Vidím to podobně. Než se nechat oblbovat nějakými cenami "za věrnost" a nepřehledným tržištěm, kde záleží na jakého pracovník narazíte (a jakou mají zrovna dosaženou průměrnou cenu), tak je lepší jít k lokálnímu poskytovateli pevného internetu s pevnou cenou. A je na pár let klid.
Člověk si aspoň nepřipadá jako vůl. Stačí ignorovat ty komenty o tom, že někdo to má za 199 Kč a že to jde v pohodě dohodnout. Tak to právě psychologicky s námi hrají ti hlavní operátoři.
Já mám nyní 100 Mb za 299 (vlastní modem) od Internext a SIM od Sazka Mobilu, kde si nastavím 2 GB balíček (nyní za 140 na měsíc) a volám tak za 30Kč, jinak vše přes Whatsapp.
Takže se vlezu s veškerými daty a voláním do 500 Kč za měsíc úplně v pohodě.
Předtím jsem platil u VF za mobil 870 Kč a 537 Kč za 300 Mb pevného, tedy celkem 1400 Kč měsíčně.
Jsem nakonec rád, že mi to retenční oddělení nechtělo dát nějakou větší slevu. Bral bych tehdy od nich 700 Kč do kupy všema deseti.
Tady mi znalci tvrdili, že to jde dohodnout, no u mě to nefungovalo, tak jsem ušetřil ještě dalších 200 Kč.
Mějte se všichni co nejlépe a hledejte alternativní cestičky, hlavní operátoři jsou jeden jak druhý.
A hlavně se zeptejte sami sebe, co vlastně nutně potřebujete a co ne.
Jo, a taky v případě výpadku operátora, se hodí alternativní lokál s pevným, nejste offline