Retenční nabídky Vodafone (vše kromě Tarifomatu)

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Kubík Čejvenků 28. 1. 2024 17:59

Ne, těch 20GB dat bylo jenom proto, že jsem byl líný sledovat, jestli jsem na wifi nebo na mobilních datech. Většinou to používám když jsem v dosahu stejné wifi, na které jsou připojené ty kamery.
Vlastně mě Vodafone odvykne závislosti na neomezených datech O:-)
Jinak má Milos pravdu, že s vyjednáváním je to u mě slabota. :shock:
Asi je to i tím, že vím, že pracovnice na druhé straně linky je také jenom zaměstnanec, který si potřebuje vydělat a živit rodinu a pokud bych na ní nějakou náhodou vymohl velkou slevu, bude to pro ni negativní.
Kubík Čejvenků
Junior

Odeslat příspěvekod ttc1 29. 1. 2024 08:55

Zajímavé čtení.... tak doplním ze zkušenosti...

... nabídka na webu opravdu není kompletní u žádného operátora, umí nabídnout i méně za méně viz. popis vodafonu, nebo u O2 ti nabídnou tarif neo bílý (neomezené volání + 0,5GB dat) .....

... k vyjednávání s retencí - nesouhlasím s Milošem, dost záleží na tom koho chytneš na druhé straně (to platí i pro přechod, nabídky apod.)..... osobní zkušenosti říkají, že když se nabídka nelíbí, slušně ten hovor ukonči třeba větou "děkuj, ještě si to rozmyslím", zavěs a zavolej znovu (klidně okamžitě, nebo za hodinku)... velmi se mi toto osvědčilo (operátoři nastavili své systémy na miliony slev, tarifů a kombinací, takže Ti telefonisti znají jen základ a když se snaží a vůbec ví jak tak umí zázraky)....
Mj. ukázka co umí je tato: měl jsem na jednom čísle u O2 jejich tarif s 12GB dat ceníkově za 750 Kč slevy 400Kč, takže za 350 Kč. Chtěl jsem to změnit směrem dolů na 4GB dat a dáma mi poslala že OK že to bude 4GB za 600Kč z ceníku - 200Kč sleva - tedy zaplatím za horší služby o 50 Kč víc... řekl jsem že se rozmyslím, pak nabídku v jejich systému odmítl a zavolal znovu... nově jen změnili tarif 4GB ceníkově 600Kč a sleva 400Kč zůstala, tedy na tom čísle platím 200 Kč za neomezené volání, neomezené SMS a 4GB dat.

základ pro vyjednávání je nabídka O2 Family tady https://www.o2family.cz/volani/limitovana-nabidka/ - z toho lze ještě srazit 300 Kč pokud faktura bude bude přes 600 Kč za Airbanku ze které zaplatíš a protočíš tam 10000Kš/měs.
Vodafone a T-mobile umí obdobné či lepší ceny jako O2 Family bez Airbank - je to vidět v kategii přejděte k nám a tarify pro mladé (obdobné ceny lze i dle řady poznatků zde získat trvale a nejen na 3 měsíce)....

Všechny nabídky vypadají jako limitky, ale reálně jsou dostupné všem natrvalo.
Úžasný je přístup O2. Pokud jdeš od jiného operátora, tak ti Family dají rovnou, pokud jsi u nich tak jen když znáš "tajné" číslo (heslo) a název organizace, nebo znáš tel. číslo někoho kdo to má.... prča je že nejznámější je Heslo: 39, název společnosti: Ministerstvo obrany a Armáda ČR - to je určeno pro vojáky, veterány, aktivní zálohy a zaměstnance MO - včetně příbuzných a kamarádů. Vezmu-li jen základní skupinu tak 40 tis. lidí a celkem tipuji tak 0,5-1 mil. osob jako cílovou skupinu této kombinace. Další přístup má třeba Svaz lyžařů ČR, také nezanedbatelná skupinka se spoustou dalších lidí kolem (je to mj. i každé dítě co pravidelně lyžuje v oddíle).

Na rozdíl od retence a vyjednávání (vč. samotného O2) je O2 Family veřejná, získáš ji i bez jediného telefonátu a není časově omezená. Pokud si netroufá někdo na vyjednávání tak je to cesta. Pokud chceš zůstat u Vodafone, tak tímto argumentuj, můžeš zmínit, že kamarád je v aktivní záloze, nebo strýc že byl v jugoslávii.... Ale neboj oni všichni ostatní ví, že by jsi to dostal na telefonát i bez reference....
ttc1
Junior

Odeslat příspěvekod Kubík Čejvenků 29. 1. 2024 09:01

Díky za sdílení zkušeností s O2.
Ty ceny a slevy, co jste dosáhl znějí dost zajímavě.

I ta rada o tom zavolat ještě jednou a bavit se s jinou pracovnicí. Já jsem nabyl pocit, že mi "přidělili" jednu konkrétní.

Každopádně mám díky všem příspěvkům zde již mnohem lepší přehled, jak to asi funguje.
Kubík Čejvenků
Junior

Odeslat příspěvekod Kubík Čejvenků 31. 1. 2024 07:35

Tak poslední "retenční" příspěvek. Definitivně jsem u Sazka mobilu (což je stený majitel :shock: )
Poslední tři pracovní dny jsem měl od nich jedno zmeškané volání denně - respektive mě prozvonili. Stál jsem vedle telefonu.
Když jsem tam včera zavolal, abych se zeptal co to má být, tak prej chtěli nějaké hodnocení.
Já ten korporát miluju :-D
Když potřebuješ 5 hvězdiček, tak ty zákazníky, u nichž předpokládáš negativní hodnocení, "jakože nezastihni". ;-]
Já bych jim jenom řekl, že u mě s tím, že mi sleví za 19 let "věrnosti" na cenu, kterou dávají každému z ulice o němž nic neví, jaksi nejsou už ničím zajímaví. A že tu věrnost bychom mohli volně zaměnit za hloupost.

Už to není ta stará dobrá parta od Oskara. V minulosti měli jednu velkou výhodu a zásluhu, že zaváděli novinky ve prospěch zákazníků, aniž by je k tomu tlačila legislativa. Ostatní dva velcí operátoři si tady dělali bezrizikové podnikatelské prostředí různýma vychytávkama, se kterýma by v dnešní době měli maximálně tak dva zákazníky.

Nu, digitalizaci a smartizaci české společnosti zdar! :tleskani
Kubík Čejvenků
Junior

Odeslat příspěvekod Milos 31. 1. 2024 09:03

BTW, vlastníkem SAZKAmobilu je stále ještě SAZKA. Prodej operátora SAZKAmobil Vodafonu musí ještě schválit ÚOHS, k dokončení prodeje by mělo dojít v první polovině letošního roku.
Milos
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Hawkey12345 2. 2. 2024 09:15

Tak jsem včera vygeneroval OKU, dnes ráno volala nějaká bába, řekl jsem ji, že mám nabídku od O2 family neomezený za 6 stovek mínus 3 stovky od Airbank. Řekla že na 6 stovek se dostane, ale níže ne, poděkovala, že jsem byl jejich zákazníkem a položila. Čekal jsem, že nabídnou alespoň něco, když jsem u nich byl snad 15 let... :-D
Hawkey12345
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Milos 2. 2. 2024 09:36

Jaký tarif jsi měl do teď? A jaký tarif ti nabídla za těch 6 stovek?
Se divím, že ti nenabídla třeba Neomezený Super (rychlost 10Mb/s) za 418Kč, viz. viewtopic.php?p=13662818#p13662818
Milos
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Hawkey12345 2. 2. 2024 09:51

Momentálně ještě prehistorický bez dat za pár kaček (přetransformovaný z tehdejšího ČD tarifu), ale řekl jsem ji co nyní chci a ani nezkusila nic nabídnout, odpálkovala mě a položila. No nic, O2 s AB a uvidíme kam půjdu až tu akci AB ukončí.

Edit: mám druhou datovou sim, takže vše slučuji pod jednu.
Hawkey12345
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kpt.Picard 2. 2. 2024 10:01

Tohle jsem nikdy nepochopil, proc si nechaji utect cloveka, o kterym vi, ze plati, proste vsechno. A radeji daji lepsi cenu novemu... Stacilo by prece jen rict, ze se nedostanou na min, nez 418. Ja bych to vzal, kdyby me to nabidli...
kpt.Picard
Junior

Odeslat příspěvekod Hawkey12345 2. 2. 2024 10:14

Já asi taky, bylo by to bez starostí.
Hawkey12345
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Kubík Čejvenků 2. 2. 2024 11:13

Potvrzuje moji teorii, že jim nejde primárně o počet oveček, ale o to, kolik v průměru dostanou z těch, které jsou právě v ohrádce.

A už vůbec nehraje roli, jak dlouho je jeden klientem. Novému nabídnou ihned lepší sazbu, než starému známému klientovi.

Zřejmě mají spočítané, že se nějaké procento bude přelívat mezi jednotlivými operátory. Náklady na to, posílání modemů, nové simky stejně zaplatí zákazník.

Ta hra na slevu nebo také "neveřejné ceny" je postavená na psychologii. Lidi, co něco usmlouvají se cítí happy, protože dostali slevu. Jenomže neví, že jiní dostali ještě o desítky procent větší.
Spousta lidí to neřeší vůbec a jsou happy a platí co jim napíšou, včetně toho, že se to pomalu navyšuje. A ve stejnou dobu jiní dostávají poloviční sazby.

Cíl jediný. Co možná nejvyšší průměrná cena, počet zákazníků nehraje roli.
Kubík Čejvenků
Junior

Odeslat příspěvekod Milos 2. 2. 2024 11:42

@Kubík Čejvenků: Slevy kolem 50% dokáže dát Vodafone novým i starým zákazníkům. Důležité je ale vědět, jaký konkrétní tarif ten nový či starý zákazník má či požaduje. Tobě Kubíku přece ve finále taky nabídli cenu 705Kč u nejvyššího tarifu, který normálně stojí 1450Kč, což je sleva skoro 52%. O nižší tarif Neomezený Super za 418Kč jsi je nepožádal.

@Hawkey12345: Víš jaký tarif ti nabídla za těch 600Kč? Žádal jsi ji o nabídku na nějaký konkrétní tarif (například Neomezený Super) nebo jsi jen řekl, že chceš "neomezený tarif"?
Milos
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Kubík Čejvenků 2. 2. 2024 12:08

Občas to Miloši může platit.

Jakmile by se ale začalo větší procento klientů, kteří nemají doposud tušáka o "slevách" o ně hlásit, tak by začala klesat průměrná cena na klienta a potom by SW na "retenčním" začal operátorům ukazovat, jiné (nižší) slevy. Třeba jenom o koruny nebo desetikoruny.

Takže jde o to, kdy dotyčný zavolá. Možná každý klient má i nějaké skóre. Věrnost je v něm ale podle mého názoru z hlediska samotného klienta negativní, protože pokud jako já po 19 let nediskutoval o ničem a bral, co nabídli, tak proč by mi měli něco slevovat, já jim sežeru už ty základní slevy i s navijákem.

A co je na tom to nejveselejší je, že jim za to budu ještě vděčný.
Kubík Čejvenků
Junior

Odeslat příspěvekod Hawkey12345 2. 2. 2024 18:09

Nenabídla mi nic konkrétního, byl to rychlý monolog, prakticky mě nepustila ke slovu :-D
Hawkey12345
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Kubík Čejvenků 2. 2. 2024 18:32

Přesně tak i u mě. Tam nebyl prostor pro nějaký výběr jiného produktu (já jsem tedy po pravdě ani v té chvíli nevěděl, že mají 5 různých neomezených tarifů pro mobil) nebo diskutování. Prostě jedna sleva a konec. Nechceš, nech být, klidně odejdi.

Asi hrají na to, že mají o něco nižší ceny než konkurence a prostě už níže jít nechtějí.

A hlavně je jim úplně jedno, že jeden odejde. Zase jiný přijde.
Kubík Čejvenků
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka