od Calipuron 10. 8. 2011 17:49
Zdravím,
rád bych se zeptal na rady, protože toto vlákno je dost obsáhla a zabralo by dlouho ho přečíst. Pro informaci:
Pořídil jsem nový mobil a potřebuji do něj internet. U Vodafone jsem asi 11 let z toho 5 let na paušálu Nabito 119. K tomu platím jedno číslo z programu Kamarádi, dohromady to dělá cca 295kč. Nyní potřebuji internet. Internet od Vodafone je za 177,- za 150MB. Takže bych celkem platil kolem 400. U O2 bych měl vše levnější, protože by se mé číslo "připojilo" k platbě za ADSL net co máme doma. Závazek je 24 měsíců.
Zavolal jsem na Vodafone infolinku a zeptal se "Co je nutné ke změně operátora. Chtěl bych internet a konkurence mě nabízí tyto služby laciněji." Paní jen suše odpověděla, že musím mít ten "převodní" kód a poté má vodafone 5 dní na převedení čísla. Toť vše, žádné přemlouvání, přepojení hovorů, nic. Proto se ptám:
Zavolají třeba po čase? Za 2-3 dny?
Pokud bych využil nabídky O2 a získal od nich kód, kdy začínám být zákazníkem O2? Od té chvíle kdy jsem podepsal nějakou smlouvu nebo od chvíle kdy předám Vodafonu kód a ten uvolní číslo? Teoreticky, tímto kódem můžu mít silnější trumfy, ale abych zpětně nemusel platit nějaké poplatky O2 za "nedodržení" smlouvy. Díky moc všem za odpověď.