Retenční nabídky Vodafone (vše kromě Tarifomatu)

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod .357 10. 10. 2011 12:45

Manželce bude končit za měsíc nabídka 50% slevy na Nabito 350 + bonus. Před rokem jsem se na retenčním domlouval, že se za rok ozvu, abychom se domluvili o dalším pokračování slevy. Dnes jsem volal na infolinku a slečna mi po ověření řekla, že mně přepojí. Nechala mně chvíli čekat na lince a pak mně to spojilo opět k ní. Řekla mi, že mně nikam nepřepojí, že s nimi už mluvila sama. Prý na žádnou slevu nárok není a po ukončení stávající už to bude za plnou cenu... Tak jsem poděkoval a následně manželce aktivoval, sice už bez bonusu, ale za to slevu 75% (na Inkartu), takže ve finále platí polovinu. Tak si říkám, že by mi tam stejně asi nic lepšího nenabídli...
.357
BAN MM.cz

Odeslat příspěvekod .357 10. 10. 2011 21:07

Ještě bych rád ke svému předchozímu příspěvku dodal (hlavně pokud to bude číst někdo od Vodafonu...), že manželka byla ochotná dál platit těch 177 Kč měsíčně a ikdyž jsem jí sdělil, že teď už to bude mít jen za 88, tak se z toho zrovna moc neradovala, protože přišla o ten bonus (cca 35 minut navíc). Dokonce byla ochotná si ještě něco připlatit, konkrétně měla zálusk na kamarády, které jsem se jí chtěl pokusit vyjednat s 50-ti % slevou, takže VF tímto teoreticky přichází o cca 230 Kč měsíčně...
.357
BAN MM.cz

Odeslat příspěvekod Dasn 10. 10. 2011 21:13

Tak to jsem měl dobrý tušení :-) , když jsem vyjednával retenci byla mi nabídnuta i na rok 50 % sleva na můj balíček 50 minut. Mám ale ze speciální edice slevu 25 % napořád. Jak mi bylo sděleno, když přijmu slevu 50 % o mojí původní přijdu a již ji nemůžu získat zpět. Paní mi taky tvrdila, že po roce je slevu možno opět prodloužit. Odolal jsem s tím že 25 % napořád je jistější než 50 % s nejistotou po roce. Jak to vypadá udělal jsem dobře.
Dasn
Junior

Odeslat příspěvekod kolda55 11. 10. 2011 07:31

Tak má retence nic moc, ale mamka ušetří..Poprvé jsem získal na rok retenci na mamčin tarif Nabito 700: 25 % dolů z ceny a 25% navíc kreditu, tzn. za cca 525 Kč jsem získal kredit v hodnotě 875 kč..
Retence skončila, tak jsem volal znovu..
Nejdřívě mi operátorka sdělila, že už nenabízejí slevy na tarify Nabito a může mi nabídnout pouze tarif na míru...Samozřejmě vím, že mi lhala, jelikož Vodafone podle ohlasů tady na fóru ty slevy stále nabízí, ale tarif na míru mi nevadí, pokud bude přijatelná cena..

Nakonec jsem získal 250 minut s 37 % slevou oproti standartní nabídky, respektive s 30 % slevou oproti standartní nabídky ponížené o službu po svém. Cena za 250 minut je tedy 472,50 Kč.Minuta vyjde na 1,89.
K tomu ještě 250 SMS s 37% slevou oproti standartní nabídky, respektive s 30 % slevou oproti standartní nabídky ponížené o službu po svém. Cena za 250 sms je tedy 126 Kč. SMS vyjde na 0,50 Kč.
Dohromady cena tarifu za 250 minut + 250 sms je 598,50 Kč vč. DPH.

Jelikož mamka měla účty vždy kolem 700 - 800 Kč s tou původní retencí, tak teď jsem vypočítal (propočítal jsem každý měsíc provolané minuty + SMS), že teď bude platit těch 598,50 Kč a ještě ji tam zbydou nějaké minuty a dost SMS.

Na dnešní poměry Vodafonu docela dobré, i když do ideálních cen to má pořád daleko..
kolda55
Junior

Odeslat příspěvekod paya01 12. 10. 2011 07:47

Jaké máte zkušenosti s úpravou retenční nabídky v průběhu její platnosti?

O co jde:

Momentálně využívám retenční nabídku od Vodafone (nabito 700 za 50%). Při jejím prodlužování na konci srpna se operátor kroutil a nic dalšího nedal, pouze prodloužil stávající slevu. Za poslední dva měsíce se mi změnila struktura volání a tarif mi nestačí. Operátr mi nabídl při prodlužování přechod na Nabito 1150 za 50%, to jsem tehdy odmítl. Je teď šance (po dvou měsících), že ho přesvědčím na nějakou lepší slevu (třeba nějakou slevu na službu Kamarádi, kterou teď nevyužívám, ale při slevě by se mi vyplatila)? Zlepší moje vyjednávací pozice vygenerování přechodového kódu k jinému opovi? Nebo to Vodafone vezme stylem "jedna retence už je, ber nebo táhni..."?

Ještě poznámka: IČař
paya01
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mobilman 12. 10. 2011 11:37

Köd si vygeneruj, třeba u TMO přes web nebo SMSkou. Nelze předjímat co ti nabídnout, prostě pak den dva po vygenerování kódu zavolej a řekni že máš lepší nabídku a chceš ten přenos potvrdit a uvidíš co a jak nabídnou až jim řekneš důvody....
mobilman
Junior

Odeslat příspěvekod paya01 12. 10. 2011 11:57

Mně šlo právě o to, zda to již někdo zkusil a "jaké jsou šance".
paya01
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod chl3b4 12. 10. 2011 13:15

Přesně toho jsem se chtěl vyvarovat a přemýšlel jsem, jak to udělat, aby mi najednou neřekli "ok, tak mi dejte kód a my s Vámi vypovíme smlouvu".

Proto jsem zavolal, že jsem před dvěma dny požádal o generování kódu pro přenesení čísla a chci se zeptat, jaký bude můj následující postup, co se týče odchodu, s Vodafone operátorem.

Je to takový "už odcházím, ale ještě mám pár dní, než odejdu úplně, protože čekám na vygenerování kódu".

Ale já bych se rád zeptal na zkušenosti ostatních, co mají paušál kratší dobu. Včera jsem se bavil s kamarádem, je u Vodafonu cca 1,5 roku a jeho paušál za moc nestojí, proto by mě zajímalo, jestli i v tomhle případě Vodafone stojí o své zákazníky, nebo je pro ně 1,5 roku krátká doba.

Díky :)
Macbook Pro 13 2015
--------------------------------------------
iPhone 11Pro 64GB
Nikon D90
T-Mobile - Na míru s retencí
chl3b4
Junior

Odeslat příspěvekod xanderovitch_1 12. 10. 2011 18:46

.357 píše:Ještě bych rád ke svému předchozímu příspěvku dodal (hlavně pokud to bude číst někdo od Vodafonu...), že manželka byla ochotná dál platit těch 177 Kč měsíčně a ikdyž jsem jí sdělil, že teď už to bude mít jen za 88, tak se z toho zrovna moc neradovala, protože přišla o ten bonus (cca 35 minut navíc). Dokonce byla ochotná si ještě něco připlatit, konkrétně měla zálusk na kamarády, které jsem se jí chtěl pokusit vyjednat s 50-ti % slevou, takže VF tímto teoreticky přichází o cca 230 Kč měsíčně...

A myslite, ze zakaznici s 230,- Kč utratou mesicne jsou pro ne duleziti?
xanderovitch_1
Junior

Odeslat příspěvekod .357 12. 10. 2011 19:43

Kdyby odešla jinam, tak je to sice jen pouhých cca 320 Kč s daní, ale ročně je to pro Vodafone minimálně 3.200 Kč zaručeného čistého zisku. A to nepočítám další platby za služby nezapočítané do měsíčního paušálu, jako MMS, SMS a volání do zahraničí a ze zahraničí, internet, Premium SMS atd... Taky nesmíte zapomínat, že mají zisk i z příchozích hovorů za terminační poplatky. Takže kdyby přišli ročně u jednoho zákazníka třeba jen o těch cca pět tisíc, tak je to asi pro ně určitě jen kapka v moři, ale když se zbaví třeba dvou set takových zákazníků, tak už je to škoda za milión, který navíc ještě přihrajou konkurenci...
.357
BAN MM.cz

Odeslat příspěvekod lol7 16. 10. 2011 15:38

s retencema to jde do kytek. uz to neni, co to byvalo, kdyz o tom kazdej vi a zkousi to.
lol7
Junior

Odeslat příspěvekod duc916 16. 10. 2011 22:54

já si dnes zavolal o prodloužení retence zase o rok a uspěl jsem.kroutila se slečna lehce,ale trval jsem na svým!!takže za 530,-Kč cca 270min.spokojenost
duc916
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod .357 17. 10. 2011 05:32

V neděli večer? To se mi nezdá...
.357
BAN MM.cz

Odeslat příspěvekod duc916 20. 10. 2011 22:35

Fakt!!Taky mě to překvapilo!!Přepojila mě operatérka na druhou,která to vyřídila! :tleskani
duc916
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod PeTr7650 24. 10. 2011 05:02

cus, mam u vodafone pres deset let cislo, mesicni utraty bezne 1000-1500 kč. Kam se da rozumne dostat? Predstavuju si neco kolem 500 minut, neomezene sms a net do 300,- s DPH. Je to realny? Plus "jáfoun" za 7,- kč? Bez zavazku?
Слава Україні!
PeTr7650
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka