Vodafone Tarify na míru (FAQ + nový systém a účtování)

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Váš názor na Tarify na míru?
Jsou lepší než předchozí, líbí se mi 31 %  27%  [ 31 ]
Pro mne to není ani výhoda, ani nevýhoda 14 %  12%  [ 14 ]
Zdají se mi horší, než původní Nabito 61 %  54%  [ 61 ]
Konečně změna, ať je jakákoliv 6 %  5%  [ 6 ]
Celkem hlasů : 112

Odeslat příspěvekod speedy 3. 3. 2010 09:00

Dnes chystá Vodafone tiskovou konferenci k uvedení nových tarifů. Proto zakládám toto téma, abychom zde mohli diskutovat o novinkách hned, jak se dostanou nějaké informace z tiskovky ven.
-------------------------------------------------------------
Základní Tarif na míru je bez aktivního balíčku a tedy s nulovým paušálem, dle potřeby si můžete aktivovat balíček minut, SMS, Kamarády, data apod.

:idea: Ceník balíčků v rámci Tarifů na míru
:!: Informace k účtování balíčků v novém systému
:!: Je libo dobíjet Tarif na míru? (článek)
:!: Průvodce novým systémem na webu Vodafonu

FAQ

:?: Kdy dojde ke změně při přechodu ze starších tarifů na TNM?
V novém systému probíhá změna ihned, je tedy lepší ji provést těsně před koncem vašeho účetního období. Pokud provedete změnu s operátorem na lince, je možné požádat o změnu až od nového období. Ve starém systému lze jen s operátorem a vždy od nového období.

:?: Dotované telefony a jejich hranice
Do minimálního plnění se počítají paušální poplatky ve vašem Tarifu na míru a také využité služby nad rámec tarifu. Závazek je tradičně 6 měsíců, hranice plnění: MMP 277 Kč, MMP 477 Kč, MMP 777 Kč, MMP 1177 Kč, MMP 2177 Kč. Při nesplnění MMP v měsíci je doúčtována částka chybějící do jeho splnění, při výpovědi pak celá cena telefonu (dotace).
Jak to funguje na starém systému:
Dotované telefony a jejich hranice
Do minimálního plnění se počítají služby ve vašem Tarifu na míru. Závazek tradičně 6 měsíců, hranice plnění:
MMP >277 Kč, MMP >477 Kč, MMP >777 Kč, MMP >1177 Kč, MMP >2177 Kč
Počítá se: Program Kamarádi, Kamarádi ze všech sítí, Balíčky volání, Balíčky SMS, Internet v mobilu, Připojení na stálo, VPN firma neomezeně, Připojení ze zahraničí na stálo, Business email plus, Pravidelné podrobné vyúčtování, Hlasová schránka pro pokročilé, Web SMS standard, Web SMS partner, Balíček MMS naplno

:?: Jak se bude uplatňovat služba Po svém?
Za zpoplatnění hovoru s živým operátorem (30 Kč) získáte slevu 10% na měsíční poplatek za služby (tedy balíčky), které tvoří Váš Tarif na míru. Na hovorné a SMS nad rámec tarifu se další sleva nevztahuje.

:?: Opravdu již nebudu dostávat papírovou fakturu?
Ne, běžně bude všem zákazníkům nastavena elektronická faktura i bez služby Po svém. Na požádání však můžete zdarma mít i tištěné vyúčtování. Poslední vyúčtování najdete i při výpadku samoobsluhy na https://vyuctovani.vodafone.cz

:?: K Tarifům na míru již nejde aktivovat Připojení na dlouho?
Ne, tento tarif půjde pouze ke starším tarifům.

:?: Kolik bude stát SMS na Slovensko?
SMS do zahraničí nově stojí 2,50 Kč.

:?: Má tarif za 0 Kč nějaká omezení?
Ano, pokud na něm nebude 13 měsíců žádná aktivita, může být SIM deaktivována.

:?: Převádí se zbylé jednotky z balíčků? Jak to je se změnou balíčku?
Ano převádí se do následujícího období, kde se čerpají jako poslední. Při změně balíčku probíhá změna okamžitě a případné zbylé minuty se sloučí s novými. Takto sloučené minuty vám mohou být všechny převedeny dle pravidla výše. Pozor na to, že se neplatí za poměrnou část období, nový balíček je vždy naúčtován okamžitě celý. Kvůli této změně tak může mít každý balíček své vlastní účetní období (obnovovací den).
Vodafone v centru péče píše:Když si změním balíček v rámci Tarifu na míru uprostřed zúčtovacího období, jakým způsobem mi ho naúčtujete a odkdy ho budu moci využívat?
Ano, k převodu nevyužitých volných jednotek dojde, i když zvýšíte nebo snížíte počet jednotek v balíčku. V tomto případě nové i převedené jednotky sloučíme a pokud je nestihnete vyčerpat, převedeme je do dalšího měsíčního cyklu.

Výjimkou je změna z Neomezeného hlasového balíčku nebo Neomezených SMS, ve kterých není stanoven počet volných jednotek. Proto v tomto případě doporučujeme nastavit „neobnovování“ balíčku a teprve poté aktivovat novou službu.

Převádí se zbylé jednotky z balíčků?
Ano, ale jen do následujícího období a čerpají se až po aktuálně přidělených. Pozor - pokud balíček změníte, jednotky se nepřevedou. Pokud si tarif aktivujete v průběhu ZO, zaplatíte poměrnou část za balíček, ale jednotky dostanete celé.

:?: Jaké známé služby nepůjdou s TNM kombinovat?
Připojení na dlouho, Flexi limit, Odměna za inkaso, Program rodina, Program na pevnou (a mimo špičku), všechny staré balíčky kromě MMS Naplno
Jaké známé služby nepůjdou s TNM kombinovat?
Připojení na dlouho, Program Doporuč a získej, Flexi limit, Studentská nabídka, Odměna za inkaso, Program rodina, Zvýhodněný tarif, Program na pevnou (a mimo špičku), všechny balíčky kromě MMS Naplno

:arrow: Vodafone Na míru: nové tarify jsou na světě
:arrow: Tisková zpráva Vodafonu
:idea: Právní podmínky
:arrow: Oskar se definitivně poroučí s příchodem Míry
Naposledy upravil Snekac dne 18. 4. 2011 09:26, celkově upraveno 25
Důvod: Aktualizováno
speedy
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Aleš P. 3. 3. 2010 09:22

To se dozvíte už velmi brzy. Hned po skončení tiskovky navíc budou k dispozici čtenářům MobilMania.cz zástupci operátora, kteří na live chatu zodpoví všechny dotazy týkající se nových tarifů. Takže zůstaňte naladěni :)
externí redaktor e15.cz/finexpert a mobilmania.cz
Aleš P.
Redaktor MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod speedy 3. 3. 2010 09:35

Toto bych si s dovolením vypůjčil z Twitteru Vodafonu

"Přípravy na dnešní tiskovou konferenci vrcholí. Po čtyřech letech dnes představíme novou tarifní strukturu! Doufáme, že budete spokojeni."

Vydáno cca před 30 minutami.
speedy
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod wit.cz 3. 3. 2010 09:49

trochu bych to očekávání mírníl, revoluce se konat nebude, přecházet k VF všichni také nebudou :)
<- Pod obrázkem najdete odkaz na platformu Portu, kde po registraci získáme oba 3 měsíce bez poplatků. Díky, kdo jste využil.
wit.cz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Snekac 3. 3. 2010 09:50

Konečně i live chat :) I když zrovna Vodafone komunikuje skoro pořád.
> Jak pokračuje kampaň za svobodu informací?
>> Pardon, o tom nelze mluvit.
Snekac
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod frogggias 3. 3. 2010 10:06

Taky bych to neviděl na nějakou velkou revoluci. Ale hlavně že se něco děje. Navíc podle všech okolností předpokládám, že Vdf konečně spustí 3G v Brně (levnější datový tarif, 3G síť detekovatelná na dost místech).
frogggias
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Prochaine 3. 3. 2010 10:17

V kolik bude ta tisková konference?
Škoda Superb 2,0 TDI 140kW DSG (MR 2016)
Prochaine
Junior

Odeslat příspěvekod petrik88 3. 3. 2010 10:32

Můžete se redakce v této souvislosti zeptat na BIS/BES u Vodafonu? Děkuji
petrik88
Junior

Odeslat příspěvekod wit.cz 3. 3. 2010 10:43

No, tak po prvním podívání mi to pořád přijde drahé, pro segment lidí, kteří hodlají utratit 100 - 200 korun v podstatě žádná sleva.
<- Pod obrázkem najdete odkaz na platformu Portu, kde po registraci získáme oba 3 měsíce bez poplatků. Díky, kdo jste využil.
wit.cz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Snekac 3. 3. 2010 10:47

No přes mobil se to analyzuje těžko,ale celkem zklamání zatím.
napadá mě co převod minut, a co bude se zvýhodněním pro studenty?
> Jak pokračuje kampaň za svobodu informací?
>> Pardon, o tom nelze mluvit.
Snekac
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod zivan 3. 3. 2010 10:53

Prijde mi to jako drobna zmena, rozhodne zadna revoluce. Soucasne tarify + vybrane balicky a z toho udelane moznosti kombinaci. SMS zdrazily bez balicku z 1,20Kc na 1,50Kc, minuty jsou priblizne za stejne penize. Novinkou je tarif za 0 a neomezeny.

Revolucni tarifikace 1+1 taky nikde, alespon zustalo 60+1.

Edit:
Urcite bude nejaka nutnost pouzivat kartu, jinak by spouste lidem v supliku lezely karty s tarifem za 0.
Naposledy upravil Tonda512 dne 3. 3. 2010 11:18, celkově upraveno 3
Důvod: Na zadost jednoho z redaktoru MM.cz odstranen odkaz na konkurecni web.
Motorola Edge 20; HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
zivan
Pokročilý

Odeslat příspěvekod kolda55 3. 3. 2010 10:57

Zatím těžké zklamání ! Mě to vychazí oproti jejich normálně nabízené retence na tarify nabito neskutečně drahé ! A pokud budu chtít tarif bez toho aniž bych platil něco měsíčně tak sms i volání vyjde dráž než teď na předplacence.
Myslel jsem že Vodafone přijde ze sekundovou tarifikací a s SMS do vlastní sítě zdarma. Podle mého je to šílený propadák....lepší je si co nejrychleji vyřídit retenci na tarify Nabito, pokud mě budou chtít Nabito s retencí vzít tak u vodafonu končím.
kolda55
Junior

Odeslat příspěvekod speedy 3. 3. 2010 10:59

Docela by mě zajímalo, jak to bude u nových tarifů se zvýhodněním za inkaso. Já mám Nabito 120 a oproti němu mě to vychází dražší! Doufám, že na nové tarify nebudou všichni převáděni povinně...
speedy
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Qual 3. 3. 2010 10:59

Nějaké to zvýhodnění pro studenty by mě taky zajímalo. Jinak, čekal jsem trošku víc...
Qual
Junior

Odeslat příspěvekod kolda55 3. 3. 2010 11:08

No pokud bude to převádění povinné tak jednoznačně končím. Spíš mě zajímá zda bude vůbec ještě možnost si vzít k nabitým tarifům (ti co na nich zůstanou) zvýhodněný telefon.Uvažuji zda si nezvednu retenci z nabito 350 na 700,když jde vodafone do sra.ek.Takový paskvil vymyslet...
kolda55
Junior

Další stránka