Zajímavé čtení.... tak doplním ze zkušenosti...
... nabídka na webu opravdu není kompletní u žádného operátora, umí nabídnout i méně za méně viz. popis vodafonu, nebo u O2 ti nabídnou tarif neo bílý (neomezené volání + 0,5GB dat) .....
... k vyjednávání s retencí - nesouhlasím s Milošem, dost záleží na tom koho chytneš na druhé straně (to platí i pro přechod, nabídky apod.)..... osobní zkušenosti říkají, že když se nabídka nelíbí, slušně ten hovor ukonči třeba větou "děkuj, ještě si to rozmyslím", zavěs a zavolej znovu (klidně okamžitě, nebo za hodinku)... velmi se mi toto osvědčilo (operátoři nastavili své systémy na miliony slev, tarifů a kombinací, takže Ti telefonisti znají jen základ a když se snaží a vůbec ví jak tak umí zázraky)....
Mj. ukázka co umí je tato: měl jsem na jednom čísle u O2 jejich tarif s 12GB dat ceníkově za 750 Kč slevy 400Kč, takže za 350 Kč. Chtěl jsem to změnit směrem dolů na 4GB dat a dáma mi poslala že OK že to bude 4GB za 600Kč z ceníku - 200Kč sleva - tedy zaplatím za horší služby o 50 Kč víc... řekl jsem že se rozmyslím, pak nabídku v jejich systému odmítl a zavolal znovu... nově jen změnili tarif 4GB ceníkově 600Kč a sleva 400Kč zůstala, tedy na tom čísle platím 200 Kč za neomezené volání, neomezené SMS a 4GB dat.
základ pro vyjednávání je nabídka O2 Family tady
https://www.o2family.cz/volani/limitovana-nabidka/ - z toho lze ještě srazit 300 Kč pokud faktura bude bude přes 600 Kč za Airbanku ze které zaplatíš a protočíš tam 10000Kš/měs.
Vodafone a T-mobile umí obdobné či lepší ceny jako O2 Family bez Airbank - je to vidět v kategii přejděte k nám a tarify pro mladé (obdobné ceny lze i dle řady poznatků zde získat trvale a nejen na 3 měsíce)....
Všechny nabídky vypadají jako limitky, ale reálně jsou dostupné všem natrvalo.
Úžasný je přístup O2. Pokud jdeš od jiného operátora, tak ti Family dají rovnou, pokud jsi u nich tak jen když znáš "tajné" číslo (heslo) a název organizace, nebo znáš tel. číslo někoho kdo to má.... prča je že nejznámější je Heslo: 39, název společnosti: Ministerstvo obrany a Armáda ČR - to je určeno pro vojáky, veterány, aktivní zálohy a zaměstnance MO - včetně příbuzných a kamarádů. Vezmu-li jen základní skupinu tak 40 tis. lidí a celkem tipuji tak 0,5-1 mil. osob jako cílovou skupinu této kombinace. Další přístup má třeba Svaz lyžařů ČR, také nezanedbatelná skupinka se spoustou dalších lidí kolem (je to mj. i každé dítě co pravidelně lyžuje v oddíle).
Na rozdíl od retence a vyjednávání (vč. samotného O2) je O2 Family veřejná, získáš ji i bez jediného telefonátu a není časově omezená. Pokud si netroufá někdo na vyjednávání tak je to cesta. Pokud chceš zůstat u Vodafone, tak tímto argumentuj, můžeš zmínit, že kamarád je v aktivní záloze, nebo strýc že byl v jugoslávii.... Ale neboj oni všichni ostatní ví, že by jsi to dostal na telefonát i bez reference....