tak nejlépe se mají lidé v Dánsku, ale ve skutečnosti to tak není, protože tam mají draho...
Tonda512
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod ProdavacMobilu 15. 7. 2009 12:01

STaTOM:

Proc pises o londynskem najmu? Tady snad nekdo srovnaval najmy v Praze na vaclavaku s nejakou dedinou na morave? NE a stejne u nas vsichni plati stejne "draze" za sluzby operatorum. Toto je jen jeden z mnoha duvodu proc je lepsi nasi republiku opustit.
Dal sem se na on-line poker
ProdavacMobilu
Mírně pokročilý

Další stránka