Skylink již před nějakou dobou zrušil separátní “servisní poplatek” pro balíček Digital a nuceně nabízí jako nejnižší variantu placené TV balíček Mini za 209 Kč (těch pár programů navíc vůbec nepotřebujeme). Konkrétně kartu Skylink nevyužívám já, ale našla využití v rodině. Babička nechce DVB-T a na IP TV zase zase internet. Satelitní Skylink jí léta vyhovuje.
Takže opravdu to beru jen za rozdíl cen služeb a benefituji na tom, že mohu sledovat HBO v rámci Skylink Live TV a v appce na TV službu Max - skutečně jen za těch 26 Kč měsíčně. Tudíž benefit T-Mobilu (Max ve vyšším tarifu) pro mě větší hodnotu nemá… Ale to je samozřejmě můj individuální názor.
-- 26. 6. 2024 20:05 --
hurec píše:Snížili fup v EU. Dají mi alzaplus za pár korun, nějaké security internetu o ničem a HBO, které fakt nechci? A zdraží o cca 200kč/měsíc? Si dělají srandu ne?
FUP v EU se počítá jako:
- “cena paušálu bez DPH” / (1,55x25,078) x 2 = objem dat
- přičemž 1,55 je cena za 1 GB dat v rámci EU (v EUR bez DPH), která od 1.1.2025 bude nižší - 1,30
- 25,078 je průmer kurzu CZK vs. EUR, platný od 15.5.2024
Vloni byl kurz EUR nižší a navíc zaokrouvali o nejméně 1-2 GB více nahoru, nyní u řady Next zaokrouhlují přesně na nejbližší celý GB.
A mimochodem, od 15.5. se u všech tří operátorů potichu díky vyššímu kurzu zvedla i cena zahraničního volání do EU a SMS (také regulováno EU regulací).
Více o regulaci zde (strana 3.):
https://ctu.gov.cz/sites/default/files/ ... 024-05.pdf